08-20-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yahya Kemal Beyatlı 100.Yıl İlköğretimokulu Yüreğir Adana
Yahya Kemal Beyatlı 100 yıl İlköğretimokulu Hakkında - Yahya Kemal Beyatlı 100 yıl İlköğretimokulu Tanıtım - Yahya Kemal Beyatlı 100 yıl İlköğretimokulu Resimleri - Yahya Kemal Beyatlı 100 yıl İlköğretimokulu İletişim Bilgileri
YAHYA KEMAL BEYATLI 100 YIL İLKÖĞRETİM OKULU TARİHÇESİ
Okulun inşaatına 1981 yılında başlanmış olup, 1982-1983 eğitim öğretim yılında hizmete açılmıştır Okulun ismi, mahallenin ismi ve büyük kurtarıcı Mustafa Kemal Atatürk’ün doğumunun 100 yılına izafeten “Kazım Başer 100 Yıl İlkokulu” olarak, tek binada hizmete açılmıştır Okulun dershane sayısının yetersiz kalması nedeniyle 1985 yılında ikinci ek bina yapılarak hizmete girmiştir
Okulun ismi 27 Şubat 1985 gün ve 420 86/471 10685 İlköğretim Kültür sayılı olurlarıyla “Yahya Kemal Beyatlı 100 Yıl İlkokulu” olarak değiştirilmiştir 1998 yılında ise okulumuz “Yahya Kemal Beyatlı 100 Yıl İlköğretim Okulu” olarak ilköğretime dönüştürülmüştür
14 dönümlük arazi üzerinde iki ayrı binada eğitim ve öğretim çalışmasını sürdüren okulun ilk müdürü Necati Sevim 16 Kasım 1982- 27 Şubat 1984 tarihleri arasında görev yapmıştır 4 Aralık 2000 tarihinden itibaren Zekayi Gökkaya okul müdürlüğünü yürütmektedir
2006-2007 eğitim öğretim yılında 1 müdür, 2 müdür yardımcısı, 12 branş öğretmeni, 15 sınıf öğretmeni ve 1 hizmetli görev yapmaktadır Okulda 720 öğrenci öğrenim görmektedir Okulda 10 derslik ve 1 anasınıfı, 1 bilgisayar laboratuarı, 1 çok amaçlı salon, 1 kütüphane, 1 rehberlik servisi, 1 öğretmenler odası ve 3 idareci odası bulunmaktadır
Yahya Kemal Beyatlı 100 yh İlköğretimokulu Adana Yüreğir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; Yahya Kemal Beyatlı 100 yh İlköğretimokulu öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, Yahya Kemal Beyatlı 100 yh İlköğretimokulu resimleri (fotoğrafları), okuldaki öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, Yahya Kemal Beyatlı 100 yh İlköğretimokulu öğrencilerinin futbol, basketbol, voleybol v s spor dallarındaki başarıları, Yahya Kemal Beyatlı 100 yh İlköğretimokulu öğrencileri tarafından yapılan tiyatro, müzik ve resim gibi kültürel faaliyetler ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz
Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı
Adı: YAHYA KEMAL BEYATLI 100 YH İLKÖĞRETİMOKULU
Adresi: Kazim Karabekir Mah M Kemalpaşa Bul Üzeri
Telefon Numarası: 3223210743
E-mail Adresi: info@ykbioo k12 tr
Web Adresi: http://www ykbioo k12 tr/main/
Kaynak : webrehberi biz - www meb gov tr
Okulunuz Hakkında Bilgi Ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz
|
|
|