![]() |
Tolon'un Arşivinden Büyükanıt Çıktı |
![]() |
![]() |
#1 |
cansel
|
![]() Tolon'un Arşivinden Büyükanıt ÇıktıHurşit Tolon:'Rutin arşivleme ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ergenekon soruşturması nedeniyle tutuklanan emekli Orgeneral Hurşit Tolon’un arşivinde yapılan aramada Genelkurmay Bakanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın kişisel ve ailevi bilgilerinin yer aldığı bir klasör bulundu ![]() ![]() ![]() ![]() O belgeleri emekli olunca Ege Ordu’dan eve intikal ettirdim 50 senelik askerlik hayatımda yeminime sadık kalarak yasadışı hiçbir eyleme yönelmedim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Günlükleri tekzip etmedim Ümit Sayın’ın raporu bana gelmedi Kamuoyunda darbe günlükleri olarak bilinen günlüklerde benimle ilgili kısımlarda herhangi bir yanlışlık görmediğim için bu konuda tekzip yapma ihtiyacı hissetmedim ![]() ![]() Ümit Sayın’ın kendisi ve kurumu ile ilgili rapor arzetmek istemesinin sebebini ziyaretlerinde anladım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Abdülkadir Aksu’nun şeceresi tarafımdan saklanan gizli evraktı Fişleme olarak bilinen ve kişilerin dünya görüşleriyle ilgili notlar içeren evrakta Ege Ordu Komutanlığım sırasında bana gönderilen belgelerin, özel kalemim tarafından arşivlenmesiyle oluşmuştur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yaşımı, statümü dikkate alın isteseydim belgeleri yok ederdim Benim ayrıntılı yapılanmasını burada öğrendiğim bu tür bir örgütlenme ile ne dün ne bugün ne de yarın ilişkim olabilir ![]() ![]() ![]() Ben bu davayı bir yıla yakındır bilirim, eğer böyle bir örgütün içinde olmuş olsaydım, beni ele verecek diğer şüphelilerin tutuklanma gerekçeleri arasında gösterilen belgeleri yok ederdim ![]() Büyükanıt klasörü oluşturmak alçakça Şener Eruygur, Orgeneral Büyükanıt’la ilgili soruya da şu yanıtı verdi: Bahsettiğiniz Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve yakın akrabalarıyla ilgili mali hesap hareketlerini kişisel ilişkilerini vs ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|