Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
açıklama, mantıklı

Mantıklı Bir Açıklama...

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Mantıklı Bir Açıklama...

nasıl başlasam yada nerden başlasam bilemiyorumhayatta hayal ettiğim yada yapmak istediğim veya yapmaya çalıştığım hiç birşey gerçekleşmiyor veya olmiyorbunu kendime en az bin kere sormuşumdur ama nedense tatmin edici bir cevap bulamadımm NEDENNN? hayatta herkesin hayalleri olur kısa yada uzun iyi yada kötü ama bazıları muhakkak gerçekleşirben küçük ken uzun boylu yakışıklı biri olmayı hayal ediyordum hatta etrafımdakiler bile fizik yapısı itibariyle öyle olacağımı düşünüyorlardı olmadıkısa kaldım orta okl lise yıllarında çok çalışkandım maddi durumumuz gereği ünvsitede güzel bir yerler hayl ediyordumki abim trafik kazası geçirdi durumumuz alt üst oldu çalışmak zorunda kaldım ünvsite hayali bittiiş yeri açtım tam müşteri bulmuş etrafımı genişleteyim derken en sevdiğim amcamın oğlu vefat etti bir hafta köyde kalmak zorunda kaldım geldiğimde işler alt üst olmuştu oda bittiyabancı bir müşteri bulup bir iş yeri açtık tam işler ısınacakken kriz vurdu ancak elimizdekileri sattıp eleman parasını verebildik askere gittim 426 kişilik bir bölükte sadece benim künyem gelmemişti yine askerde çarşı çıkış defterlerinde sadece benim kinin üstünde fotoğraf yoktu ve çavuşluğa ayrılmış 15 kişilik bir gurupta sadece benim çavuşluk diplomam kaybolmuştuaskerde sadece benim terhis adresimde yanlışlık yapılmıştı ve ben beş gün eksi saydımmm askerlik bittikten sonra elimdekilerle ırakta züccaciye sektöründe ticaret yapmaya çalıştım tam müşterinin mallarını yollayacaktımm son anda vaz geçtii birgün televizyon başında televizyon izlerken önemli bir haberin son cümlelerine yetiştim hepsini okumak için tekrar haberlerin (alt yazı veren haber kanalları) hepsini okumaya başladım tam aradığım habere geldiğinde haber değişti spor haberlerine döndü bende sinirden tv yi kapattımm siz olsanız ne yapardınızzz? bu kadar şeyin bir anlamı bir mantıklı açıklaması olmalı elbet ama inanın ben sadece hatırladıklarımı yazdım ve hatırlamadığım ama yaşadığım sayısız olaylar varrburaya birşeyler yazacak arkadaşlar lütfen yararlı şeyler yazsınlar öyle laf olsun torba dolsun diye değil ha şunuda ekleyeyim işe başlarken yada ortasında kesinlikle kötü sonoç düşündüğümden yada eski şeylerin tesirinde kaldığımda değil hatta bir önceki olumsuzları yeni işe başlarke hatırlamıyorum bileneyse yardımcı olacak tüm arkadaşlara teşekkürrrrr

Alıntı Yaparak Cevapla

Mantıklı Bir Açıklama...

Eski 08-20-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Mantıklı Bir Açıklama...

İlk olarak 2 yönden sevinmen gerekir 1si Allah sevmediği, hoşnut olmadığı kuluna fazla dert-tasa vermezmiş 2si 1 sonucdanda çıkarılabileceği gibi biz olayların sonrasını göremesekde yaşadığın olumsuzluklarında vardır bir hayrı Bizim şer sandıklarımız hayır, hayır sandıklarımızda şey olabilirim örnek verirsek şöyle birşey uydurabilirim xD : Adamın biri uçağına yetişmek için taksiye biner, yolun tam sonlarına gelmişken kaza geçirirler ve adam uçağını kaçırır sinirinden kudurur, akşam haberleri izlediğinde bineceği uçağın havada arızalandığını ve kimsenin canlı cıkmadığını duyar

Alıntı Yaparak Cevapla

Mantıklı Bir Açıklama...

Eski 08-20-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

Mantıklı Bir Açıklama...

Frekans dostum çok heyecanlı bir hayatın var Bütün bu tersliklerin aslında garip olduğunu fark ettin mi? Öyle ki hayatta bir ayrıcalığın var, evren resmen seninle dalga geçiyor
Bu hayat bende olsaydı ben de onunla dalga geçerdim ve onun kurallarının dışına çıkar, var olduğunu bildiği herşeyi yok sayar ve kendimi evrenin çalışma prensibine verirdim Elime her türlü bilgiyi alır sayfa sayfa okur ve yepyeni bir felsefe çıkarırdım Çünkü evren benle dalga geçiyor sıra bende
Umarım yararlı olmuştur

Ha ama yok ben tersliklerden kurtulmak istiyorum düzgün hayat istiyorum dersen Sana tek önerebileceğim islama yönel, 5 vakit namazını kıl Dualarını içtenlikle et Emin ol 2ay içerisinde hayatın düzgün hal alıcaktır
Not: Ben müslüman değilim

Alıntı Yaparak Cevapla

Mantıklı Bir Açıklama...

Eski 08-20-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi

Mantıklı Bir Açıklama...

Ben bu konuda insanoğlunu sorumlu tutarım
Çünkü insan istediği o şeyi bazen gerçekten doğru şekilde isteyemeyebiliyor
Senin hatan ise kendini başarıya nihayi şartlaman Az başarı ya da başarıya açılan yol seni tatmin etmiyor, bu kişiselinle ilgili değil, düşüncelerinle ilgili Mantık şudur ki, bunu bize hem dinimiz söyler, hem de modern bilim kuantum söyler, istediğin şeyleri dilerken sabırla ve doğru kelimelerle ve doğru amellerle dileyeceksin Kötü veya olumsuz bir olayla karşılaştığın zaman ne yapacağını dinimiz bize asırlar öncesinden söylemiş, sizin şer bildiklerinizde biz hayır görürüz demiş, her işte bir hayır vardır lafı da buradan gelir Bu bağlamda yaşadığın her olaydan ders çıkarmalı ve her iyi ya da kötü olayı artı hanene yazmalısın Sonuçta kötü bir insanla karşılaşdığında isyan edersin belki ama, yapmamalısın, o insanla hiç karşılaşmasaydın toplumda o tür insanların varlığını bilmez dolayısı ile bu tecrübeye çok daha acı ve geç erişmiş olurdun

Kısacası arkadaşım, kuantum olumlama kavramını derinlemesine bir araştır, bu hayatta öncelikli olarak mutlu olmayı iste onun çalışmalarını yap, sonra ise boyunla ilgili bereketinle ilgili isteklerinle alakalı çalışmalara devam et Sonucu göreceksin

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com