![]() |
Hipnoz Hakkında |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hipnoz HakkındaHipnoz Nedir? Hipnoz, kendiliğinden oluşan doğal bir zihin durumudur ![]() İnsan ırkı var olduğu sürece , hipnoz vardı ve var olacak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (Reklamcılar bunu çok iyi kullanır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Amerikan Tıp Biriliği hipnozun iki bölümü olduğunu belirtiyor 1 ![]() 2 ![]() Bu tanım, hipnozun anlaşılır ve kabul edilen bir tanımıdır ![]() Kritik edici etkenin atlanması, basitçe, sizi sınırlayan inanışların gevşetilmesi demektir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kritikal faktörün bir anda aşılarak nasıl hızla hipnoz olduğunu merak edenler bu linki tıklayın ![]() ![]() ![]() Tanımın ikinci kısmı olan, seçici kabul edilebilir bir düşüncenin kurulması, hipnotik indüksiyon dediğimiz yöntemle bir kişiyi hipnoza yönlendirmeyi anlatır ![]() ![]() Hipnotik durum yaşamınızda uygun değişikleri yapmanız için en uygun ortamdır ![]() ![]() İsteyen herkes hipnoz olabilir ![]() Herkes hipnoz olabilir O halde şu anda artık siz de isterseniz hipnoz olabileceğinizi biliyorsunuz ![]() ![]() ![]() ![]() Sonuç: Herkes hipnoz olabilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hipnozunun Anayasası Analitik Hipnozla iyileşmem için aşağıdaki maddeleri anladım ve onaylıyorum ve bu sözleşmeye uyacağıma söz veriyorum ![]() 1 ![]() ![]() ![]() ![]() Bu nedenle duygularımı hissetmeme izin veriyorum ![]() Hipnoz bilincimi işe karıştırmadan yaptığım her türlü eylemdir ![]() Hipnoz olmayı istiyorum ve terapistimin dediği herşeyi eleştirmeden yargılamadan tüm gücümle yerine getirmeyi kabul ediyorum ![]() 2 ![]() ![]() Hipnoterapi ile iyileşeceğime inanıyorum ![]() Bu konuda yeteri kadar bilgilendim ![]() Sorunlarımın kaynağının bilinçaltında halledilmemiş duygular olduğunu anladım ve bu sorunlarımın hipnoterapi ile ortadan kalkacağına inandım ![]() Terapistimin iyileşme amacıyla duygularıma ulaşmak için uygulayacağı her türlü tekniği peşinen uymayı kabul ediyorum ![]() ![]() 3 ![]() ![]() Mucize Hz ![]() ![]() ![]() Tüm kalbimle iyileşeceğime inanıyorum ama bunu bir mucize olarak beklemiyorum ![]() ![]() Hipnoterapinin de diğer iyileştirme yöntemleri gibi sabırla ve metodik olarak uygulanması gerektiğini biliyorum ![]() ![]() 4 ![]() ![]() Hipnoz olmanın ve iyileşmenin tamamen bana bağlı olduğunu biliyorum ![]() ![]() ![]() Terapistimin beni nasıl başaracağım konusunda doğru yönlendireceğine inanıyorum ve güveniyorum ![]() Terapistimin benim iyileşme sürecimde hangi kademelerden hangi yöntemlerin en uygun olacağını bildiğini peşinen kabul ediyorum ve onun tekniklerini özellikle terapi esansında sorgulamıyorum ![]() ![]() 5 ![]() ![]() ![]() ![]() Kimse için iyileşmiyorum ![]() ![]() ![]() Ancak ben değişirsem iyileşeceğimi biliyorum, kabul ediyorum ![]() ![]() 6 ![]() ![]() Bana acı ve üzüntü vermiş yaşayan ya da ölü her kim varsa peşinen af etmeyi istiyorum ![]() ![]() Başkalarının bana karşı uygunsuz ve yanlış davranışlarından dolayı kendimi cezalandırmaya son vermek istiyorum ![]() Gerçek affı sağlamak için terapistimin göstereceği her türlü yöntemi uygulamayı peşinen kabul ediyorum ![]() 7 ![]() ![]() Geçmişte yaptığım ve yanlış olduğunu düşündüğüm tüm yaptıklarımı af etmeyi ve pişmanlıklarımdan kurtulmayı istiyor ve kabul ediyorum ![]() ![]() ![]() 8 ![]() ![]() Bu dünyaya gelmiş her insanla eşit hak ve değere sahip olduğumu biliyorum ve böyle hissetmek istiyorum ![]() ![]() ![]() 9 ![]() ![]() Kendime karşı dürüst olmayı kabul ediyorum ![]() ![]() Geçmişteki her türlü samimiyetsizliğimi de samimi olarak kabul etmeye razı ve hazırım ![]() ![]() 10 ![]() ![]() Tüm sorunlarımın kaynağının geçmişte birikmiş olumsuz duygular olduğunu anladım ![]() ![]() ![]() ![]() Duyguları kolayca hissetmemenin de bir bilinçaltı koruma mekanizması olduğunu kabul ediyorum ama yine de hissetmeye hazırım ![]() ![]() ![]() ![]() Hipnoz Neden Etkili? BİLİNÇ VE BİLİNÇALTI İnsan zihnini bilinç, bilinçaltı ve bilinç dışı olarak değişik bölümlere bölerek inceliyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() Aslında zihin olayı sadece beyinle sınırlı değil ![]() ![]() ![]() Bu bir kavram ![]() ![]() ![]() ![]() Bilinç dediğimiz zaman Bilinç dediğimiz zaman şu anda farkında olduğunuz her şeyi anlatıyorum demektir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bilinciniz bir anda en fazla yedi ile dokuz arası bilgi parçasını işleyebilir ![]() ![]() Yani şu anda size aklınızda tutmanızı söyleyeceğim 11 rakamı bir ilişkilendirme yapmadan aklınızda tutamazsınız ya da bir an tutarsınız ama o anda size başka bir soru sorsam ve siz onu yanıtlasanız tekrar numarayı sorduğumda büyük olasılıkla unutmuş olursunuz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bilinçaltı Bilinçaltı değerlerimizi, inançlarımızı depolar, beden fonksiyonlarımız kontrol eder ![]() Bilinçaltı geniş bir bilgi bankasıdır ![]() ![]() ![]() ![]() İnançlarımız orada şekillenir ![]() ![]() Bir olay karşısındaki duygusal tepkimiz burada birikmiş bilgilerin eseridir ![]() ![]() ![]() Bilinç yargılar! Bilinçaltı uygular! bilinç nerede biter bilinçaltı nerede başlar Bilincimiz bilinçaltında birikenleri yargılar, eleştirir, kabul eder, etmez ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Heyecanlandığınız zaman kalbiniz çarpar, utandığınız zaman yüzünüz kızarır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yani bilinç-altındaki bir duygusal değişiklik ya da sürekli olumsuz uyarılar bedende kendini fiziksel bir rahatsızlık şeklinde ortaya çıkarır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Neden Hastalanıyoruz? Yararlanılan kaynak; http://www ![]() ![]() HİPNOTERAPİ OLUMSUZ DUYGULARI TEMİZLER •Duyguların Gizli Dili •Tüm Duygular İyidir •Duygularımız Ne İçindir? •Emosyonel Resonans; Duygusal Titreşim •Stresten Hastalığa Giden Yol •Depresyona ve Kötü Alışkanlıklara Giden Yol •Depresyon; Vücudun Çare Bulmak İçin Verdiği Bir Moladır Duyguların Gizli Dili Hipnozla iyileştirme yaparken esas olarak duygularla çalışırız ![]() ![]() ![]() Tüm Duygular İyidir duygular bir amaca yöneliktir İnsanlar bilinmeyenden korkma eğilimindedir ![]() ![]() ![]() ![]() Halbuki tüm duygular iyidir ![]() ![]() ![]() ![]() Duyguların lisanını öğrendikçe, bize ne söylemek istediğini öğrendikçe içimizdeki sıkıntı ve endişe azalır ![]() ![]() ![]() Duygularımız Ne İçindir? Amaçları bize bilgi vermektir ![]() ![]() ![]() Duygular bizim iç zekamızın, anlayışımızın ürünleridir… İhtiyaç arzu ve isteklerimize bağlı olarak gelişirler ![]() Doyurulmayan arzu ve ihtiyaçlar… yarattıkları huzursuzluk bizim bunları tatmin etmek için uğraşımıza bağlıdır ![]() Eğer onları doyurmak için bir çaba göstermezsek, ya da gösterdiğimiz çaba esas nedene yönelik değilse huzursuzluk gittikçe artar ![]() Emosyonel Resonans; Duygusal Titreşim duygusal titreşim aşırı tepkiye yol açar Duygularla ilgili tüm fiziksel değişiklikleri yaratan bilinçaltıdır ![]() ![]() Yaşanmış olaylar bilinçaltında duyguların oluşmasına neden olur ![]() ![]() ![]() Duygu saf bir motivasyondur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Belli bir ruhsal durum, o anda yaşanan fiziksel değişikliklerle beraber bilinçaltında kodlanarak kaydedilir ![]() ![]() - Eski bir olayla aynı frekansı gösteren bir olay olduğunda emosyonel sistem resonans yapar ![]() ![]() ![]() ![]() [B]Stresten Hastalığa Giden Yol[/B ]- İç ve dış stres fiziksel yapımızı belirleyen genetik zincirlerimizi gerer ![]() ![]() ![]() ![]() - Kronik stres ise : bağışıklık sistem bozuklukları, tansiyon, kalp, mide barsak sorunlarına neden olur ![]() ![]() - Geçmişten gelen ve karşılanmamış ihtiyaçları temsil eden duygular kişinin içinde sürekli bir kazanın kaynamasına neden olur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Geçmişi temizlemek geleceği düzeltmek demektir ![]() ![]() Depresyona ve Kötü Alışkanlıklara Giden Yol depresyon karar verme molasıdır Duyguları bir otomobilin kontrol paneline benzetebiliriz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şimdi benzin lambasının ne anlama geldiğini bilmezsem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Alkol, şeker, aşırı yeme, sigara, kokain, haplar, kumar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kötü hisset – unutturucu davranışa yönel ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kapana kısılmış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Davranış devam ettikçe hüsran artar ![]() ![]() ![]() Depresyon; Vücudun Çare Bulmak İçin Verdiği Bir Moladır Doğa burada bir emniyet sübapı koymuştur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Depresyona gidiş karlı havada lastikleri çevirmeye benzer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İşte burada artık hipnoterapist olarak devreye girebiliriz ![]() ![]() ![]() ![]() Hipnozun Üstünlüğü HİPNOZLA TEDAVİ OLMANIZ İÇİN 10 ÖNEMLİ NEDEN 1 ![]() ![]() Terapistin sizin için harcadığı her an sizin değişiminizi bir adım daha olumlu yöne getirir ![]() Halbuki ilaçla tedavide iyileşeceğinizin ne zaman olacağı hakkında bir bilginiz yoktur ![]() 2 ![]() ![]() Seans sırasında ve sonrasında kendinizi daha rahat, daha mutlu, daha gevşemiş ve huzurlu hissedersiniz ![]() ![]() ![]() Halbuki ilaçla tedavide başınıza neler geleceği belli olmaz ![]() ![]() ![]() İlaçların ne kadar yaşamı tehdit edici olduğunu öğrenmek için tıklayınız ![]() 3 ![]() ![]() hipnoz kadar rahat başka bir tedavi varmı Hipnozda terapistiniz sizi verilen önerileri yerine getirip getirmeme konusunda suçlayamaz ![]() ![]() ![]() ![]() Halbuki standart ilaçla tedavide hastaya büyük sorumluluk yüklenir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 4 ![]() ![]() Hipnozla tedavide alınan her olumlu sonuç bilinçaltının uyumunu ve kişinin iyileşme beklentisini arttırır ![]() ![]() Halbuki standart tedavide doktorun koyduğu teşhis doğrultusunda iyileşme şansı bellidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 5 ![]() ![]() Hipnozla iyileşmiş en az bir olumlu durum varsa, örneğin bir kanser hipnozla iyileşmişse, artık her kanserin hipnozla iyileşme şansı vardır ![]() ![]() Aksine her türlü durumu değiştirme inancı vardır ![]() ![]() ![]() Halbuki günümüz tıbbı istisnaları göz önüne almaz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 6 ![]() ![]() hipnoz zihini böyle düzenli bir bahçeye çevirir Hipnozla tedavi yapan bir kişi vücudun ve zihnin iyileşme gücüne güvenir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Halbuki standart tıp her türlü farklı tedavi yöntemine baştan olumsuz yaklaşır ![]() ![]() ![]() İnancın gücünün bilimsel kanıtları için bakınız ![]() 7 ![]() ![]() Hipnozla tedavi olmak bir ayrıcalıktır ![]() ![]() ![]() Tıp ise kişinin aklıyla iyileşeceğine güvenmez ![]() 8 ![]() ![]() Hipnozla tedavi olan kişi neden hasta olduğunu öğrenir, tekrar hastalanmamak, vücudun düzenini bozmamak için neler yapılması gerektiğini bilir ![]() Tıp ise hastalığı kaçınılmaz bir son olarak görür ![]() ![]() 9 ![]() ![]() iyileşme iç düzeni bulmaktır Hipnozla tedavi olan kişi sadece ve sadece kendi gücüne güvenir ![]() ![]() Klasik tedaviyi seçen bir kişi kendini ilaçlara bağımlı kılar ![]() ![]() ![]() 10 ![]() ![]() Hipnozda kısa süre içinde sonuç alınır ![]() Halbuki klasik tıp iyileştirmek için değil sadece öldürmemek için tedavi etmeye çalışır ![]() ![]() Hipnoz Nasıl İyileştirir? İYİLEŞMENİN KAYNAĞI NEDİR? Regresyon yaptığımızda, orada derinlikte sıkışmış olumsuzluğu yakalarız ![]() saf temizlik içimizde bulunmayı bekler ![]() İyileşmenin kaynağı geçmişi temizlemektir ![]() ![]() ![]() ![]() Bilinçaltının saati bilincin saatiyle pek uyuşmuyor ![]() ![]() Eski medeniyetlerden kalmış, topraktan yapılmış bir bardağa rast geldiniz mi? Eski medeniyetlerin yaşamış olduğu topraklarda gezerken, ayağınız bir cisme takılıyor ![]() ![]() ![]() İçi çamur dolu ![]() ![]() ![]() Suyu boşaltıyorsunuz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İşte iyileşme amaçlı regresyon çalışmaları da benzer bir temizleme yapıyor ![]() ![]() ![]() ![]() Nedene doğru regresyon yaptığımızda, orada derinlikte sıkışmış olumsuzluğu yakalarız ![]() Buradaki olumsuzluğu salmak çanağın dibindeki çamuru kazımaktır ![]() O olumsuzluk o kadar uzun süre orada yerleşmiştir ki, büyük olasılıkla zihinde ve kalpte aşınmalar yapmıştır ![]() ![]() Tamam da temizlik malzememiz nedir? Temizlik malzememiz sevgi ve aftır ![]() Çocukluk duygularına ulaşabiliriz En güçlü iyileştirici gücümüz evrensel iyilik araçlarıdır ![]() ![]() ![]() Sağlıklı ve temiz kalmasını sağlayabiliriz ![]() Olay her neyse ![]() ![]() Mutlak olan şudur ![]() Mükemmel kötü bir olay değildir ![]() ![]() Kusursuz bir iyilik hali yoktur ![]() ![]() Peki bir olay her yönüyle kusursuz kötülükle dolu olabilir mi? Kusursuz kötü olay yoktur ![]() Eğer bir şeyin içinde iyiliği aramaya başlarsanız onu bulursunuz ![]() ![]() Önce çamurları akmalı her şeyin içinde iyiyi bulabilmek Önce çamurları akmalı ![]() ![]() Mutsuzluğunu, kızgınlığını akıtmalı ![]() Göndersin ki olaylara daha sakin ve yeni bir açıdan baksın ![]() İşte burada çocuğu sevgiyle doyurma zamanıdır ![]() Bunu çocuğu yeniden bilgilendirerek, yeni bir anlayış sağlayarak, hiç kimsenin sevgisini bulamazsa, kendisinin ve Tanrının sevgisini bulmasını sağlarım ![]() O halde zihnin bunu eleştirmeden, yargılamadan ve henüz olumsuzlukla tanışmadığı bir durumunda yapmalıyım ![]() Bu an ilk olayın öncesidir ![]() ![]() ![]() Yani yeni bir bilinç oluşturabiliriz ![]() ![]() Hipnoz Olma Rehberi Hipnozla Tedavi Olmak İsteyenler İçin Kolay Hipnoz Olma Rehberi 1 ![]() Hipnozun ne olduğunu ve ne olmadığını çok iyi anlayın ![]() ![]() ![]() ![]() 2 ![]() İyileşeceğinize inanın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İnşallahla iyileşme olmaz ![]() Bu nedenle “ bir deneyelim” yaklaşımını kesinlikle bir kenara koyun ![]() ![]() 3 ![]() Tüm kalbinizle ve benliğinizle hipnoz olmayı değil iyileşmeyi isteyin ![]() ![]() 4 ![]() Hipnoz olmak tamamen sizin arzunuza ve kontrolünüze bağlıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 5 ![]() Tam olarak iyileşme inancınızı oluşturmadıysanız terapistinize öncelikle bunu söyleyin ![]() ![]() ![]() ![]() 6 ![]() Daha önce denediğiniz tüm tedavi yöntemlerini ya da başarısız girişimleri bu tedavi sonucu için temel olarak almayın ![]() ![]() ![]() ![]() Zihnin 1 no;lu kuralı; zihin neyi umarsa onu gerçekleştirme eğilimine girer ![]() Kötümser insanların başına hep kötü şeyler gelir ![]() Başarıyı sürekli beklerseniz, onu hayalinizde canlandırırsanız sizi kimse durduramaz ![]() ![]() ![]() 7 ![]() Çözülmesi zor sorun yoktur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 8 ![]() Tedavi yöntemiyle ilgili anlamadığınız ne varsa tekrar tekrar sormaktan çekinmeyin ![]() ![]() ![]() ![]() 9 ![]() Kendinize karşı dürüst olun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 10 ![]() Hipnoz olduğunuzu nasıl anlayacaksınız ![]() ![]() Hipnoz olduğunuza ikna olun ![]() ![]() ![]() 11 ![]() Hipnoz siz ile terapist arasında yapılan bir sözleşmedir ![]() Terapist tüm bilgisini ve deneyimini sizi iyileştirmek için kullanırken sizde verilen talimatları aynen, eleştirmeden yerine getirmek için elinizden geleni yapacağınız sözünü vermelisiniz ![]() 12 ![]() Terapistinize her konuda güvenmeden seansa başlamayın ![]() ![]() ![]() Oto-Hipnoz HakkındaOto-hipnoz nedir? Oto-hipnoz kişinin kendi zihnini hipnoz haline getirmesi ve kendine olumlu değiştirici değişiklikleri yaratacak telkinleri vermesidir ![]() Oto-hipnoz nasıl öğrenilir? Oto hipnoz en hızlı ve uygun olarak yine hipnoz halinde öğrenilir ![]() ![]() ![]() ![]() Diğer yollarla yani bilinci aşmadan öğrenilen hipnoz durumlarının gerçek hipnoz olduğu şüphe götürür ![]() ![]() ![]() Oto-hipnozda nasıl telkin verilir? Hipnoza girdikten sonra kişi kendi kendine telkin vermeye kalkarsa bilinci aktif hale gelir ve hipnoz hali bozulur ![]() ![]() Bu nedenle telkinler hemen hipnoz öncesi verilir ve daha telkinin izi zihindeyken anında hipnoza girilerek telkinlerin bilinçaltına girmesi sağlanır ![]() Bu kadar hızlı oto-hipnoz sağlamak mümkün müdür? Evet ![]() ![]() ![]() Oto-hipnozla kendimde ne gibi değişiklikler sağlayabilirim? Çok köklü değişiklikler sağlamak ya da geçmişten kalmış derin izleri silmek oto-hipnozla kolay değildir ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hipnoz Hakkında |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hipnoz HakkındaHipnoz Ortamında Yaşamak Hipnoz bilinçli yaşamanın tersidir Şimdi bana soruyorlar ![]() Aslında hepimizin bildiği ama bildiğinin farkında olmadığı bir durum ![]() ![]() Hipnozda yaşamanın nasıl bir şey olduğunu anlatmam için tam tersi bir durum olan bilinçli yaşamayı anlamanızı sağlamak istiyorum ![]() ![]() ![]() O halde nedir bilinçli yaşamak? Uyurgezer gibi yaşamanın tersidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hipnoz ilkelliğe dönüştür Hipnoz ilkelliğe kaçıştır Bilinç, evrensel evrimin en üst basamağıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bilinç yaşamı sürdürmenin en önemli aracıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu nedenle insanda bilinç isteme bağlıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hipnozun dili hayallerdir ![]() Hipnozda yaşamak sanki iyi ve tercih edilen bir durummuş gibi görünebilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() hipnoz dili hayal gören bir dildir Bazı insanlar hep rüya görerek yaşarlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ne alakası var demeyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bilinçli yaşamaya çalışmak, her şeyin farkında olarak yaşamaya çalışmaktır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hipnozda yaşamak bilinçli yaşamaya ihanet etmektir ![]() Farkında olupta bunu eyleme dökmemek ikinci bir ihanettir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hipnoz ortamında yaşayan gerçeklere saygı duymaz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sadece benim aklımın çalışma gücünü yok eder ![]() Hipnozda yaşayan bir kişinin aklı iyice pasifleşmiştir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Neden Hipnozda yaşıyoruz? Bizim kültürümüz, değer yargılarımız, geleneklerimiz, göreneklerimiz, inançlarımız toplumu hipnoz ortamında yaşamaya iten, teşvik eden özellikler taşıyor ![]() Sorma yap düzeni bu ![]() Askeri toplum düzeni bu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Evde, okulda, askerlikte, evlilikte sormadan kendi istek ve arzularını hissetmeden ya da hissettiklerini söyleyemeden, hipnoz olmuş şekilde yaşamak ![]() ![]() Sosyal Fobi hipnoz olmuş şekilde yaşamaktır Bilinçaltı bilgileri değişik kaynaklardan toplar ve hepsini yaşamayı sağlamak üzere işleme koyar ![]() ![]() Eğer duygularını fark etmek, ifade etmek, boşaltmak tehlikeliyse duygularını gizlemeyi, hissettirmemeyi sağlar ![]() Eğer düşünmek, fikrini söylemek tehlikeliyse susturacak yönde programları işletir ![]() Kişi topluluk önünde konuşacağını hissettiği anda içinde bir korku başlar ![]() ![]() ![]() Nereye kaçmaya başlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() hipnoz derinleştikçe kişi uykuda gezer Bilinçaltı gözlemleyerek öğrenir ![]() ![]() Eğer inançları sorgularsa cehennemde yanabilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O halde düşünmeden, kendini yok ederek yaşa ![]() ![]() ![]() Hipnozdan çıkmadan yaşamak, bilinçaltının daha menfaatinedir ![]() Bilinçaltı öğrendiği, algıladığı bir bilgiyi yargılamadan eleştirmeden kabul eder ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hele bir de fikirlerini söyledikten sonra alay edildiysen, küçük düşürüldüysen, eleştiri aldıysan, asla bir daha fikirlerini açık etmezsin ![]() ![]() ![]() ![]() böyle yaşamak istiyorsan hipnozdan çıkma sakın Gerçekleri görmek, gerçeklerin doğruluğunu araştırmak, fikirlerine saygı duymak gibi kavramlar sözlük ve bilinçdışına itilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Analitik hipnoz tedavisi geçmişin hipnozunu bozar Bir gün gelir " yeter artık" dersin ama ne yaparsan yap eski alışkanlıklar, eski korkular hemen paçandan aşağı seni çeker ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() keyifle yaşa, hipnozu boz İşte bu nedenle hipnozu ancak hipnozla bozabiliriz ![]() ![]() ![]() ![]() Savaşmak için korkusuzca onun sahasına inme durumudur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hipnoz; Sık Sorulanlar HİPNOZ HAKKINDA SORULANLAR Hipnoz nasıl bir değişimdir? Hipnoz bir uyku hali değildir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hipnoz ne tür bir süreçtir? hipnoz verilen telkinler sonucunda oluşur Hipnoz düşünen akıldan hisseden akıla bir kayıştır ![]() ![]() ![]() ![]() Hipnoterapi nedir? Hipnoterapi, hipnoz aracılığı ile / hipnoz uygulanmak suretiyle bazı hastalıkların tedavi edilmesidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hipnoz bir uykumudur? Dıştan bakıldığında hipnozdaki kişi çok rahat ve huzurlu bir şekilde uyuyor gibi göründüğünden yüzyıllardır, hipnozun bir uyku olduğu yanılgısı yerleşmiş olarak sürmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() Hipnoza nasıl girilir? Oto hipnoz nasıl öğrenilir? Hipnoz uygulayan kişinin verdiği direktifler doğrultusunda hipnoza girilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İsteğim dışında zorla hipnoz girer miyim? Hayr ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hipnozu kimler yapabilir? Hipnoz yapmayı öğrenen herkes hipnoz yapabilir ![]() ![]() ![]() ![]() Hemşireler; Hastalarla yakın ve güvenilir ilişki kurmak için, hastaları iyileşmeye motive etmede, moral vermek için, kaygısını gidermek için, stresini azaltmak için, operasyon sonrası iyileşmeyi gidermek için, kendilerini ruhsal açıdan daha güçlü hale getirmek için hipnozu kullanabilirler ![]() Danışman ve rehber öğretmenler; öğrencilerine öz güven kazandırmak, sınav kaygısını ortadan kaldırmak, dikkati arttırmak, yaşamda ne istediklerine kendi adlarına karar vermelerini kolaylaştırmak için öğrencilere hipnoz uygulayabilirler ![]() Sosyal Hizmet Uzmanları; Uğraştıkları tüm iletişim ve ıslah işlevlerinde hipnozdan mükemmel bir düzeyde yaralanabilirler ![]() Hipnozda kontrolümü kaybeder miyim? isteyen herkes hipnoza girer Kesinlikle hayır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hipnoz uygulayan kişinin söylediği her şeyi dinler, anlar, değerlendirir ve istemediği hiçbir şeyi söylemez, istemediği hiçbir şeyi de yapmaz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hipnozdan çıkamamak mümkün mü? Hayır ![]() ![]() ![]() ![]() Hipnoza herkes girebilir mi? Evet ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak: Dave Elman www ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|