Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Genel Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
diş, doğru, fırçalama, temizliği

Doğru Diş Fırçalama Ve Diş Temizliği

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Doğru Diş Fırçalama Ve Diş Temizliği

Çoğu kişi, dişlerine çok iyi baktığını düşünüyordur eminim ki (Çok iyi olmasa da yeterli görenler vardır diyelim ya da ) Yapılan araştırmalara ve gözlemlere göre bunun yalnızca bir düşünce olmaktan ileri gidemediği görülmekte Diş macununu bolca fırçaya sürüp, fırçayı ıslatmak ağzımıza bol su alıp köpürtmek ne kadar doğru? Küçükken dişlerimi böyle fırçalardım Ne kadar büyük bir yanlış yaptığımı yeni öğrendim Bilmemek ayıp değil, öğrenmemek ayıp demişler gerçi
Ben öğrendim, şimdi sizlerin de öğrenmesini sağlamaya çalışıyorum arkadaşlar

Dişler suyla fırçalanmaz! Diş macununuzu, fırçanızın üzerine (mümkünse fırçanın kıl uzunlukları eşit olmalı) mercimek tanesi kadar sıktıktan sonra, vereceğim bağlantıdaki gibi dişlerinizi diş etinden çiğnediğiniz yüzeye doğru 45 derecelik açıyla tutarak süpüreceksiniz Ağzımızı kuru fırçaladıktan sonra, en son ağzımızı suyla çalkalayabiliriz Unutulmaması gereken diğer bir nokta ise ağız kapalı konumdayken diş fırçalanmaz Ağzımız diş fırçalama esnasında sürekli açık konumda olmalıdır

Dişimizi fırçalamak diş bakımı ve temizliği konusunda yeterli mi peki?

Dişlerimizin ağız ortamında 5 yüzeyi vardır ve fırça yalnızca 3 yüzeye temas edebilir Yalnızca dişlerimizi fırçalarsak dişlerin birbirlerine temas eden yüzeylerini temizlemiş olmayız Bu da arayüz çürüklerine sebebiyet verir Bu yüzden mutlaka diş ipi kullanmalıyız Eğer diş ipi kullanmazsak ağzımızın ancak 3/5 ini temizlemiş oluruz Kalan 2/5lik yüzeyde biriken besin artıkları, mikrobiyal dental plağa sebep olur, o da çürüğe Sonuç olarak "Dişlerimi düzenli olarak fırçalıyorum, çok iyi bakıyorum ama çürüyor" gibi laflar duyarız etrafta

Benim şu ana kadar öğrendiklerim ve size aktarabileceklerim bu kadar Umarım vaktinizi ayırıp yazdıklarımı okursunuz ve dikkate alırsınız arkadaşlar Unutmayın ki dişlerinizde oluşan problemler yaşlılıktan vs değil bakımsızlıktandır Bu bilimsel olarak ispatlanmış olan bir şeydir Yaşlıların dişlerinin dökülmesi veya ağzımızla ilgili diğer olayların hiç biri, cildin kırışması, gözlerin bozulması gibi yaşlılık belirtisi değildir İnsan, ağzına bakmayı bilirse 100 yaşına kadar dişleri sapasağlam, bembeyaz kalabilir Yaşlanınca illa ki protez takılacak veya implant yaptırılacak diye bir kural yoktur Bu bilimsel olarak kanıtlanmış bir veridir arkadaşlar dikkate almanızı öneririm Buna en güzel örnek olabilecek ülkeler iskandinav ülkeleridir (Norveç'te diş hekimliği fakülteleri kapatılmaktadır Bunun sebebi tabi ki insanların ağız ve diş sağlığı konusunda bilinçlenmiş olmaları, dişlerine olması gerektiği gibi bakmalarıdır)

Bulduğum videoda ara yüz fırçasından da bahsedilmiş, bize okulda hocalarımız ayrıntılı anlatmadı o konuyu o yüzden size arayüz fırçasıyla ilgili pek bilgi veremiyorum Sağlıklı dişlerde diş ipi kullanıldığını ve arayüz fırçasının dişlerin arasının açık olduğu durumlarda kullanıldığını biliyorum Yanlış bilgilendirmek istemem Benim önerim, konuştuğum hocalarımın önerisi diş fırçacı ve diş ipi kullanımının yeterli olduğu yönünde

Umarım faydalı olabilmişimdir arkadaşlar İyi forumlar diliyorum

Simge

Bulduğum video linki: Doğru diş fırçalama yöntemi nedir? - Doç Dr Arzu Aykor - DoktorTV

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com