Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Psikoloji / Sosyoloji / Felsefe

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
insan, iyi, kötü

İyi İnsan Kötü İnsan?

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İyi İnsan Kötü İnsan?

Arkadaşlar biz arkadaşlarla tartıştık konumuz şu

şimdi mesela 1 iyi 1 kötü arkadaş varKötü arkadaş iyi arkadaşı dürtüklüyor

Bu illaki kavga biçiminde değil laf atma biçiminde de olabilir

Şimdi bu konuyla ilgili 2 düşünce ortaya çıktıSizinde iyice düşündükten sonra yorumlamanızı arzu ediyorum

1-İyi olan insan iyiliğini gösterip çevredeki iyi insanların kötüyü görüp ondan uzaklaşmasını sağlayarak kötüyü engelleyebilirBöylece iyiler bir nevi birleşir kötüyü iyi yapabilirAma burada iyi olanın sabırlı olması gerekirBir nevi kötüden eziyet çekme durumu oluşur

2-Diğer bir düşüncede ise eğer kötü insan iyi insanı rahatsız ederse iyi insan o anda kötü olmalı ve böylece o kötünün başka iyilere bulaşmasını da bir nevi önlemiş olurAma burada da şöyle bir durum oluyorİyi insan o anda kötü olursa ondan bir farkı kalmıyorBu sefer o iyi insanın iyi olmasının bir anlamı da kalmıyorAma kötü insan başka iyi insana bulaşıcaksa ilk tepkiyi hatırlıyor ve diğer iyi insanlara bulaşmıyor tabi bulaşıyor da olabilir

Bu sefer dışarıdan bakan iyi bir insan o anda iyi kötü olduğu için ikisini de kötü yorumluyorBu sefer iyi olanda kötü olmuş oluyor ve iyi insanların birleşme olasılığı azalıyor

Peki sizin düşünceleriniz nelerdirBen işin içinden çıkamadım belki siz yardımcı olursunuz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com