08-20-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Meditasyon Ve Sınav Meditasyonu İndir
Diğer dersimizde meditasyona giriş yapmış ama yarıda bırakmıştık Bu dersimizde ise meditasyonu, nasıl işlediğini, yararlarını ve bir kaç örneklerini ele alacağız Meditasyon diyince bir çok insanın aklına bağdaş kurup sessizce oturan bir insan geliyor Ve bilgisi olmayan insanlar meditasyonun sadece ondan ibaret olduğunu sanıyor Ama meditasyon'un bir çok farklı türü ve tekniği bulunmaktadır Eski insanlar meditasyonu bir çok iş için kullanmışlardır Örnek olarak yaratıcıya ulaşma, kendi özünü bulma, acılara katlanabilme vb Rusya ordusunda ise hala günümüz şartlarında Rus askerlerine bu eğitim verilmektedir Soğuha, uykusuzluğa, açlığa ve askeri alanda yardımı dokunacak gerekli meditasyon eğitimleri verilmekte Meditasyon'un özü kişinin bütün düşüncelerinden kurtulup, gerçek olanı bulma çabasıdır Bu sayede kişi bütün düşüncelerinden arınır ve kendi özüne dönebilir Özüne döndüğünde ise aradığı bütün sorulara cevap bulabilir düşüncesi vardır Meditasyon ilk olarak Hindistanda ortaya çıktığı düşünülür Ama aslında insanlığın var olduğundan buyana vardır Sadece etkili dönemleri eskilerde kalmış, günümüzde ise unutulmaya yüz tutmuştur Meditasyonun faydaları saymakla bitmez tabi bu faydalardan yararlanabilmenin tek şartıda meditasyon uygulamalarının düzenli olarak devam ettirilmesinde yatar
Meditasyo'nun Faydaları- Meditasyonun en temel yararı kişinin ruhsal dayanıklılığını artırmasıdır

- İş ve aile hayatınızda daha düzenli ilişkiler içerisinde olmasınız sağlar

- Meditasyon sayesinde yeteneklerinizin farkına varırsınız ve onları nasıl kullanabileceğiniz hususunda size rehber olur

- Belkide meditasyonun en önemli yararlarından birisi sizi günlük yaşamın verdiği stres, acı, hüzün, pişmanlık vb
gibi olumsuz düşünce ve duygulardan arınmanızı sağlar Bu sayede gerekli olan enerjinizi korur ve ruhsal yapınızın kat kat artmasını sağlar
- Meditasyon yapan bir kişi sorunlarını yardım almadan kendi başına çözebilir

Kısaca meditasyonun faydaları bunlardır Günlük yaşantınızı verimli bir şekilde geçirmek istiyorsanız Meditasyon uygulamarını da alternatifler arasına koymakta fayda vardır
Peki biz meditasyon uygulamarından nasıl yararlanacağız ? Eğer okumuşsanız diğer yazılarımızda psişik olgularda başarısızlığın nedenleri arasında tam bir konsantrasyon sağlamamayıda eklemiştik İşte meditasyon sayesinde gerekli olan konsantrasyonu sağlayıp, psişik olgularda da başarıya ulaşmayı amaçlıyacağız
Büyücülük veya psişik alanlarda uğraşlar veren kişiler, her zaman uygulamaya geçilmeden önce zihni boşaltmanın ve yapacağın işe konsantre olmanın gerektiğini savundular Mesela Hz Muhammed (s a v)'e vahiy gelmeden önce sürekli olarak hira dağına gittiği ve oradaki mağralarda günlerce kaldığını biliyoruz Hz Muhammed (s a v) hira dağına neden çıkıyordu ? Belli ki kendi benliğini ve doğru olanı keşfetmek için yanlız kalmayı ve düşüncelerinden arınmayı terciğ ediyordu Yine aynı şekilde tarihe damgasını vurmuş bilim adamları Newton, Albert Einstein, Thomas Edison gibi kişiler çoğunlukla bir odada yanlız kalmayı ve çalışmalarını yanlız kaldıkları odada devam ettirdikleri biliniyor Mesela Newton'un başına düşen elma sayesinde yer çekimi kanunu bulması sizce bir tesadüf müdür ? Sizi bilemem ama benim düşüncem şu yönde;
Günlerden bir gün Newton zihnini boşaltmak ve rahatlamak için temiz havaya ihtiyac duyar Ve gidip bir ağaçın altında oturur Başına düşen bir elma sayesinde yer çekimi kanunu keşfeder Bana göre bu olayın altında istemek ve yine meditasyon yatıyor Ben bu güne kadar aklında binlerce düşünce olan bir insanın aniden bir fikir bulduğuna denk gelmedim Newton da uyguladığı arınma yada meditasyon sayesinde bu buluşu keşfetmiş olabilir Tabi benim savunduğum bir başka görüşte bu bilim adamlarının çoğunun bu keşiflerini yapmış olmalarında yatan sebeblerinden birisi Kabala ilmi ile içli dışlı olmalarıdır Herneyse biz yine konumuza dönelim Meditasyonun ne olduğunu, nelere yaradığını, ne amaçlarla kullanılabileceğini kısaca tanımladık Şimdi gelelim meditasoyunun nasıl yapılacağına
Meditasyonun farklı uygulamarı mevcut hatta sayısız uygulamarı var Bunun sebebide her kültürün her toplumun meditasyonu kendilerine göre yeniden düzenlemesinde yatar Ama en rabet edilen meditasyon uygulamarı genellikle nefes egzersizleridir Biz de bu meditasyon uygulamarından bir kaçını burada paylaşacağız Mesela meditasyona başlamadan önce bazı işlemleri yapmak lazım Bu işlemler sayesinde meditasyon uygulamalarımızı daha etkili kılabileceğiz En önemli koşul ise meditasyon yapacağınız yerin sessiz olması gerekmekte Her hangi bir şey sizin konsantrasyonunu bozacaktır Sessizlikten kasıt tam bir sessizlik değildir Meditasyon için bir ormana veya bir kampa gidebilirsiniz Oradaki kuş veya nehrin su sesleri sizi negatif yönde etkilemeyecektir Aksine size yardım edecektir Sessizlikten kasıtımız metropol alanlarındaki insan, motorlu araçlar vb gibi beşeri etmenlerdir Bu etmenler sizin bırakın uygulama yapmanıza normal bir işi doğru yapmanıza bile engel olabilmektedirler Bu nedenler metropolleşmiş bir yerde yaşıyorsanız ya geceyi tercih etmelisiniz yada tam bir sessizlik ortamı oluşturmalısınız Bu ortam oluştuktan sonra belirli dinlendirici müziklerden de faydalanabilirsiniz Mesela düşük frekansta bir su veya kuş sesi açıp bir orman havası yaratabilirsiniz Her nekadar doğal olmasada hiç yoktan iyidir Bu etmenleri hallettikten sonra diğer bir etmen ise oturuş şekilleridir Meditasyonun bir çok farklı uygulaması olduğunu biliyoruz Bu farklılıklar beraberinde oturuş, hareket vb gibi farklılıklarıda beraberinde getiriyor Filmlerde veya televizyonlarda gördüğümüz şekilerden biriside lotus oturuşudur Ve meditasyon uygulamalarında en çok rabet gören uygulamadır Kişi yere çömelim bir bağdaş kurar ve sağ elini sağ dizine , sol elinide sol dizine koyup rahatlamaya çalışır Aslına bakarsanız bu oturuş şekillerine ben kendimce pek önem vermiyorum Neden derseniz her insanın fiziki yapısı farklı olacağı gibi her insan aynı oturuş şekillerinden de yarar sağlayamıyabilir Kendimden örnek verecek olursam ben lotus oturuşunu yaparken kendimi çok rahatsız hissediyorum Bunun sebebide belimde oluşan ağrı Bu nedenle sırtımı bir duvata veya yastığa dayıyorum Sizlerde bunun gibi ufak eklemeler yapabilirsiniz Yani nasıl rahat ediyorsanız o şekilde pozisyonunuzu almak gerekiyor Zaten meditasyonun temel özelliklerinden biriside insana rahatlığı sağlamak değilmidir
Nefes egzersizleri
Diğer bir özellik ise meditasyon sırasında nefes egzersizleridir Nefes egzersizleri sayesinde kişi beyninde ki düşüncelerden arınıp kendini hazır hisseder Nefes teknikleri yine saymakla bitmez ama hepsinin temeli yine aynıdır ve aralarında ufak farklılıklar vardır Kişi kendine uygun oturuş şeklini seçtikten sonra ilk beş dakika o şekilde kalarak alışması sağlanır Daha sonra yavaş bir biçimde burundan nefes alınarak biraz tuttuktan sonra ( 3-4 sn ) ağızdan alınan nefes yine yavaş bir şekilde verilir Bu uygulama 10 dakika boyunca tekrarlanır Her nefes alınırken pozitif enerjinin kişinin bedenine nüfüz ettiği düşünülür Nefes ağızdan verilirkende vücüdta olan negatif enerjinin ( kötü düşünceler, duygular ) dışarı çıktığı düşünülür Daha sonra 10 dakika boyunca bu işlemi yaptıkan sonra yine nefes egzersizleri devam eder Ama bu ikinci aşamada nefes alma olayı biraz daha yavaşlar bu süre beş ila 8 dakika arası tekrarlanır yine pozitif ve negatif enerjilerin döngüsü tekrarlanır yani düşünülür Daha sonra üçüncü aşamaya geçilir artık iyice nefes alma işlemi yavaşlamıştır ve neredeyse nefes almıyor hissine kapılmanızı sağlar Ama bu üçüncü aşamada en önemli nokta düşüncesizliktir İlk iki aşamada negatif ve pozitif düşüncelerin döngüsü tekrarlanırken üçüncü aşamada bu işlem yapılmaz Kişi hiç birşey düşünmeyeye çalışır Çünki bütün düşünceleri ilk iki aşamada beyninden silmiştir Bunun gibi bir çok örnek meditasyon uygulamaları vardır Zamanla diğer derslerimizde onlarada yer vereceğiz
Konsantrasyon
Meditasyon uygulamarımızı devam ettirirken artık kendimizi mutlu ve iyi hisseder durumda buluruz Bu uygulamar günlük yaşantımıza anında etki etmiş ve kendimizi inanılmaz derece enerjik buluruz Bu uygulamar sayesinde artık Konsantrasyon'umuzda artmıştır
Telekült gücü adlı kitapda bu işlem psişik olgular üzerine şöyle işlenir;
'' Düşüncenizi, diğer insanın zihninde yıldırım hızıyla yansıtan inanılmayacak kadar yalın bir yöntem Bunun adı derin konsantrasyon Derin konsantrasyon da zihne, kararlı ve yoğun bir şekilde tek bir düşünce üzerinde takılıp kalması benimsetilir Bu göründüğü kadar kolay değildir Çünki kendine yönelmiş zihin bir konudan diğerine atlama eğilimindedir Kendinizi 30 saniyelik boyunca tek bir düşünce üzerine düşünmeye zorlayın Ve neler olduğunu görün
İşte derin konsantrasyon yetilerinizi artıracak bir yöntem
Düşünceleri vucudunuza nasıl yöneltirsiniz ve bunları dışarı nasıl yayarsınız?
Dikkatinizi sağ elinizin parmaklarına yöneltin Bu parmakların düşüncesi tüm zihninizi doldursun Kaslarınızın en ufak kasılmalarını ve en ufak kan dolaşmınızın bilinçine varın Bu parmaklar üzerine konsantre olun Onlara kendilerini yorgun, ağırlaşmış hissetmelerini emredin Bu parmaklar vucudunuzun en ağırlaşmış kısmı olmalıdır
Bu sonucu elde ettiğiniz zaman bu işlemin tersini yapın Dikkatinizi parmaklarınızdan ayırın artık onlara bakmayın Onları düşünmeyin düşüncelerinizi başka yöne kaydırın Sanki onlar yokmuş gibi davranın Artık hiç birşey düşünmeyin ve gevşeyin Bir kaç dakika sonra bu yöntemin etkililiğini denemek için durduğunuzda sağ elinizin parmaklarını hissetmeyeceksiniz Şimdi parmaklarınızı esnek bırakın ve dikkatinizi vucudunuzun başka bir yerine toplayın Örneğin burun, burnunuzun ucuna bir sinek konduğunda bunu hissetmekte çabuk davranırsınız Sinek olmaksızın onun bilincine varın Ardından bu işlemin tersini yapın Vucudunuzun hiç bir yerinin bilincine varmayın
Daha önce kulağınzın çınladığı ve herhalde birileri beni arıyor diğe düşündüğünüz olmuştur Şimdi kulağınızı bilinçli olarak çınlatmaya çalışın İstenilen sonucu elde edene kadar tüm gücünüzle kulağınıza konsantre olun Sonra kulağınızı kaşımadan, dokunmadan diğer sonuçu sağlamaya çalışın Vucudunuzun bu bölümünün bilinçine varmamayı deneyin
Şimdi rahat bir yerde oturun ( tercihen yerde bağdaş kurarak ) ve doğrudan doğruya görüş çizginizde bulunan bir nesneyi saptayın Ona doğal bir şekilde gölerinizi dikmeden bakın ki buda sizi dalgınlaştırmaktan başka bir iş yapmıyacaktır Ardından gözlerinizi kapatın ve nesneyi zihninizde canlandırmaya çalışın Nesne zihninizde canlanıyorsa gözlerinizi açın nesneye bakın ve belleğinizi tazeleyin ve yeniden deneyin ''
Ve size bir hediye bu linkten indireceğiniz meditasyon sınav meditasyonudur Ve sınav öncesi uygularsanız sınavlardan nasıl kolay bir biçimde geçtiğinizi göreceksiniz
Hediyemiz : http://rapidshare com/files/42687859  editasyonu zip
Evet dersimiz bukadar unutmayın başarı için süreklilik  
Bir sonraki derste görüşmek üzere
Ayna Sır
© 2010 SPATYOM, özgün içerikler paylaşıma adres göstermek koşulu ile açıktır
|
|
|