![]() |
Adları Mehmet Soyadları Şehit Olsun. |
![]() |
![]() |
#1 |
Equinox
![]() |
![]() Adları Mehmet Soyadları Şehit Olsun.Gene hangi duayı okudun anne, vurulduğum yerde güneş açtı Yine mi ağlıyorsun anne, cennetime yağmur yağdı Üzülme anne ağlama, sırtımdan yedim kurşunu kalbimden değil ![]() Öylece duruyor hayallerim, vatanım şerefsizlere yar değil ![]() izin günümde be anam ![]() Yarime mektup yazdım o gün ![]() Kınalı ellerinin kokusunu özledim demiş, Bir kalp çizip içine de şafağımı yazmıştım ![]() Birliğe döndüğümde erkenden yatmış, Gece beni bir üç nöbetine uyandırmaya gelen çavuşla rüyamda seni gördüğüm ve beni uyandırdığı için tartışmıştım ![]() Sıkı giyin oğlum, hasta olma sakın ve paran var mı diye soruyordun Ben de her zamanki gibi var anne diyordum, var ![]() Hiç olmadı be anam, hiç olmadı Nasıl isterdim, ardımda bir yar bir de ana bırakmıştım ![]() Sağ olsun tertibim cemil memleketinden tütün getirmiş, sigarasız kalmıyorduk ![]() O gece birlikte gittik nöbete ![]() yolda bana 'Sanki bu gece birşeyler olacak' der gibi bakıyordu Ama yiğitti söylemiyordu ![]() Nöbeti devraldığımızda garip bir sızı çöktü benim de içime ![]() sanki terli terli su içiyor, seni üzüyordum be anam, öyle birşeydi işte ![]() Nasıl oldu anlamadım! Cemil 'yere yat' dediğinde çoktan yerde bulmuştum kendimi ![]() anlamadım vurulduğumu, sıcacık birşey hissettim sırtımda terliyordum, sanki yaz gelmiş öğlen sıcağı çökmüştü tepeme ![]() Dudaklarım kurudu birden Cemil 'dayan' diyordu ama ağlıyordu gözyaşları yüzüme damladığında verdim son nefesimi ![]() İşte o an sana ilk ihanetimi ettim anne ![]() Önce atalarım, sonra yarim canlandı birden gözümde ![]() Hoşgör be anam, kızma ![]() ben de baba olacaktım Daha adını bile koymamıştık oğlumuzun, iki ay vardı doğmasına ![]() Bilmiyorum duyuyor musunuz sesimizi Korkmayın, ağlamayın, gurur duyun ![]() Vasiyetimizdir ![]() Öyle evlatlar yetiştirin ki, Adları Mehmet, soyadları Şehit olsun ![]()
|