08-20-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ailecek Başımıza Gelen Olaylar
Merhabalar,
Küçüklüğümden beri ailemdeki herkesin başına gelmiş ilginç olayları duyar ve şahit olurum Sizlerle paylaşmak istedim
Bir gün okulda güneş ve ay tutulmasını gördük fen bilgisi dersiydi galiba Eve heycanla gittim Bir portakal,greyfurt,mandalina ile güneş ay dünya yı temsil edecek şekilde düzenek kuracaktım ve ay ,güneş tutulmalarını simule edecektim
Çay bardaklarını hazırladım Meyveleri üzerlerine koydum Mumu yaktım Güneş ışığını temsilen Çok iyi hatırlıyorum , kış günüydü, pencereler sıkı sıkı kapalı odanın kapısı da kapalıydı Birden bi ses işittim tıslama desem değil hırlama desem değil En iyi ifadeyle hıhh lama diyebilirim Ardından tüylerimde dikleşme oldu ve " puf" diye bir ses Kendi kendinize puf diyin Evet o ses Hayatımda yaşadığım en büyük korkuydu
Başka bir gün annem ile komşumuz 16 00 17 00 civarlarında kahve içiyorlarmış Kadınlar genelde o saatte toplanıp sohbet falan ederler ya işte annem kahveyi yapmış ,fincanlara doldurmuş tam oturacak , içerden bi uğultu Sanmışlar ki asansörde biri kaldı da motoru uğulduyor Koşmuşlar kapıya doğru birden inanılmaz bi parlaklık gözlerini almış Arkalarını dönmüşler, üzerlerine doğru kocaman bir ışık topu geliyor Donup kalmışlar Işık topu yere doğru inmiş inmiş ve kaybolmuş Hala anlatırlarken şok içinde anlatırlar
İzmirde yaşayan 2 teyzem de bayramda bizi ziyarete gelmişti Ben olayın yaşandığı vakit evde yoktum Yine kahve faslı, oturup sohbet ediyorlar küçük teyzem duşa gireceğini söylüyor Çok kalmayacağını da belirtiyor Dışarı çıkacaklarmış,şöyle bi su döküneyim demiş Neyse girmiş duşa kapıyı kitlemiş 4-5 dakika geçmiş teyzem daha çıkmamış Annem çok evhamlıdır Hemen panik olur Niye çıkmadı bu diye endişelenmiş diğer teyzeme git bi bak demiş O da , yok abla çıkar şimdi ya panik yapma demiş 2 dk geçmemiş kilit açılma sesi duyulmuş Hıh çıktı demişler kilit açılıyor ama kapı açılma sesi gelmiyor Annem daha da panik olmuş ARdından bi kitleme sesi daha Annem panikle koşuyor ve kapıya sarılıyor Bağırıyor çağırıyor ses yok Bahsettiğim olay ben 8-9 yaşımdayken oluyor o zamanlar şimdiki kapılar yok Suntadan ,vurunca içe göçen kapılar teyzem ve annem vura vura kapıyı kırıyorlar ve teyzem burun delikleri suya batmayacak şekilde küvette baygın halde
Hemen çıkarıyorlar kendine geldiğinde söylediği sözler tüylerimi ürpertir: tam çıkmıştım ki bir şey kapıyı kitledi, boğazımdan tutup suya gömdü Bir ışık gelip o şeyi kovdu ve kafamı su üstünde tutmama yardım etti 
Ablam küçükken asla annemlerin odasına girmek istememiş Bir gün annem çok sinirlenmiş ve niye girmiyorsun git getir poşetimi diye bağırınca, ablam: odada biri var ve her girdiğimde gülümeyerek elini uzatıyor Kolaysa gir sen al bakim demiş
Bu bahsettiklerim eski evimizde olan şeyler Şu an taşındık Bir gün rüyamda her taraf sis içinde ve en üstte bahsettiğim mum olayındaki odadayım Bir uğultu var ve odanın ortasında havada duran bir nesne Nesnenin üstünde de bir tutam saç/kıl
Uğultu sesi giderek yükseliyordu ve yaklaşınca havadaki şeyin Kuran olduğunu ve üstündeki bir tutam saçın Hz Muhammed in saçı olduğunu ve uğultunun ise Hz Muhammed in sesiyle okunan Kuran olduğunu farkettim İnanılmaz bir huzurdu
Daha bikaç olay daha var ama elim yoruldu , okumak isteyen olursa daha sonra memnuniyetle onları da yazarım
|
|
|