Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
gerçekte, reankarnasyon

Reankarnasyon Gerçekte Nedir ?

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Reankarnasyon Gerçekte Nedir ?

Uzun süredir bu konuda yazı yamam için ısrar ediliyor Gün bugündür ve düşüncelerimi belirtmek istedim

Reankarnasyon (re in carnation) , enkarne olmak vs tüm bu tabirler nereden geliyor ve mantığı nedir anlatalım

Farkındalık adlı yazımda anlattığım mantığı anladıysanız çok basit şekilde bunuda anlayacağınızdan eminim

İnsanoğlu bir oyun ve aldatmacanın içindedir Bu aldatmaca binlerce yıldır insanlık tarihi boyunca ilk insandan beri süregelmektedir

İnsanlar FARKINDA olmadan zihinlerini başka bir varlık yönetir Bize sormadan düşünceler gelir bize sormadan anılar gelir

Bu zihniyet ilk olarak kadim Çin medeniyetinde farkedilmiştir ve taoizm adı ile bir inanışa dönüştürülmüştür Laotse (Lao Tzu) adlı şahsiyet bunu açıklamaya açlışmıştır Laotse aynı zamanda kamu yönetimi ve devlet teorileri konuarında da platonun devlet anlayışı gibi bir devlet modeli kurmuştur

Taoizm ve Zen temelde budizme benzer Tao (Yaratıcı) tabiri daha çok çinde kullanılırken Zen (Zen buda) japon inancında vardır Zen de tao da aslında islamiyetteki Allah kelimesinin aynısıdır

Tao nedir?

"Bilge uyuması gerektiği için veya uyumak istediği için uyumaz Sadece uykulu olduğu için uyur" (Laotse)

Birşeyin başına "sadece" kelimesini koymanın farkındalık olduğunu daha önce anlatmıştım Aslında hristiyanlık ve musevilik gibi eski bir din olan budizm de aynı şeyleri anlatmak istemiştir Yahudilikte kabala, islamiyette tasavvuf vardır Budizm dede taoculuk aynı amaca hizmet etmektedir Kabalada "üstün insan olmak" (4 boyuta geçmek) , İslamiyette "insanı kamil" olmak nasıl var ise budizm dede "nirvanaya ulaşmak" vardır

Tüm dinler ve inanışlar aslında FARKINDALIĞI anlatırlar

Tao nedir sorusuna Laotse'nin cümleleriyle cevap vermek daha doğru olacaktır;

" Cennetten ve dünyadan daha eski, bulanık ve belirsiz birşey var,

Ne kadar da belirsiz, ne kadar da bulanık, yinede içinde şekiller var,

Ne kadar da soluk, ne kadar da düzensiz, sessiz ama yinede her zaman faal,

Hiçbir şey yapmıyor, yine de herşey onun vasıtasıyla yapılıyor

O, Marifetleri için Hak talep etmez

Herşeyi seviyor ve besliyor ama onlara baskı yapmıyor

O'nun adını bilmiyorum, O'na Tao adını veriyorum" (Laotse mö 6 yy)

Yukarıdaki şiirde anlatılanın ne olduğunu bir müslümana sorsanız vereceği cevap "Allah"tır

Bir yahudi "Rab", Bir hristiyan ise İsa diyecektir Budistte buna Tao demiş, diğeri "Zen"

Ben kısaca Varlık dedim, İbnül arabi Hak demiş

"O"

Sonuçta var ve varolmak zorunda

Tao nun farkı nedir?

İslamiyet, Hristiyanlık ve Musevilikte "Tanrı korkusu" ve "Tanrı Sevgisi" vardır Hatta "Tanrıya Hürmet" de önemlidir

Çin Taoizm inde ise tek fark şudur;

Sadece "Tanrıyla uyum içinde olma" vardır

Buna teslimiyet de diyebiliriz

Şimdi ;

Reankarnasyon aslında FARKINDA olmayan insanların "Kendileri Sandıkları" benliklerinin düzenli olarak aynı yansımayı, aynı şeylere sinirlenmeleri aynı tepkileri vermesi aynı hataları yapmasıdır

Reankarne olan aslında "ŞEYTANDIR"

Şeytan aynı açıklardan insanları sürekli vuruyor Sen aslında tahmin ettiğin kişi değilsin

Senin kişiliğin bile yok

Sen sadece varlığın tezahürüsün

psikanalizde 26 ana karakter vardır Bu astroloji olarak da fal olarka da tüm inanışlarda yer etmiştir Bu adam 3 vakte kadar devlet adamı olacak Bu adamın kızı olacak falan filan

Bunları nereden biliyorlar?

Ben söyleyeyim;

yıldızname denen oluşum binlerce insanın hayatlarının tek tek kaleme alınması ile (bölge bölge ve kıtalara göre farklı kitaplar) oluşturulmuş bir "ortak özellikler" kitabıdır

Mesela asyanın toplum bilincinde şu tarihte doğanlar özelliklerinde yı seven kişilerdir

Birde bakmışlarki bu insanların birçok şeyi aynı

Nedenmi?

Şeytan aynı da ondan

Aynı şekilde sağdan soldan yaklaşıyor aynı oyunları ve hileleri kullanıyor

Sende diyorsunki ben geçmiş yaşamımda falancaydım

Sen varmısın ki geçmiş yaşamın olacak?

Atom mikroskobunun altına seni koyalım Atomlarına bakalım Onların içindeki çekirdek ve elektronlar bile yoklar Bugün bilim bunu kanıtladı ve "Madde öz olarak yoktur sadece düşüncelerden ibarettir" teorisiyle kuantum fiziği oluştu

Sen diyorsunki düzenli olarak aynı oyunu oynayan şeytan bin yıl öncede beni kandırdı şimdide kandırıyor Evet Sen çünkü sıradan bir robotsun kullanılıdığının FARKINDA değilsin

Hadiste peygamber efendimiz (sav) diyorki;

"Şeytan, takva sahiplerine ve sürekli ibadet eden velilere sadece tek bir şekilde yaklaşabilir "Kadın" ı kullanarak"

(imamı rabbani (ks) - mektubat 2 cilt , Gümüşanevi Hz (ks) , buhari ve müslim )

Şeytan ilk insanı (ademi) de havva ile kandırdı, Şeytan harut ile martunu milattan önce 2000 yılında da kadın ile kandırdı, büyük komutanlar ve devletler de kadın yüzünden yıkıldı ve günümüzdede herşey şeytanın kandırdığı kadınlar tarafından zarara uğrayabiliyor

Burada elbetteki kadınları kötülemek veya düşük görmek gibi derdimiz yok İslamiyettede bu hiçbir zaman olmamıştır Aslında burada erkeğin ne kadar büyük bir zaafının olduğunun belirtilmesi gerekir Ne evliyalar veliler şehadet getiremeden kadınların içine giren şeytanlar tarafından ölüp gitmiştir Bunlar hadislerde de vardır

Hep duyarız, hoca efendi kadına cinsel istismarda bulundu Bu durum aslında adamın sapık olmasından kaynaklanmaz Tabi burada sahte hocalardan bahsetmiyoruz

Şeytan aynı oyunları aynı hileleri kullanıp durur Ve insanlar bunu farkedemedikleri için yeniden bir bakarlarki ortak özellikleri olan yaşantılar vardır ve bu benim enkarnaem olsun

reankarnasyonun temelleri atan budizme göre reankarneyi durdurmamız gerekmektedir

Yani insnalar sanıyorlarki reankarne olmak güzel birşey

Budizm de reankarne olmanın kötü olduğunu bilir ve reankarne olanın kötülükler olduğunu bilir Bu sebepledir ki;

Din alanındaki "qi gong" uygulamaları Çin'de "Yeniden bedenlenme döngüsünden çıkmak ve dünya yaşamına geri dönme" amacı ile uygulanmaktadır

Bizim farkındalık uygulamalarımız gibi çinlilerde bu reankarnasyon denen şeyin şeytani olduğunu bilirler ve çeşitli uygulamalar ile FARKINDA olmaya ve bu dünya yaşamına geri dönme yani "kendini bilme" ye çalışırlar

Bu konuda tasavvuf büyükleri de "Bitkiler ve hayvanların izlenerek onların bedenine girerek (yunus emrenin sarı çiçek ile yer değiştirmesi) insanları izleyerek (insanları olduğu gibi kabul edip empati yapmak, onlar bilmiyorlardı bilseler yaparlarmı diyerek) ve onların bedenlerine girerek (batini anlamda) aydınlanmaya çalışılmalıdır demektedir

Reankarsanyon varmıdır?

Evet vardır Ama tahmin ettiğiniz şey değildir Reankarne olan bilinç ve şeytandır Bilinç boyutumuzun ortak bios çipi aynı kabilieyettedir Bu dünyada gerekli olan (kaldırabileceğimiz kadar yük) özellikler işlemci hızı vs içindedir Şeytan ise görevinin başındadır ve bizi farkındalıktan uzaklaştırmak için elinden geleni yapar ve hep aynı tuzak ve hileleri kullanır

Biz de insan karakterinin ortak özelliklerini çıkaran yanılgıdaki insanlara gülerek;

"Şeytanın bizi nasıl kandırdığının ortak özelliklerini" çıkartıp bunu FARKINDALIK UYGULAMALARI ile yoketmeye çalışıyoruz

"Hiç şüphesiz, şeytanın hileli düzeni pek zayıftır" (Nisa Suresi 76)

wishdropper

wwwspatyomcom

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com