![]() |
Şakirpaşa İlköğretim Okulu Seyhan Adana |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şakirpaşa İlköğretim Okulu Seyhan AdanaŞakirpaşa İlköğretim Okulu Hakkında - Şakirpaşa İlköğretim Okulu Tanıtım - Şakirpaşa İlköğretim Okulu Resimleri - Şakirpaşa İlköğretim Okulu İletişim Bilgileri ![]() Tarihçe: Okulumuz; özel idareye ait arsa üzerinde, devletimizin başlayıp, eğitim ve öğretime hazır hale getirdiği devlet okuludur ![]() Osmanlı yönetiminin egemen kılmaya çalıştığı politikaları fazlaca dikkate almamak ile bilinen Vali Şakir Paşa, bu nedenden dolayı Osmanlı yönetiminden destek görmez ![]() ![]() Vilayetten konağına arabasıyla gidip gelen ve keyfine düşkün biri olarak bilinen Vali Şakir Paşa, 1886 yılında “Bağdat-Berlin Tren Hattı” tamamlandığı zaman konağına trenle gidip gelmeye karar verir ![]() Ancak istasyon olmadığı için konağın civarına geldiğinde imdat frenini çekerek durdurur treni ![]() ![]() ![]() 1990 yılında Şakirpaşa Mahallesinde eğitim-öğretim hayatına Şakirpaşa Orta okulu olarak başlayan okulumuz 8 yıllık kesintisiz eğitimin ardından İlköğretim statüsüne geçmiştir ![]() Okul 1990-1997 yıllarında tekli eğitim verirken 1997 yılından itibaren ikili eğitime geçmiştir ![]() Şakirpaşa İlköğretim Okulu Adana Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur ![]() ![]() ![]() ![]() okulumuz Hakkında Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı Bulunduğu Yer: ADANA / SEYHAN Adı: ŞAKİRPAŞA İLKÖĞRETİM OKULU Adresi: ONUR MAH ![]() ![]() Telefon Numarası: 3224283812 Faks Numarası: 3224283812 E-mail Adresi: Web Adresi: http://sakirpasa ![]() ![]() Kaynak : webrehberi ![]() ![]() ![]() ![]() Okulunuz Hakkında Bilgi Ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
![]() |
![]() |
|