Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
giresun, ilköğretim, merkez, okulu, yeşil

Yeşil Giresun İlköğretim Okulu Merkez Giresun

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yeşil Giresun İlköğretim Okulu Merkez Giresun

Yeşil Giresun İlköğretim Okulu Hakkında - Yeşil Giresun İlköğretim Okulu Tanıtımı - Yeşil Giresun İlköğretim Okulu Erişim Bilgileri - Yeşil Giresun İlköğretim Okulu Resimleri

Yeşilgiresun İlköğretim Okulu Giresun Merkez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur

Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; Yeşilgiresun İlköğretim Okulu öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, Yeşilgiresun İlköğretim Okulu resimleri (fotoğrafları), okuldaki öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, Yeşilgiresun İlköğretim Okulu öğrencilerinin futbol, basketbol, voleybol vs spor dallarındaki başarıları, Yeşilgiresun İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından yapılan tiyatro, müzik ve resim gibi kültürel faaliyetler ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz

Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı
Adı: YEŞİLGİRESUN İLKÖĞRETİM OKULU
Adresi: HACIHUSEYIN MAHFEVZIPAŞACADNO:72 GIRESUN

Telefon Numarası: 4542161383
Faks Numarası: 4542127254

TARİHÇE

Yeşilgiresun İlköğretim Okulunun binası 1888 yılında ev olarak inşa edilmiştir Sahibi İngiliz Jorj PİSANİdir
Bina ilk önce 1921 1922 yıllarında
Nilüfer Hanım Kız İlkokulu olarak faaliyete geçmiştir

Okulun ilk Müdürü İstanbul Kız Öğretmen Okulu mezunlarından Bayan Saime Hanımdır Okul bu şekilde eğitime devam ederken 19251926 ders yılında Merkez Kız İlkokulu adını almış ve kız erkek öğrenciler bir arada okumaya başlamışlardır Bu dönemde okul Müdürü İstanbul Öğretmen Okulu mezunlarından Sayın Sıtkı BERKER Beydir

1934 yılında okulun binası Özel İdare Müdürlüğü tarafından 3500 (Üç bin beş yüz) Liraya şahıslardan alınarak Devlet Okulu, binası haline getirilmiştir Ve: Okulun ismi Giresunun yeşilliğinin simgesi olan Yeşilgiresun İlkokulu olarak değiştirilmiştir

Müdür Sıtkı BERKER Efendiden sonra okulun Müdürlüğüne Trabzon Öğretmen Okulun mezunlarından Kadri BOZALİ bey getirilmiştir

19471948 Öğretim yılı sonu Kadri BOZALİ beyin vefatından sonra okul Müdürlüğüne Trabzon Muallim Mektebi mezunlarından Ahmet OKSAL Bey getirilmiştir
Kurulduğu dönemden 16051964 tarihine kadar okulumuz bin öğrenciden fazla mezun vermiştir

Ahmet OKSAL Beyin görevden ayrılmasından sonra okulda öğretmenlik görevi yapan İsmail YOLASIĞMAZOĞLU Bey 01091969 tarihinden itibaren okul müdürlüğü görevine getirilmiştir Trabzon Erkek Öğretmen Okulu mezunu olan İsmail YOLASIĞMAZOĞLU 13091982 tarihinde kendi isteği ile okul müdürlüğünden istifa ederek tekrar aynı okulunda öğretmenlik görevine dönmüştürBu dönemde velilerin katkılarıyla Okula Ek Bina yapımı tamamlanmıştır

1982 1988 Yılları arasında okulun Müdürlüğünü
Selahattin KENDİR Bey1988-1991 Yılları arasında okul müdürlüğüne Sadık YILMAZ Bey 19911992 öğretim yılında okulun müdürlüğüne Ertuğrul TOSUNOĞLU Bey getirilmiştir

1991 yılında okulumuz sekiz yıllık eğitim öğretim sınıfına girdiğinden okulun ismi Yeşilgiresun İlköğretim Okulu olarak dördüncü kez isim değişikliği yapılmıştır

Ertuğrul Tosunoğlunun okuldan ayrılması ile okulun Müdürlüğü görevine Cavit ÖZDEMİR Bey getirilmiştir

Cavit ÖZDEMİR Beyin emekliye ayrılmasından sonra 2002 yılında okulun müdürlüğüne Hamit BARUTÇU Bey atanmış ve halen görevine devam etmektedir

Yıllarca çevrenin eğitim ihtiyacını karşılayan yaşlı okul binası ihtiyacı karşılayamadığından binanın yıkılıp yeniden yapılandırılması çalışmaları başlatıldı2003 yılında ihalesi yapılan okulumuz 2004 yılı Ocak ayında yıkılarak yeni inşaatın başlatılmasına geçildi 2003 2004 Öğretim yılının 2 döneminden 2005 2006 Öğretim Yılına, binanın yenilenmesi sırasında okulumuz eğitim öğretim çalışmalarını Ticaret Meslek Lisesi binasında sürdürmüştürEğitime yaptıkları bu katkıdan dolayı ilgili okulun tüm çalışanlarına teşekkürlerimizi borç biliriz

20052006 Öğretim yılı itibarıyla okulumuz eğitim öğretim çalışmalarını bugünkü yeni binasında başlamıştır

Bugün okulumuzda 801 erkek 739 kız toplam 1540 öğrenci 30 sınıf öğretmeni 33 branş öğretmeni 1 müdür 4 müdür yardımcısı 1 memur 2 kadrolu 4 görevlendirmeli hizmetliyle eğitim ve öğretim devam etmektedir

MİSYONUMUZ

Giresun ilinde; Milli Eğitim Sisteminin genel amaç ve temel ilkeleri doğrultusunda, milli birlik ve bütünlük içinde çevresi ile birlikte ülkemizin ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasında nitelikli insan gücü katkısını yapan, eğitim ve öğretim sürecine yön veren, bağlı kurumların ve çalışanların etkinlik ve verimliliklerini, çalışan ve hizmet alanların memnuniyetlerinin artırılması ve geliştirilmesini sağlamaktır

VİZYONUMUZ

Giresun Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Atatürk İlke İnkılapları doğrultusunda Türk Milli Eğitim Sisteminin çağdaş gelişmesinde etkili olan, bilim çağının gerektirdiği bilgi, beceri ve davranış özelliklerini gösteren yansımalar yapan çevresi ile birlikte ülkemizin kalkınmasın da etkili olan insan gücünü üreten bir merkez olmaktır

Detaylı Bilgi İçin Tıklayınız

Kaynak : http://giresunmebgovtr/

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com