![]() |
Tanrı Var Mı? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tanrı Var Mı?Aşağıda felsefecilerin yanıtları yer alıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tamamı düşüncedir,bir tarafı küçültmez,eksiltmez ![]() Her cevapta güzel anlamlar var ![]() ![]() ------------------------------------------------------------ - Ya Varsa (yoktur diyenlere karşı) - Hoca bektaşiyi almış karşısına ona Allah'ı anlatıyor; "Allah ne yerdedir ne gökte ne doğmuştur ne de doğrulmuştur ne ordadır ne burda ne ulaşılabilir ne de kavranabilir" diye Bektaşide "hoca Allah yok diyeceksinde dilin varmıyo" demiş - Var, kesinlikle var ![]() Ve hatta iyiki var ![]() - Bana cok tuaf geldi bu soru ![]() - İki parmagının ucunugözüne koy ![]() Sen göremiyorsun diye bu alem yok değildir ![]() MEVLANA - Ne var , ne de yok - Görmediğimiz, anlam veremediğimiz varlıklara "yoktur" deyip kesin yargılara varamayız - Bir şeyin varlığını inkar edebilmek için o şeyin var olması gerek ![]() ![]() - Tanrı vardır diyen isbat etmek zorundadır ![]() - tanrı var yada yok elimizdeki hangi bilgi tanrının olmadıgını veya varoldugunu gösteriyor ki - Hiç kimse saçını kestirmediği için berberin olmadığını iddia edemez ![]() ![]() ![]() - 'ulan ya varsa doğruysa şu müslümanların bütün söyledikleri ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - bazıları hasta olmaz neden biliyormusun hastalık kendisidir zaten - Bana Tanrının olduğunu bir kere kanıtlayın, size Tanrının olmadığını üç kez kanıtlarım ![]() - olduğu kanıtlanamadığından dolayı yoktur deniyor,,, eee yokluğuda kanıtlanamadığı için bu kez de vardır diyebiliriz ![]() ![]() ![]() - Bilimin ulaşamayacağı 'şey' yoktur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Tanrı'ya inanırım çünkü O metafizik değildir ![]() - yeter bee ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Tanrının olup olmadığı belli değildir ![]() Ancak dindar insan "homo religious" vardır ![]() ![]() - "tanrı varsa bu onun sorunu" - Bence olmasaydı şuan bu sorunun cevabını arıyor olmazdık yani bunu sorgulayamazdık mutlaka vardır ![]() - eğer gerçekten inanırsan belki de görülecek bişey olmadığını anlarsın - arayan bulur - Tanrı fikrine neden ihtiyaç duyulur, anlamak zor ! - eger tanrı varsa en kısa zamanda onu bulmak isterim cünkü hakkında söylenenler beni korkutuyor ![]() ![]() ![]() - Tanrinin bise dedigi yok be abicim,takil sen kafana gore hepimiz cennete gitcez inan bana - Sınırlı aklın ,sınırsız aklın dilini kullanıyor olması onu algıladığı anlamına gelmez ![]() - Biz insanlar yine bir tapınak yarattık, adi bilim ![]() ![]() bilim soyle efendim bilim boyle, acaba bilim benim gercekten bilmek istediklerimi mi bana sunuyor?yoksa bulabildigini mi? - Tanrı fikri insan aklının ürünüdür, adı konmuş konmamış farketmez ![]() - Tanrı yokluğun içindeki, varlıktır ![]() yada varlığın içindeki yokluk ![]() - Ben inanmıyorum olduğuna ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() " siz olmasaydınız bu dünyanın tadı kalmazdı ey karşıt görüşler!!! " |
![]() |
![]() |
|