![]() |
Hüseyin Hüsnü Tekışık |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hüseyin Hüsnü TekışıkHüseyin Hüsnü Tekışık az önce iztvde belgeselini izledim ve sizinle paylaşmak istedim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() HÜSEYİN HÜSNÜ TEKIŞIK *1928 yılında Şebinkarahisar'da doğdu ![]() ![]() *1948´de Sivas Öğretmen Okulundan mezun oldu ![]() ![]() ![]() *1959 yılında Gazi Eğitim Enstitüsü Pedagoji Bölümünü bitirdi ![]() *Millî Eğitim Bakanlığında çalıştı ![]() ![]() *1975 yılında emekli oldu ![]() ![]() ![]() *Meslek ve emeklilik hayatında 86 öğretmen meslek kitabı ve okul kitabı yazdı, yayımladı ![]() *Kitaplardan elde ettiği maddî imkânlarla: Hakkâri´den Edirne´ye kadar 13 ilde 17 okul, 1 kültür merkezi, 1 halk eğitim merkezi, 1 rehberlik araştırma merkezi ve 1 öğretmen evi yaptırıp Millî Eğitim Bakanlığına bağışladı ![]() *Kendi özel koleksiyonunda bulunan 191 cildi yazma, 384 cildi Osmanlıca ve Arapça, toplam 575 cilt kıymetli eseri de Millî Kütüphaneye bağışladı ![]() *Ankara´da Tekışık Eğitim Araştırma Geliştirme Vakfını kurdu ![]() ![]() Millî eğitime yaptığı üstün hizmetlerinden dolayı TEKIŞIK´a: *Yüzlerce şükran plaketi ve onur belgesi, *Millî Eğitim Bakanlığı Müdürler Komisyonu kararı ile "Öğretmenlik ve Yöneticilikte Üstün Başarı Ödülü" (1955), *Türk Eğitim Derneği Bilim Kurulunun 1990 Eğitim Hizmet Ödülü, *Millî Eğitim Bakanlığının Çok Yönlü Hizmet Ödülü (1993), *Bolu İzzet Baysal Üniversitesi Senatosunca Fahrî Bilim Doktoru unvanı (1995), *Cumhurbaşkanlığının Şükran Plaketi (1996), *Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Senatosunca Fahrî Bilim Doktoru unvanı (2003), *Türkiye Millî Olimpiyat Komitesi Toplumsal Fair Play Ödülü (2003), *Orta Doğu Teknik Üniversitesi Prof ![]() ![]() * Türkiye Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Vakfı Atatürk Haftası Hizmet Ödülü (2007), * Kültür Bakanlığının Şükran Plaketleri (1984, 2008), * Giresun Üniversitesi Senatosunca Fahrî Bilim Doktoru unvanı (2008), * Türkiye Büyük Millet Meclisi Üstün Hizmet Ödülü (2008) verilmiştir ![]() *Ayten Tekışık ile evli olan Hüseyin Hüsnü Tekışık'ın 3 kızı, 5 torunu ve bir de torununun çocuğu vardır ![]() alıntı ![]() |
![]() |
![]() |
|