![]() |
Net Bir Yöntemle Çakra Açma Ama Doğru Mu ? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Net Bir Yöntemle Çakra Açma Ama Doğru Mu ?Arkadaşlar öncelikle çakra açmanın ne kadar karmaşık yazıldığını okudum yani bunun kesin bir yolu yokmu gibi sorular sorulduğunu gördüm bende sonra araştırma yaparken bir sitede uzun bir yazıya rastladım ![]() Çakra Açma Çalışmaları Çakraları açmak için yapılabilecek çalışmalar vardır ![]() ![]() benzer fakat zikirde zikredilen kelime kısa kısa hızlı hızlı geçilirken, mantrada ise söylenen söz sanki bir opera sanatçısı gibi uzatılır, titreştirilir, elbette bağırmaya gerek yoktur ![]() ![]() Rahat ve sırtın dik olduğu bir pozisyonda durulur ![]() Çeşitli nefes teknikleri ile vücut rahatlatılır ve enerjisi temizlenir ![]() Kök çakra çalışması yapılır: 1 ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() 3 ![]() ![]() ![]() ![]() ÖNEMLİ Mantra titreştirilerek ve son harfi uzatılarak nefes yettiğince söylenir ![]() titreştirerek söylerken olmalıdır ![]() söylenirken de çakranın üzerinde olduğunu hayal ettiğimiz sembolü görmeye-hissetmeye çalışırız, yani bunların hepsi aynı anda olur, hepsini aynı anda yaparız ![]() titreştirip söylememiz; bunların hepsini yapmamız ?1? defayı tamamlamak anlamına gelir ![]() ![]() ![]() PROGRAM Her çakranın sembolü farklıdır ![]() ![]() Aşağıda hangi çakranın mantrası ve sembolü nedir veriyoruz ![]() gidecek şekilde sırasıyla çakraları geçmektir ![]() ![]() ![]() edileceği, kişideki etkilerine ve kişinin çalışmaya verdiği dikkate bağlıdır ![]() Yani birinci gün KÖK çakra, yani kök çakra mantrası ve simgesi beraber çalışılır, 100 defa ![]() İkinci gün de ikinci çakra olan SAKRAL çakra çalışılır ![]() ![]() ![]() 3, 4, 5 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çalışma ilk okunduğunda göze çok kolay görünür, ama dik durmak, titreştirerek söyleyebilmek, ve en önemlisi de, simgenin imajinasyonunda konsantrasyonu çok da kaybetmeden, imajinasyonu elden geldiğince devam ettirerek yapabilmek çok zor iştir ![]() ![]() ÇAKRALARIN MANTRALARI KÖK ÇAKRA: LEM (LEMMMMM şeklinde söylenir) İKİNCİ (Savadhisthana) ÇAKRA: VEM (VEMMMMMMMMMM) SOLAR PLEXUS ÇAKRA: REM (REMMMMMMMMMMM) KALP ÇAKRA: YEM (YEMMMMMMMMMMMM) BOĞAZ ÇAKRA: HEM (HEMMMMMMMMMMMM) ÜÇÜNCÜ GÖZ ÇAKRA: AM (AMMMMMMMMMMMMM) TAÇ ÇAKRA: AUM (AUMMMMMMMMMMMM) alıntıdır |
![]() |
![]() |
|