|  | Çeşitli Mantralar |  | 
|  08-20-2012 | #1 | 
| 
Prof. Dr. Sinsi
 |   Çeşitli MantralarWAHE GURU SAT NAM Wahe Guru Guru Mantrasιdιr, en büyük mutluluk, en büyük sevinç ve coşku mantrasιdιr  Bu mantrayι söylemek ruhu yükseltir  (Wa) harika, güzel; (he) sensin,  (Gu) bizi karanlιktan (Ru) aydιnlιğa götür  Bu mantra bizim kaderimizi  yaşamamιza ve karanlιğι yok ederek hayatιmιzda aydιn günlerin gelmesine  yardιm eder  Sat Nam Seed Mantrasι veya Bij mantrasιdιr, Kundalini Yogada kullanιlan en yaygιn mantradιr  Sat gerçek, Nam kimlik demektir  Sat Nam “Gerçek  benim kimliğimdir” anlamιna gelir  Bu mantrayι söylemek ruhu uyandιrιr  basitçe gerçeğe ulaşma mantrasιdιr  Sat Nam bizdeki 5 elementi dengeler  yaşam yolumuzu ve kaderimizi yaşamamιza yardιm eder  Kendi gerceğimizi  bulmamιzda bize rehberlik eder  Böylece ruhun bütünlüǧünü keşfederiz  RA MA DA SA, SA SAY SO HUNG için söylenen Siri Gaitri Mantrasιdιr  Ra Günes, Ma Ay, Da Dünya, Sa  Sonsuzluk, Say Sonsuzluğun Bütünlüǧü, So Hung ben O’yum ya da Ben Benim  anlamιndadιr  Ra Ma Da Sa Dünya, Sa Say So Hung Eter mantrasιdιr  Sa Say  So Hung’ι söylemek etrafιmιzdaki eteri genişletir  GOBINDE, MUKANDE, UDARE, APARE, HARIANG, KARIANG, NIRNAME, AKAME Guru Gaitri Mantrasιnιn anlamι; destekleyen, ayakta tutan, kurtarιcι, azat eden, aydιnlatιcι, sonsuz, yok edici, yaratιcι, isimsiz, arzusuzdur  Bunlar içimizdeki yaratιcι kaynaǧιn sιfatlarιdιr  Beynin iki lobunu dengelememizi, kalb çakramιz üzerinde çalιşarak, şevkat, sabιr, tolerans bütünle bir olma duygularιmιzι güçlendirir  Karmik blokajlarιmιz ve geçmişimizden taşιdιǧιmιz bizimle birlikte gelen  problemlerimiz üzerinde çalιşιr  Bu mantrayι söylemek auramιzι  temizlememize ve koruma alanιmιzι güçlendirmemize yardιm eder  GURU GURU WAHE GURU, GURU RAM DAS GURU Bu Mantra en büyük sevinçle ve coşkuyla Ram Das Guru’nun ruhsal yolumuza rehberlik ιşιǧιnι ve koruma erdemini çaǧιrιr  Mucizeler yaratmamιza ve  hayatlarιmιza ilham getirmemize hayatιmιza sonsuzluk deneyimi  getirmesine yardιm eder  Zorluklar yaşadιǧιmιzda, tehlikede olduǧumuzda ve yardιma ihtiyacιmιz olduǧunda bizi korur ve bize yardιm eder  Acil durumlarda, bir sihir  gerektiǧinde, kalbimizi açmamιza yardιm eder  SA TA NA MA Sa : Sonsuzluk, Ta : Hayat, Na: Ölüm, Ma: Yeniden doǧuş  Bu mantra ’Ben  gerçekliǧim’ diye tercüme edilir  Bu 5 ana sesin S, T, N, M ve A ifade  edildiǧi Panj Shabad mantrasιdιr  AD GURAY NAMEH, JUGAD GURAY NAMEH, SAT GURAY NAMEH, SIRI GURU DEVAY NAMEH Mangala Charan Mantrasι koruma için söylenen bir mantradιr  Manyetik  alanιmιzι koruyucu ιşιkla çevreler  Anlamι; içimdeki beni tanrι  bilincine ulaştιracak bilgeyi, yüzyιllarιn bilgeliǧini, gerçek bilgeliǧi  ve büyük görünmez bilgeliǧi selamlιyorum  WAHE GURU, WAHE GURU, WAHE GURU, WAHE JEEO Harika benliğim beni karanlιktan aydιnlιğa götür  Harika benliğim  ruhumdur  En büyük coşkuyla en büyük sevinçle, ruhumla bütünleşiyorum  Bu mantra içimizdeki rehberle, içimizdeki öǧretmenle, ruhumuzla  bütünleşmemize yardιm eder  Prana ve Apanayι dengeler ve bir hayιr  duasιdιr  Bilincin coşkusu benim ruhumdur  Seda Bağcan Dipnot: Seda Bağcan aynı zamanda bu mantraları şarkı haline getirip albüm çıkarmıştır  | 
|   | 
|  | 
|  |