|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| ankara, elmadağ, gümüşpala, ilköğretim, okulu |
Gümüşpala İlköğretim Okulu Elmadağ Ankara |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Gümüşpala İlköğretim Okulu Elmadağ AnkaraGümüşpala İlköğretim Okulu Hakkında - Gümüşpala İlköğretim Okulu Tanıtım - Gümüşpala İlköğretim Okulu Resimleri - Gümüşpala İlköğretim Okulu İletişim Okul ve mahalle adını Türk asker ve siyaset adamı Râgıp Gümüşpala'nın soyadından alırlar![]() Râgıp Gümüşpala Türk asker ve siyaset adamıdır Adalet Partisi'nin ilk genel başkanı olan Gümüşpala, 1897'de Edirne'de doğdu Kuleli Askeri Lisesi'nde öğrenciyken I Dünya Harbine katıldı Galiçya ve Filistin'de çarpıştı 1920'de yurda döndü ve İstiklâl Savaşı'na katıldı Kütahya, Eskişehir, Sakarya ve Büyük Taarruz'da görev aldı Büyük Zafer'den sonra öğrenimini tamamlayarak ordunun çeşitli kademelerinde görevler aldı 1960'da Genel Kurmay Başkanlığı'na getirildi Emeklilik sonrası 1961'de Adalet Partisi genel başkanı oldu 1964'de İstanbul'da vefat etti LİETİŞİM ADRES : Gümüşpala Mah Arif Çalış Cad Tunç Sk No:1Elmadağ / ANKARA TELEFON : (0312) 863 48 18 FAX : (0312) 863 48 18 E-POSTA: 252424@meb k12 trhttp://gumuspalaio meb k12 tr/kaynak:gumuspalaio meb
|
|
|
|