Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Psikoloji / Sosyoloji / Felsefe

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
tanrı

Tanrı Var Mı?

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Tanrı Var Mı?

Aşağıda felsefecilerin yanıtları yer alıyorHerkes düşüncesini yansıtmış,doğru-eğri,hakaret ve aşağılama olmaksızın

Tamamı düşüncedir,bir tarafı küçültmez,eksiltmez

Her cevapta güzel anlamlar varAsıl amaç en son cümlededir,karşıt görüşlerin belli saygı ve anlayış içinde birlikte varolmalarıdır

------------------------------------------------------------

- Ya Varsa (yoktur diyenlere karşı)

- Hoca bektaşiyi almış karşısına ona Allah'ı anlatıyor;

"Allah ne yerdedir ne gökte ne doğmuştur ne de doğrulmuştur ne ordadır ne burda ne ulaşılabilir ne de kavranabilir" diye

Bektaşide "hoca Allah yok diyeceksinde dilin varmıyo" demiş

- Var, kesinlikle var

Ve hatta iyiki var

- Bana cok tuaf geldi bu soru eger yoksa neden varmidir diye soruluyor?

- İki parmagının ucunugözüne koyBir şey görebiliyor musun?

Sen göremiyorsun diye bu alem yok değildir

MEVLANA

- Ne var , ne de yok

- Görmediğimiz, anlam veremediğimiz varlıklara "yoktur" deyip kesin yargılara varamayız

- Bir şeyin varlığını inkar edebilmek için o şeyin var olması gerek var olmayan bir şeyede vardır yada yoktur demek olmaz

- Tanrı vardır diyen isbat etmek zorundadır zira bir iddiayı ortaya atan isbatla mükelleftir

- tanrı var yada yok

elimizdeki hangi bilgi tanrının olmadıgını veya varoldugunu gösteriyor ki

- Hiç kimse saçını kestirmediği için berberin olmadığını iddia edemez

- 'ulan ya varsa doğruysa şu müslümanların bütün söylediklerio zaman ben kesin cehennemliğimiyisimi ben inanıyımdoğru inanıyımtamam hadi inanıyorum'diye bişey yoktur

- bazıları hasta olmaz neden biliyormusun

hastalık kendisidir zaten

- Bana Tanrının olduğunu bir kere kanıtlayın, size Tanrının olmadığını üç kez kanıtlarım

- olduğu kanıtlanamadığından dolayı yoktur deniyor,,, eee yokluğuda kanıtlanamadığı için bu kez de vardır diyebiliriz

- Bilimin ulaşamayacağı 'şey' yoktur Eğer ulaşamıyorsa, o şey 'yoktur' Eğer bilim, Tanrı'a ulaşamayacaksa Tanrı yoktur Ama 'vardır' O yüzden bilim Tanrı'a ulaşacaktır

- Tanrı'ya inanırım çünkü O metafizik değildir

- yeter bee!!! yok işte bunun cevabı; sorup durmanın anlamı ne ?

- Tanrının olup olmadığı belli değildir

Ancak dindar insan "homo religious" vardırOrası kesin

- "tanrı varsa bu onun sorunu"

- Bence olmasaydı şuan bu sorunun cevabını arıyor olmazdık yani bunu sorgulayamazdık mutlaka vardır

- eğer gerçekten inanırsan belki de görülecek bişey olmadığını anlarsın

- arayan bulur

- Tanrı fikrine neden ihtiyaç duyulur, anlamak zor !

- eger tanrı varsa en kısa zamanda onu bulmak isterim cünkü hakkında söylenenler beni korkutuyor

- Tanrinin bise dedigi yok be abicim,takil sen kafana gore hepimiz cennete gitcez inan bana

- Sınırlı aklın ,sınırsız aklın dilini kullanıyor olması onu algıladığı anlamına gelmez

- Biz insanlar yine bir tapınak yarattık, adi bilimyani bilmek neyi bilmek?

bilim soyle efendim bilim boyle,

acaba bilim benim gercekten bilmek istediklerimi mi bana sunuyor?yoksa bulabildigini mi?

- Tanrı fikri insan aklının ürünüdür, adı konmuş konmamış farketmez

- Tanrı yokluğun içindeki, varlıktır

yada varlığın içindeki yokluk

- Ben inanmıyorum olduğuna Ama olması gerektiğini biliyorum Vardır büyük bir ihtimalle Keşke olsaAma inanmıyorum olduğuna Olmalı diye düşünüyorum var biliyorum Ama inanmıyorum olduğuna Mutlaka olmalı Kesin vardır Var gibi düşünüyorum Ama var olduğuna inanmıyorum Kesin olmalı diye düşünüp, vardır diyorum ama varlığına inanmıyorum Ya vardır ya yoktur ama kesin vardır Belkide yoktur ama olmalı diye de düşünmüyor değilken sanki var gibi bişey Ama inanmıyorum olacağına Ama biliyorum O var

" siz olmasaydınız bu dünyanın tadı kalmazdı ey karşıt görüşler!!! "

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com