Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çocukları, gecenin

Gecenin Çocukları

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Gecenin Çocukları

Yaşanmış bir olayı anlatacağımİsimler tabiki önemsiz olacak

---------------------------------------------------------------------------------------------------

İzel-Çelik-Ercan üçlüsünün "Hey Gidi Karadeniz" şarkısından çakma "Haydi Şimdi Bütün Eller Havaya" şarkısı ataköy marinada ki barda yankılanırken, bardakilerin büyük çoğunluğu pistte ,masada gönüllerince eğleniyorduEğlenmeye gelmişlerdi

Kasım ortalarında nispeten soğuk bir günün akşamı için oldukça sıcak hareketli bir geceye varmak üzereydi günKulakların müziğin sesini aşamayan insan seslerini kolayca algılayamadığı ortamda bütünden ikisi bir masada karşılıklı oturmuş ya müzik sesinin elverdiği ölçüde konuşuyorlardı yada birbirlerine bakarak söylemek istediklerini anlatmaya çalışıyorlardı

Erkeğin başı öne eğiktiYere bakmayı tercih etmiştiKız iki kolunu masaya yaslamış,karşısındaki başını eğmiş erkeğe bakıyorduBir şey söylemek isteyipte,kelimelerin çıkmadığı yutkunduğumuz zamanlarda ki bakışlardı bunlarBir yanı boş , bir yanı çaresiz

Şimdi bardakiler Muazze Ersoy'un "Kal Bu Gece" şarkısına geçmiştiEğlence olanca hızıyla devam ediyorduBütünün ikisi içinse şarkıdaki gibi " Yaşanacak çok şey var bu gece" nakaratı geçerli olmalıydı

Neden sonra kalktılar"kal bu gece" nakaratına inat,belkide hava almak için dışarı çıktılar,plansız ve farkına varmadanVe soğuğa aldırmadan

Erkek elleri cepte,kız gözlerini ondan ayırmadan yanında duruyordu

- Bu senin suçun değil diyebildi titremeye yakın bir ses tonuyla

- Ben suç aramıyorum kiÇaresizliğimdir yandığım

Kız ısrarla bakmaya devam ediyordu,sanki göz kapaklarını hiç kırpmazmış gibi

Yürümeye devam ettiler

- Ben bunu kabul etmiyorum dedi erkek neden sonra iri gözlüklerin ardından bakan gözlere kilitlenip

- Hiçbir zamanda kabul etmeyeceğimHiçbir zaman

İri gözlüklerin ardındaki gözler bu sözlerle yere düştü

- Bu hastalık,kabul edip etmeme ile alakası yokBen doğuştan beri böyleyim,dokuz ameliyat geçirdimBu tedavi olmuş halim

- Bunun için mi vazgeçmeliyim?Düşüncelerini,hayatı sevmeni,beni sevmeni bunun için mi hiçe saymalıyım?Bunu mu istiyorsun benden?Bunları yok saymamı mı?

Kız ağlamak istiyordu ama ya çok kuvvetliydi gözyaşlarının dökülmemesi için yada gözyaşları yoktu yanaklarından süzülmediğine göre

- Ben seni hayal meyal görebiliyorumAyrıntılarını bile seçemiyorum

Sustu bir müddetSonra memnun olmayan ses tonu ile devam etti

- Bu genlerle çocuklarımıda geçecek bir durumBenim yaşadıklarımı bile bile başkalarına mı yaşatayım?seninde benden istediğin bu mu?Ben kör doğdum bunu biliyorsun

- Gören herkesten daha değerlisin benim içinBunu konuştuk daha önceleride

- Ben bu halimede şükrediyorumIşıkları seçebiliyorum artıkAma 19 yıldır süren tedaviler ve çekilen acılarla oldu buBunun başkalarına geçmesine izin veremem

- Çocuk olmadan da insanlar eş olabilirBen bunu göze alabilirim

- sadece çocuk değil,bir markete bile gidip alışveriş yapamıyorum,bana ne para üstü verdiklerini bile anlayamıyorumEvden dışarı çıkamıyorumBu yükü sana yaşatmaya hakkım varmı?Bir gün değil yıllarca sürecek bir süreç bu

Yutkundu ve devam etti

- Seni sevdim,hemde çokPişman hiç değilimAma bunun sonu yokİlerisi yokBu benim tercihim değil,kaçınılmaz olan buBeni eve bırak,kalmak istemiyorum burada

- Tamam gidelim

Bir taksiye el edip çevirdi erkekBindiler taksiye

Kız erkeğe bakmaya devam ediyordu,belki tepkisini anlayabilecek bir hayal kıpırtısı görmek ister gibiUzun sayılacak bir yoldan sonra evin önünde durdularEvin ışıkları yanıyor ve camdan kızı bekleyen gözlüklü bir bayan bakıyordu

Durdu erkekBu nasıl bir adalet diye düşündü?Böylesi bir durum için ne yapmış olabilirdi bu insanlar?Hayatı görememek cezası için

Kız sanki düşüncelerini okur gibi cevapladı

- Bu senin suçun değil

- Ama cezasını çeken ben oluyorum,daha kötü değil mi?

- Diğer seçenek daha kötü olacakBana olan içten sevgin ileride nefrete dönüşecekBende bunu istemiyorumKararımıza uyalım

Erkek kızı dairesinin kapısına kadar bıraktı

- Sana

- Birşey söylemeİlerde birbirimize,yaşadıklarımıza gölge edecek bir şey söylemeHerşey zihnimizde son güzelliği ile kalsın

Erkek tekrar başını eğdiNeden sonra kendini gecenin soğuk rüzgarı altında yürürken bulduSanki uzaktan "yaşanacak çok şey var bu gece" çalıyor gibiydiYürüdü,karanlıklarda kaybolduBir hayal olarak görüntüsü bile kalmadı

Verdikleri sözü tuttularBir daha hiç görüşmediler

Belkide "yaşanacak çok şey olan o geceyi "hiç bitirmediler

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com