![]() |
Atatürk İlköğretim Okulu Alanya Antalya |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Atatürk İlköğretim Okulu Alanya AntalyaAtatürk İlköğretim Okulu Hakkında - Atatürk İlköğretim Okulu Tanıtım - Atatürk İlköğretim Okulu Resimleri - Atatürk İlköğretim Okulu İletişim Bilgileri O K U L U N T A R İ H Ç E S İ Parası kimin tarafından verildiği belli olmayan eski okul 40(kırk) altına bir Rum tarafından 1904-1905 yılında iki katlı olarak yaptırılmıştır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1 ![]() ![]() ![]() 1949 yılı başında yeni bir okul yapılması için teşekkül eden cemiyetin başına Dr ![]() 1949 Nisanında eski okulu yıktırdı ve aynı ay içinde bugünkü okulun temelini attırdı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1951-1952 yılından itibaren Hacet Okulu 5 sınıflı bir okul olarak ilk defa mezun vermiş ve 1958-1959 yılından başlamak üzere 1964-1965 yılının 6 Aralık tarihine kadar (7 yıl) çift öğretim yapmıştır ![]() Eski okulun öğrenci artışına cevap veremeyişinden dolayı; okul müdürü ve öğretmenler elele vererek, Büyükhasbahçe, Küçükhasbahçe, Kellerpınarı ve Hacet mahalleleri halkı ile çok sıkı işbirliği yapılarak yeniden bir okul yapılması için teşebbüse geçmişler, özellikle Necati Hacıkadiroğlu çok ilgi göstererek(Vali Nuri Teoman Paşa)yı bizzat davet ederek, kaymakamımız Nihat Oğuz Bor’la okulun yaptırılması konusunda söz almışlardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yeni okulun yapımına 14 Mayıs 1965 tarihinde başlamış, 6 Aralık 1965 Tarihinde bitirilerek eğitim-öğretime geçerek ikili öğretime son verilmiştir ![]() ![]() ![]() Okulun arsasının alınmasında ve para toplanmasında çok emeği geçen, Ahmet Ağaoğlu, Mustafa Şenli, Okul Müdürü Ali İhsan Kıymaz, Öğretmen Mehmet Güzel ve bu öğretim yılı okulumuzda görev yapan tüm öğretmenler ile Mehmet Develi ve yine Hacıkadiroğullarına büyük emekleri geçtiğinden sonsuz teşekkürlerimizi ifade ederiz ![]() İl Makamının 2 ![]() ![]() 1975-1976 Öğretim Yılında okul binasının üçüncü katı inşaatı yapılarak 7 dershane ve çeşitli hizmetler için odalar eklenmiştir ![]() ![]() 1983 yılında MEG ve Spor Bakanlığı’nın Temel Eğitim Uygulaması için şartlar uygun görüldüğünden Atatürk İlköğretim Okulu olarak ismi değiştirilerek tek bir idare altında faaliyetlerine devam etmektedir ![]() Okulun ismi ve veriliş sebebi: Türk-İslam adetleri olarak eskiden yağmur yağmadığı zamanlar belli yerlere giderek “Yağmur duası” yaparlardı ![]() ![]() ![]() Okulumuzda görev yapmış bilinen okul müdürleri Ali ihsan KIYMAZ :1957-1981 İsmet SEZEN :1981-1983 Ali AKAR :1983-1985 İbrahim KÖSEOĞLU :1985-1987 Mevlüt BAYGÜL :1987-1988 Mehmet KURUL :1988-1989 Ali Rıza GÖNÜLLÜ :1989-2006 Vedat ARI : 2006- Ahmet CAN : 2007- Hatice ÖZEN : 2008- Atatürk İlköğretim Okulu Antalya Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur ![]() ![]() ![]() ![]() Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı Bulunduğu Yer: ANTALYA / ALANYA Adı: ATATÜRK İLKÖĞRETİM OKULU Adresi: Hacet Mah ![]() ![]() ![]() Telefon Numarası: 2425131622 Faks Numarası: 2425132458 E-mail Adresi :Bilgi Yok Web Adresi :Bilgi Yok ![]() ![]() ![]() ![]() Okulunuz Hakkında Bilgi Ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
![]() |
![]() |
|