Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Psikoloji / Sosyoloji / Felsefe

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
cesaret, osho

Cesaret - Osho

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Cesaret - Osho

"Eski olan her şey altın değildir" diye bir söz vardır Ben şöyle diyorum: Eski olan her şey altın olsa bile, unut gitsin Yeniyi seç; altın ya da değil, bu önemli değil Önemli olan şey senin seçimin: Öğrenmeyi seçmen, deneyim yaşamayı seçmen, karanlığa adım atmayı seçmen Yavaş yavaş cesaretin işlemeye başlayacak Keskin zeka ise cesaretten ayrı bir şey değildir, neredeyse organik bir bütündür

Korkunun olduğu yerde korkaklık vardır ve orada zihnin geriliği ve sıradanlığının olması kaçınılmazdır Onlar hep birliktedir, birbirlerini desteklerler Cesaretle birlikte keskinlik, zeka, açıklık, önyargısızlık ve öğrenme kapasitesi gelir; hepsi bir arada gelir
Basit bir egzersizle başla: Sakın unutma, ne zaman karşına bir seçenek çıksa, bilinmeyeni, riskli olan, tehlikeli ve güvencesiz olanı seç Hiçbir zaman zarara uğramazsın

Ancak o zaman ölüm, çok açık bir deneyime dönüşür ve yeni doğumunun özünü gösterebilir Sadece görmekle kalmaz, belirli bir seçim bile yapabilirsin Farkındalıkla, belirli bir anne, belirli bir baba seçebilirsin Normalde bunlar bilinçdışı, tesadüf eseri olur ama farkındalıkla ölen bir adam farkındalıkla doğar

Beni seviyorsun, bana güveniyorsun O yüzden söylediklerimin doğru olduğuna güvenebilirsin Ama bir şeyi tekrar tekrar vurguluyorum: Kendi deneyimine dayalı olmayan herşeyi sadece bir varsayım olarak kabul et Onu bir inanca dönüştürme Eğer bazen bir örnek veriyorsam, gerektiği için veriyorum; çünkü insanlar "Çocukluğunda nasıl bu kadar zeki ve cesur olabilmeyi başardın?" diye sordu
Ben bir şey yapmadım, sadece geçmiş hayatımda ne yapıyorsam onu yapmaya devam ettim
Cesaret sana da gelecek Sadece basit bir formülle başla: Asla bilinmeyeni kaçırma
Her zaman bilinmeyeni seç ve kafanın dikine git Sıkıntı çeksen bile buna değer; her zaman değer Her zaman daha büyümüş, daha olgun ve daha zeki çıkarsın

OSHO
(Cesaret)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com