Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
reenkarnasyonn

Reenkarnasyonn

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Reenkarnasyonn

Merhabalar Arkadaşlar, Herkes bu konu hakkında bazı şeyleri merak ediyordur

Ben kendi tahminime dayanarak şunu sölemek isderim

Reenkarnasyon yoktur ben dünyaya tekrar gelicem bekle beni demek gibidir Bu yoktur ( Ama Şu vardır Öldükten sonra tekrardan diriliceğimize inanmak Yani öldükten sonra dirilmek vardır)

Bu konu hakkıdaki görüşlerinizi paylaşabilir ve tartışabiliriz

Sevgimle kalın (Ünal)

Alıntı Yaparak Cevapla

Reenkarnasyonn

Eski 08-20-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Reenkarnasyonn

Reenkarnasyon ilk olarak batı düşüncesinden doğmuştur, başta budizm olmak üzere hemen hemen bütün uzak doğu dinleride reenkarnasyon inancı vardır Fakat çok önemli bir nokta var dikkat ederseniz, reenkarnasyon olduğunu iddia eden o öğretilerin hiçbirinde cinlerden veya insanı kandırmaya çalışan başka bir varoluş boyutuna ait canlılardan bahsedilmez hiçbir uzak doğu öğretisinde cinler vb varlıklardan bir ize rastlayamazsınız ne budizm,ne hinduizm,ne taoizm ne de stoacılık

Burada bir parantez açalım, bu öğretilerin yanlış veya hatalı öğretiler olduğunu iddia etmiyorum, hatta güncel bilim dahi bu öğretilerde anlatılanları son yüzyılda deneysel olarak kanıtlamaya başladı bile yalnız beynin yapısı gereği bir insan bir konuda çok ilerlemiş,çok bilgili ve farkındalık düzeyi artmış olsa bile herhangi farklı bir konuda çok zayıf olabilir Bu tamamen beynin anatomik yapısı ile ilgilidir bu öğretiler doğrudur ama eksiktir…
Devam edecek olursak, bir tek islam dininde insanı yoldan çıkarmak için bazı var olan bazı canlılardan yani cinlerden bahseder, Daha doğrusu kötü huylu cinlerden kötü huylu cinlerin varoluş programları gereği, insanları kandırmak, imandan uzaklaştırmak ve şüpheye düşürmek onların dünyasında bir otoritedir Kendi dünyalarında itibar sahibi olmak için insanları kandırırlar ve kuranda açıkca bir şekilde belirtilmiştir ki, şeytan diye tabir edilen canlılar olarak kötü huylu cinler işaret edilmektedir

Cinler akıl yönünden çok zayıflardır fakat zekaları çok yüksektir… Ayrıca insanların sahip olmadıkları bazı yetilerle donatılmışlardır… Geleceği görebilme gibi… Mesela hipnoz edilen bir insan düşünün ve önceki hayatlarına dair bilgi vermesini isteyin, kişinin hipnoz sırasında düşünce dalgaları zayıf olduğu için o frekansa yakın en yakın cin, o kişinin şuura girecektir ve geçmişte yaşamış bir insanın hayatından bilgi aktarımı yapacaktır… Ve araştırdığınızda o kişinin söyledikleri doğru olup geçmişte böyle bir insanın yaşadığını anlattığı deneyimleri yaşadığını göreceksiniz fakat burada o cinin amacı insanı yoldan (imandan) çıkarmaktır çünkü şeytan olduğu için onun programı budur…

Yani özetleyecek olursak, reenkarnasyon bence de yoktur, 6his geleceği görmek vb bilgiler cinler tarafından insana aktarılıp insana deccal hayatını yaşatmak içindir… ayrıca birde hüddam ilmi vardır o da cinlere kendi isteğinizi yaptırmak amaçlanır, eğer hüddam ilminde başarılı olursanız, yakaladığınız cini istediğinizi yaptırabilirsiniz eğer cin istediğinizi yapmaz ise yok olur… fakat usta olmayanların denememesini öneriyorum yoksa, ava giderken avlanırsınız siz bir cini elde etmek için çeşitli çalışmaşlar yaptığınızda cin o çalışmayı kesmeniz için size çok ürkütücü sesler,görüntüler ve titreşimler verecektir sizde eğer korkup yarıda bırakırsanız size musallat olur…

Herneyse konu gelmişken biraz da hüddam ilmine değineyim dedim ama sonuçta eskiden reenkarnasyona inanan birisi olarak artık bunun tamamen cinlerin bir oyunu olduğunu düşünüyorum…Bu vb pek çok konu islam dininde, kuranda anlatılmaktadır, kuantum mekaniğinden, paralel evrenler teorine, bing bang teorisi ve çok daha fazlası kur’an-ı kerim de anlatılmaktadır, tabi allah'ın sistemi ve reenkarnasyon da öyle Kuran adeta bir hazinedir…yeterki görmesini bilin Bu konuda çok kitaplar var piyasada, eğer gerçekten öğrenmek isterseniz nasılsa karşılaşacaksınız zaten

Alıntı Yaparak Cevapla

Reenkarnasyonn

Eski 08-20-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

Reenkarnasyonn

reenkarnasyon sadece hindistan gibi ülkelerde birliği beraberliği sağlasın diye uydurulmuş bir inanç yani açıklamak gerekirse hindistanda kast sistemi diye bir şey var i toplum sınıflara ayrılmış,bir sınıftan diğerine geçmek yasakZaten herkez biliyodur buraya kadarınıReenkarnasyon inancına göre kendi sınıfının kurallarına uyarsa ( üst sıınftan biriyle konuşmamak onun geçtiği yoldan geçmemek gibi )ulu yüce bir hayvanın vücüdunda ruhun tekrardan beden bulacağına inanılırreenkarnasyon sadece kurallara uyulması için uydurulan bir şey

Alıntı Yaparak Cevapla

Reenkarnasyonn

Eski 08-20-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi

Reenkarnasyonn

Aslında söylediğin kadar basit birşey değil, çünkü reenkarne olduklarını iddia eden kişilerin aktardığı bilgilere göre çok ciddi bir bilgi aktarımı var orası reddedilemez, yani 7-8 yaşındaki bir çocuk diyor ki ben önceki hayatımda şurada şu iş ile uğraşıyordum ve şu şekilde öldüm araştırıyorlar ve gerçekten orada öyle bir insan aynen anlatıldığı gibi bir yaşam sürmüş stevenson 30 yıl araştırmış, yazdığı kitaplarda araştırmalarını anlatıyor, adana'ya filan gelmişti hatta araştırma için, çok çok fazla vaka var ve söyledikleri gerçekten de gerçek hayatla uyuşuyor, ama neticede bunların hepsi bir yanılsamadan ibaret, cinlerin bir oyunu fiziksel bedenini terk eden bir ruh tekrar dönemez ruh çağırma seanslarında ki o gelen varlıklar da gene cinlerin ta kendisidir

Alıntı Yaparak Cevapla

Reenkarnasyonn

Eski 08-20-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi

Reenkarnasyonn

Marooned Nickli Üyeden Alıntı

Aslında söylediğin kadar basit birşey değil, çünkü reenkarne olduklarını iddia eden kişilerin aktardığı bilgilere göre çok ciddi bir bilgi aktarımı var orası reddedilemez, yani 7-8 yaşındaki bir çocuk diyor ki ben önceki hayatımda şurada şu iş ile uğraşıyordum ve şu şekilde öldüm araştırıyorlar ve gerçekten orada öyle bir insan aynen anlatıldığı gibi bir yaşam sürmüş stevenson 30 yıl araştırmış, yazdığı kitaplarda araştırmalarını anlatıyor, adana'ya filan gelmişti hatta araştırma için, çok çok fazla vaka var ve söyledikleri gerçekten de gerçek hayatla uyuşuyor, ama neticede bunların hepsi bir yanılsamadan ibaret, cinlerin bir oyunu fiziksel bedenini terk eden bir ruh tekrar dönemez ruh çağırma seanslarında ki o gelen varlıklar da gene cinlerin ta kendisidir

İşde şurada şöyle yaşam sürdüm diğen ve bunu kanıtlıyan insanların yaptıklarını sizlere söyliyeyim,İsdiyerek veya isdemiyerek geçmişlerine indeklerini düşünüyorum,Değişen geleceği izin olmadığı sürece göremeğiz evet,Fakat geçmiş yıllara inip oralardan bilgiler alabiliriz Bu haliyle bir takım şeyler gerektirir tabiki Ama düşünceleriniz ilgi çekici teşekkür ederim

Sevgimle kalın

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com