Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
doğankent, giresun, ilköğretim, okulu, süttaşı

Süttaşı İlköğretim Okulu Doğankent Giresun

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Süttaşı İlköğretim Okulu Doğankent Giresun

Süttaşı İlköğretim Okulu Hakkında - Süttaşı İlköğretim Okulu Tanıtımı - Süttaşı İlköğretim Okulu Erişim Bilgileri - Süttaşı İlköğretim Okulu Resimleri

Süttaşı İlköğretim Okulu Giresun Doğankent İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur

Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; Süttaşı İlköğretim Okulu öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, Süttaşı İlköğretim Okulu resimleri (fotoğrafları), okuldaki öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, Süttaşı İlköğretim Okulu öğrencilerinin futbol, basketbol, voleybol vs spor dallarındaki başarıları, Süttaşı İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından yapılan tiyatro, müzik ve resim gibi kültürel faaliyetler ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz

Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı
Adı: SÜTTAŞI İLKÖĞRETİM OKULU
Adresi: SÜTTAŞI İLKOĞRETİM OKULU

Telefon Numarası: 4544715739
Faks Numarası: 4544715739

Tarihçemiz :

Süttaşı’nda ilk eğitim-öğretim 1948 yılında açılmıştır İbrahim GÜVEN eğitmen olarak öğrencileri kendi evinde okutmuştur

1966 yılında Eğitmen İbrahim GÜVEN'in ölmesiyle yerine Mahmut ÖZTÜRK öğretmen olarak atanmıştır Köyde okul olmadığından eğitim, Belen Mevkiindeki Şaban DURMUŞ’a ait evde iki yıl (1966-1968) devam etmiştir Bu yıllar arasında yeni okul binası iki derslikli olarak Deregözü Mevkiinde yapılmış ve 1968 yılında eğitim-öğretime başlamıştır Binamız iki derslikli olmasına rağmen öğrenci sayısı zaman zaman 200’ü aşmıştır Eğitim-öğretim bu dönemde sabahçı öğlenci şeklinde iki devreli olarak devam etmiştir Derslik yetersizliğinden dolayı zaman zaman çevredeki boş evler ve kahvehane sınıf olarak kullanışmıştır

1990-1991 yıllarında okul binamızın yeterli olmaması nedeniyle halkımız yeni binamızın temelini aatmıştır Daha sonra iki kat daha eklenerek sekiz sınıflı hale gelmiştir

1994'ün Aralık ayında yeni okul binası resmen teslim alınarak eğitim-öğretime açılmıştır 1994-1995 yılında okulumuz İlköğretim şekline dönüştürülmüştür Bu tarihten itibaren eğitim-öğretim normal ( tek evreli) hale dönüştürülmüştür

Özellikle 2003 yılından itibaren okul ile ilgili birtakım düzenlemeler yapılmıştır Okulun bahçesi betonlanmış, ihata duvarı yapılmıştır Üst bahçe çocukların oynayacağı şekilde düzenlenmiştir Basketbol ve voleybol oynamaya elverişli hale getirilmiştir Mevcut öğretmen lojmanı düzenlenerek anasınıfı ve kütüphane şekline dönüştürülmüştür

Okula kalorifer tesisatı yapılarak okulun büyük bir ihtiyacı giderilmiştir

Okulun bitişiğine iki katlı ek bina yapılmış ve burası idare, öðretmen odası ve bilgisayar sınıfı olarak kullanılmaya başlamıştır

Süttaşı İlköğretim Okulu 2005 yılında “Giresun’un en çevreci okulu” seçilmiştir

Şu an itibariyle anasınıfı da dahil olmak üzere 112 öğrencisi bulunmaktadır

Başarı için öğretmen ihtiyacının olmaması, teknik imkan eksikliğinin giderilmesi ve biraz gayret yeterli olacaktır

Misyon:

Biz Süttaşı İlköğretim Okulu olarak;

Öğrencilerimizi Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, Türk milletinin

milli ahlaki ve insani manevi ve kültürel değerlerini benimseyen

koruyan ve geliştiren, ailesini, vatanını, milletini daima yüceltmeye çalışan

insan haklarına saygılı, demokratik laik ve sosyal bir hukuk devleti olan

Türkiye Cumhuriyetine karşı görev ve sorumluluklarını bilen

ve bunları davranış haline getirmiş yurttaşlar yetiştirmek,

Bireysel farklılıkların ve yeteneklerin ortaya çıkarılması ve

bu doğrultuda eğitimi amaçlayan,

öğrenci-veli öğretmen-okul işbirliği ile hareket eden,Akademik bilgilerinin yanı

sıra temel insani değerlerin eğitimini vererek

onların sosyal ve duyuşsal gelişimlerini tamamlayarak

bir üst öğrenime hazırlamak için varız

Vizyon:

Süttaşı İlköğretim Okulu olarak;
Yaşamayı, insanları, doğayı ve hayatı seven ve koruyan,

ufku geniş, dünyayı iyi özümseyen, insan haklarına saygılı,
demokrasiye bağlı, özgür düşünen, sorunlarını çözebilen, özgüven
kazanmış, takım çalışmasını benimsemiş, bilimsel gelişmeleri takip
eden, teknolojik bilgi ve becerilere sahip, üretken, yaratıcı,

sevgi, saygı ve hoşgörüyü yaşam felsefesinin bir parçası sayan,
yabancı dilin önemini bilen ve bunun için çaba sarf eden

sağlıklı yaşamayı ve sporu önemseyen ve bunu yaşam biçimi haline getiren

sanata değer veren, güzel düşünen,

ÖĞRENCİLER YETİŞTİRMEKTİR

mebgovtr/

wwwwebrehberibiz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com