Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
cumhuriyet, giresun, ilköğretim, merkez, okulu

Cumhuriyet İlköğretim Okulu Merkez Giresun

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Cumhuriyet İlköğretim Okulu Merkez Giresun

Cumhuriyet İlköğretim Okulu Hakkında - Cumhuriyet İlköğretim Okulu Tanıtımı - Cumhuriyet İlköğretim Okulu Erişim Bilgileri - Cumhuriyet İlköğretim Okulu Resimleri

Cumhuriyet İlköğretim Okulu Giresun Merkez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur

Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, Cumhuriyet İlköğretim Okulu resimleri (fotoğrafları), okuldaki öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencilerinin futbol, basketbol, voleybol vs spor dallarındaki başarıları, Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından yapılan tiyatro, müzik ve resim gibi kültürel faaliyetler ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz

Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı

Adı: CUMHURİYET İLKÖĞRETİM OKULU

Adresi: Fevzipaşa CadNo:16 Giresun

Telefon Numarası: 4542161155

Faks Numarası: 4542164678

OKULUMUZUN TARİHİ

Vakıflar Öğrenci Yurdu, Dispanser, Sağlık Ocağı ve Okulu bulunduğu yer vaktiyle mezarlıktı Ortasından dar bir yol geçerdi Mezarlık kaldırılınca arsanın güney kısmına ilgililerce bir okul yapılmasına karar verildi Okulun giriş kapısındaki mermer plakada şöyle yazar;

“Vali Feyyaz Bosut 11061938 tarihinde uğurlu eliyle temelini attığı bu mektebi 29101939 tarihinde açmıştır” Mütahitliğini Naki Alpay’ın yaptığı okul Özel İdare’ye 95 bin liraya mal olmuştur

1939 yılının Aralık ayında yurdumuzda meydana büyük deprem sonucu şehrimizde de bazı binalar(ortaokul ve adliye) hasar görmüş Bu binalar onarılıncaya kadar okulda faaliyet göstermişlerdir

1940 – 1941 Öğretim yılında “Yeni Okul” adıyla öğretime başlayan okulumuza daha sonra “Cumhuriyet İlkokulu” adı verilmiştir İlk öğrencileri Necatibey İlkokulu’nun 4 ve 5 sınıflarının tümü 12 ve 3 sınıflarının bir kısmı ile çevredeki okul çağı çocuklarından sağlanmıştırilk mevcudu 179 kız, 355’i erkek olmak üzere 534 öğrencidirYıl sonunda 45 öğrenci mezun olmuştur

Okulun ilk Müdürü Nazmi ÖZVEK’tir(1939-1963) İlk öğretmenleri ise Celal ÖNBAYRAK, Zehra OKSAL, Hatice BAYGULGEN, Celal OKUTUCU ve İftihar SÖNMEZ’dirOkul Müdürlüğünü 1995 yılında göreve başlayan Mehmet YETER sürdürmektedir

12 derslik olarak öğretime başlayan okulumuz 1961-1962 öğretim yılında ikili öğretime başlamış1991-1992 öğretim yılında ek bina yapılıp derslik sayısı 24’e çıkarılarak ilköğretim okuluna dönüştürülmüştür

MİSYON :

* Öğrencilerimizi, ATATÜRK ilkelerine bağlı, kendini sürekli yenileyerek gelişmeleri takip eden, özgüveni yüksek, hak ve özgürlüklere saygılı, hoşgörüyü ve demokrasiyi benimsemiş bireyler olarak yetiştirmek için varız

VİZYON :

* Başarıda sınır tanımayan, ilgi odağı haline gelmiş, çizgi üstü model bir eğitim ve kültür merkezi olmaktır

İLKE VE DEĞERLER :

1 Çalışanlarımız, öğrencilerimiz ve velilerimiz ile açık iletişim ve empati kurarız

2 Okuldaki tüm süreçlere okul toplumunun katılımını esas alırız

3 Çalışanların kendini güvende hissetmesini, işbirliğine dayalı çalışmasını ve kendini sürekli geliştirmesini sağlarız

4 Eğitim- öğretimde öğrenciyi ; yönetimde okulu merkeze alırız

5 Öğrenci başarısını ve mutluluğunu temel alarak kaliteli eğitimden ödün vermeyiz

6 Sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerde bulunmak isteyen okul toplumunun tüm bireylerini destekleriz

7 Öğrencilerimizi kendisiyle ve toplumla barışık, sorumluluklarının bilincinde bireyler olarak yetiştiririz

8 Eğitimde fırsat eşitliğine inanırız

9 Öğrencilerimizi, demokrasi, sevgi, saygı, hoşgörü bilincine sahip bireyler olarak yetiştiririz

10 Veli desteğine önem veririz

11 Sürekli gelişimi benimseriz

12 Atatürk ilkelerini değişen koşullarda kendine kılavuz edinmiş, çevresi ile uyumlu, paylaşımcı, katılımcı, dayanışma ve yurttaşlık bilincine sahip bireyler yetiştiririz

13 Başarının ancak takım çalışmasıyla elde edileceğine inanırız

mebgovtr/

wwwwebrehberibiz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com