![]() |
Russell'ın Çaydanlığı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Russell'ın ÇaydanlığıRussell'ın Çaydanlığı "Eğer ben Dünya ve Mars arasında eliptik bir yörüngede güneşin etrafında dönen Çin seramiği bir çaydanlık olduğunu öne sürseydim ve bu çaydanlığın en güçlü teleskoplarımızla bile tespit edilemeyecek kadar küçük olduğunu ekleyecek kadar da dikkatli olsaydım, kimse bu görüşümün tersini kanıtlayamazdı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bertrand Russell'ın "Bir tanrı var mı ?" (Is there a god?) makalesinden ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Russell'ın Çaydanlığı |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Russell'ın Çaydanlığıve bazı sözleri ![]() ![]() ![]() Akılsızca bir şeyi milyonlarca kişi söylese de o şey yine akılsızcadır ![]() Manevi bir çöküşün en büyük belirtisi, kişinin yaptığı işi çok önemli olduğunu düşünmeye başlamasıdır ![]() Akıllılar hep kuşku içindeyken aptallar küstahça kendinden emindir ![]() Kendi refahımızı, herkesin refahının güvence altına alınmasının dışında bir yolla güvence altına alamayız ![]() Bir kasabın ekmeğe, bir fırıncının da ete ihtiyacı vardır ![]() ![]() ![]() Dünyayı anlama ve reform isteği ilerlemenin iki büyük motorudur ![]() Tek kitaplı adamdan kork ![]() Matematik ne neden söz ettiğimizi, ne de söylediğimiz şeyin doğru olup olmadığını bildiğimiz bir konudur ![]() Bilimde gerçek yalnızca bir an'dır ![]() Ben dine hastalık olarak bakıyorum ![]() ![]() Hem dinlerin zarar verdiğini hem de yalan olduklarından çok eminim ![]() Eğitimin amacının zihinsel özgürlük olduğu bir dünya isterdim ![]() ![]() ![]() Ne yazık ki çoğu insan daha önce mutlu olduğunu ancak mutsuzluğa düştüğü zaman anlıyor ![]() Kendisi bir davette matematiğin temelleri değiştirildiği takdirde herşeyin mümkün hale gelebileceğini anlatırken alayla karışık 1=2'yi kullanarak kendisinin tanrı olduğunu ispatlaması istenir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|