![]() |
Ünlülerin Ölmeden Önceki Son Sözleri... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ünlülerin Ölmeden Önceki Son Sözleri...Düşünürlerin,sanatkarların,devlet adamlarının son sözleri,belki bize bir ipucu verir,bu hayatı doğru yaşamak adına ![]() ![]() ![]() • MHP’nin merhum lideri Alpaslan Türkeş: "Oğlum, sıcak oldu ![]() ![]() ![]() • Rus edebiyatçı Anton Çehov: "Çok zamandır şampanya içmemiştim" • Ünlü karikatürist Cemal Nadir: "Ah iyi olsam, terliklerimi giysem, şu odada dolaşsam, şu köşeye geçsem, resimlerimi yapsam" • İngiliz Kralı 2 ![]() • Fransız ressam Eugene Delacroix: "Mezarıma ne resim ne heykel ne de fotoğraf, hiçbir şey koymayınız" • İdam edilen Fatin Rüştü Zorlu: "Allah memleketi korusun, millete zeval vermesin, haydi allahaısmarladık" • Ünlü edebiyatçı Gogol: "Bir merdiven çabuk bir merdiven getirin" • Goethe: "Biraz daha ışık" • Pakistanlı şair İkbal: "Haşa ben ölümden korkmuyorum ![]() ![]() ![]() • Filozof Kant: "İşte bu iyi" • Avusturyalı bestekar Joseph Heidin: "Bu müthiş harp beni bitirdi" • Karl Marks: "Hadi oradan ![]() • İngiliz şair Lord Byron: "Her şey bitti, artık çok geç" • Vatan şairi Namık Kemal: "Biraz dinleneyim" • Oscar Wild: "Ya duvar kağıdı gidiyor, ya da ben" • Peyami Safa: "İşte bu fena" • Victor Hugo: "Siyah bir ışık görüyorum" -Marie Antoinette ![]() ![]() "Afedersiniz efendim ![]() ![]() (Giyotin sehpasına giderken yanlışlıkla celladının ayağına basınca ![]() ![]() ![]() alıntıdır ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Ünlülerin Ölmeden Önceki Son Sözleri... |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ünlülerin Ölmeden Önceki Son Sözleri...J ![]() ![]() ![]() ![]() "Uyuyamıyorum ![]() Humphrey Bogart "Asla Scotch'tan Martini'ye geçmemem gerekirdi ![]() Joan Crawford "Lanet olsun ![]() ![]() ![]() (Kendisi için yüksek sesle dua etmeye başlayan kahyasına söyledi ![]() John F ![]() "Hayır ![]() (John F ![]() ![]() ![]() ![]() Dominique Bouhours - Ünlü Fransız dilbilgisi uzmanı "Ölmek üzereyim veya ölmekteyim: bu ifadelerin ikisi de doğrudur ![]() Caligula "Yaşıyorum!" (Roma imparatoru Caligula ![]() ![]() ![]() ![]() Aleister Crowley - ünlü okültist (gizli güçlere inanan kimse) "Aklım karıştı ![]() General William Erskine "Şimdi bunu niye yaptım ki?" (1813'te Portekiz'in Lizbon şehrinde bir pencereden atladıktan sonra ![]() ![]() ![]() James French "Hey arkadaşlar! Yarınki gazetenin manşeti için şu başlığa ne dersiniz: 'Kızarmış Fransız'? (French Fries)" Elektrikli sandalyede idama mahkum olan James French isimli bir katil söyledi ![]() ![]() ![]() Kral V ![]() "Allah'ın cezası Bognor" (Doktoru tarafından Bognor Regis'te deniz kıyısında bulunan sarayında dinlenmesi önerilince ![]() ![]() ![]() Joseph Henry Green "Durdu ![]() (kendi nabzını ölçerken ![]() ![]() ![]() Aldous Huxley "LSD ![]() ![]() Aldous Huxley tarafından karısına söylendi ![]() ![]() ![]() İmparator Julian "Sen kazandın ![]() (Roma İmparatoru tarafından onaylanan resmî Hıristiyanlık anlayışını tersine çevirme girişiminde bulunan İmparator Julian tarafından söylendi ![]() Mao Zedong "Kendimi kötü hissediyorum ![]() ![]() Nostradamus "Yarından itibaren artık burada olmayacağım" Carl Panzram ![]() ![]() "Acele et sersem herif ![]() (Seri katil Panzram ![]() ![]() Saki "Söndür şu lanet olası sigarayı!" (Saki'nin (H ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mary Surratt "Lütfen dikkat edin ![]() ![]() (Başkan Lincoln'un suikastını planlayanlar arasında bulunduğu gerekçesiyle asılan Mary Surratt söyledi ![]() ![]() Voltaire "Papaz efendi ![]() ![]() (Şeytanı lanetlemesini isteyen papaza Voltaire'in verdiği cevap ![]() alıntı ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|