![]() |
Yoga Ve Meditasyon Psikolojiyi Bozuyor |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yoga Ve Meditasyon Psikolojiyi BozuyorPsikiyatrist Mustafa Merter: İnsan ruhuyla oynanmaz! “Avrupa’daki uzun hayatım boyunca, yoğun bir şekilde meditasyon uyguladım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Nasıl tezahür ediyor? Senelerce beraber olduğumuz bir arkadaşım, gül gibi bir karısı, güzel çocukları var ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Bu enerji alıp vermelere ne diyorsunuz? İşin içinde enaniyet var ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (Zaman ![]() ![]() ![]() Yoga din değilse ne? Yoga bugünkü Hint dillerine temellik yapan Sanskritçede ‘boyunduruk’ etme anlamındaki ‘yug’ kelimesinden türemiş ve bedenin, duyguların ve zihnin tam kontrolü anlamına geliyor ![]() ![]() ![]() ![]() “Yoga’nın bir dine ait olduğunu düşünmek, büyükbabanın yeni doğmuş torununa benzediğini söylemek gibidir ![]() ![]() ![]() ![]() Yine aynı makalede, “Yoga ile âşina olmayanlarımız onu genellikle Hindu dininin bir uzantısı olarak görür ve bilmeden pagan bir ritüelin bir parçası olmaktan çekindiği için yogadan uzak durur ![]() ![]() Türkiye’ye sık sık gelen tanınmış gurulardan Shri Mataji’nin çalışmaları durumu en iyi şekilde özetliyor: Harbiye Askerî Müzesi’nin fuar salonunda düzenlenen yoga ayini sırasında katılımcıların Shri Mataji’ye taptıkları için ayaklarını bile öptükleri, ayaklarını yıkadığı suyu içtikleri medyaya yansımıştı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Medya yönlendiriyor Birçok kadın dergisi ve gazete yoga ve benzeri akımları manken görüntüleri eşliğinde sayfalarına taşıyarak gündemde tutuyor ![]() ![]() Bu özendirmeler sayesinde artık kolejler, ilköğretim okulları, devlet daireleri, hatta bazı özel ana sınıflarında dahi çocuklara Hindli yogiler eşliğinde yoga yaptırılıyor ![]() Yoga, meditasyon, şifacılık, biyoenerji tedavileri, transandantal meditasyon gibi uygulamalar bu tarz inanışlarda büyük bir yer tutuyor ![]() ![]() Sonu Budizm’e varıyor Budizm putperest bir anlayış üzerine kurulmuş, çok tanrılı bir dindir ![]() ![]() ![]() ![]() Uçmak, suda yürümek! Türkistan’da yetişen büyük velîlerden Ebu Said Ebü’l-Hayr’a bir gün, “Filanca kimse su üstünde yürüyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (Dr ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yoga Ve Meditasyon Psikolojiyi Bozuyorwishdropper Nickli Üyeden Alıntı Psikiyatrist Mustafa Merter: Türkistan’da yetişen büyük velîlerden Ebu Said Ebü’l-Hayr’a bir gün, “Filanca kimse su üstünde yürüyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (Dr ![]() cok güzel bir nasihat dikkate alıcam hiç böyle düşünmemiştim teşekkürler ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yoga Ve Meditasyon Psikolojiyi Bozuyorİnsan asla dünyevi sorumluluklarını tamamen unutacak kadar kendini kaptırmamalı, hem de hiçbir şeye ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ben sevdiklerimi mutlu edemedikten, onların bağlılığını ve güvenini boşa çıkarttıktan sonra Nirvana'ya ulaşsam kaç yazar ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|