![]() |
Dumlupınar İlköğretim Okulu Konya Ereğli |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dumlupınar İlköğretim Okulu Konya EreğliDumlupınar İlköğretim Okulu Hakkında - Dumlupınar İlköğretim Okulu Tanıtım - Dumlupınar İlköğretim Okulu Resimleri - Dumlupınar İlköğretim Okulu İletişim Konya Ereğli Dumlupınar İlköğretim Okulu Konya Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur ![]() ![]() ![]() ![]() Dumlupınar İlköğretim Okulu Tarihçesi: reğli’ de modern eğitim kurumu olarak açılan ilk okul olan okulumuz 1876 yılında ”FEVZİYE MEKTEBI” olarak kurulmuştur 1 ![]() ![]() ![]() ![]() 1908-1909 yılında dönemin kaymakamı Faik Bey ve dönemin yetkililerince görülen lüzum üzerine, Buğday Pazarı mevkiinde bulunan eski mezarlığın kaldırılması ve tarihi Selçuklulara dayanan Çukur medrese daha sonraları Pirömer medresesi olan medresenin yıpranmış yapısı sökülen mezarlık taşları ile onarılarak Ereğli’de ilk modern eğitim öğretim kurumu hizmete girmiştir ![]() Halen eğitim öğretime devam edilen okulumuzun binasının temeli 26 Haziran 1962 yılında atılmış ![]() ![]() 2010 Yılı Haziran ayı itibariyle 577 Öğrenciye,1 Müdür, 1 Müdür Yardımcısı, 27 Öğretmen ve 3 hizmetli ile hizmet vermektedir ![]() Dumlupınar İlköğretim Okulu Bilgileri ve iletişim Adresleri : Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı Bulunduğu Yer: KONYA / EREĞLİ Adı: KONYA EREĞLİ DUMLUPINAR İLKÖĞRETİM OKULU Adresi: PİRÖMER MH ![]() ![]() Telefon Numarası: 3327131178 Faks Numarası: E-mail Adresi: Web Adresi: - Kaynak : webrehberi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Okul Hakkında Daha Fazla Bilgi İçin Tıklayınız |
![]() |
![]() |
|