Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
barbaros, eskişehir, ilköğretim, okulu, tepebaşı

Barbaros İlköğretim Okulu Tepebaşı Eskişehir

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Barbaros İlköğretim Okulu Tepebaşı Eskişehir

Barbaros İlköğretim Okulu Hakkında - Barbaros İlköğretim Okulu Tanıtım - Barbaros İlköğretim Okulu Resimleri - Barbaros İlköğretim Okulu İletişim

Barbaros İlköğretim Okulu Hakkında Bilmek İstedikleriniz :

H1957 Yılında TEPEBAŞI Mahallesinde işçi evleri tarafından yaptırılan 241 evin iskana açılmasıyla, okul ihtiyacı ortaya çıkmıştır 1957-1958 ders yılında beş derslikli ve tek katlı okul yapılarak TEPEBAŞI İLKOKULU adı ile Eskişehir okulları arasına katılmıştır 1964-1965 ders yılına kadar aynı ismi taşıyan okulumuz,yapılan teklif üzerine İl Encümenin; 27021965 tarih ve 947 sayılı kararı ile BARBAROS İLKOKULU olarak adını değiştirmiştir 1969 yılında okulumuz bahçesine Okul Aile Birliği, Koruma Derneği ve Milli Eğitimin işbirliği ile salon yaptırılmış ve sosyal faaliyetlere açılmıştır Söz konusu salon Kasım 1991 tarihinde düzenlenerek sahne oluşturulmuştur Öğrenci sayısının fazla olması nedeniyle yeterli değildir Yapılan programlar birkaç gün üst üste sunulmak suretiyle fayda sağlanmaya çalışılmaktadır Ayrıca sahne kulisi yoktur

1972 yılında TEPEBAŞI Mahallesinin gelişmesiyle beş derslikli okula kat çıkılarak on derslikli hale getirilmiştir1973-1974 Öğretim yılında mahallede ortaokul ihtiyacı duyulması üzerine okulun ikinci katında TEPEBAŞI Ortaokulu eğitim-öğretime başlamıştır

1975 yılında mahallenin gelişmesi,ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin artmasına sebep olmuş ve okulumuz bahçesine ayrı olarak beş derslikli ek bina yapılmıştır1978 yılının şubat ayında on derslikli binanın ikinci katında bulunan ortaokul bu yeni yapılan beş derslikli binaya taşınmıştır 1978-1979 Öğretim yılında Anasınıfı açılarak eğitime başlamıştır19981-1982 öğretim yılında çevremizde işitme engelli bulunması sebebiyle,işitme engelliler sınıfı açılmış,daha sonra bu tür engelli öğrencilerin kalmaması sebebiyle bu sınıf kapatılmıştır

1982-1983 öğreti yılında okulumuz çevresinde Sosyal Sigortalar Kurumu tarafından yaptırılan 3800konutun iskana açılmasıyla öğrenci yoğunluğu artmış,üçlü öğretim uygulamasına geçilmiş ve 1983-1984 öğretim yılında alınan önlemlerle tekrar ikili öğretime dönülmüştür 3800 konutun iskana açılmasıyla mahallenin adı ULUÖNDER olarak değiştirilmiştir

1997-1998 öğretim yılında ilköğretimin sekiz yıla çıkması ile okulumuzun adı Barbaros İlköğretim Okulu olarak devam etmiştir

2005-2006 Öğretim yılında ise toplam 30 şubede, 968 öğrenci eğitim ve öğretimini sürdürmektedir

Barbaros İlköğretim Okulu Bilgileri ve iletişim Adresleri :

Okulun Bulunduğu İlçe: Tepebaşı
Okulun Telefonu: 2223352668
Okulun Faksı: 2223200856
Okulun Adresi: Uluönder Mah Fevzi Çakmak Cd No: 1 Yunusemre Devlet Hastanesi Karşısı Tepebaşı Eskişehir
Okulun Web Adresi: http://wwwbarbarosilkogretimmebk12 tr
Okulun E-Posta Adresi: 968739@mebk12tr- barbarosio@gmailcom
Okulun Müdür: İ Samet YAĞCIOĞLU
Okulun Öğretmen Sayısı: 41
Okulun Öğrenci Sayısı: 985
Okulun Derslik Sayısı: 17
Okulun Ulaşım Bilgileri: Okulumuza SSK yönüne gelen Tramvaydan SSK durağında inilerek ulaşılabilir Ayrıca 19 - 23 - 36 - 37 - 54 numaralı otobüslerle de okulumuza ulaşılabilir
Metropol İçi / Dışı : İçi
Ulaşım Durumu : Karayolu
Lojman Durumu: Var
Bölgedeki Kiralık Konut Durumu : Sıkıntı Yok

Barbaros İlköğretim Okulu Resimleri :

biz - okulwebmebgovtr - wwwmebgovtr

Okul Hakkında Daha Fazla Bilgi İçin Tıklayınız

Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : Barbaros İlköğretim Okulu Tepebaşı Eskişehir

Eski 03-08-2014   #2
Kayıtsız

Cevap : Barbaros İlköğretim Okulu Tepebaşı Eskişehir

Temizlik sınıfla ilgili velileri sokmayın ya ne hattimize isleri yokmu bu butun velilerin
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com