Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
alanya, antalya, atatürk, ilköğretim, okulu

Atatürk İlköğretim Okulu Alanya Antalya

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Atatürk İlköğretim Okulu Alanya Antalya

Atatürk İlköğretim Okulu Hakkında - Atatürk İlköğretim Okulu Tanıtım - Atatürk İlköğretim Okulu Resimleri - Atatürk İlköğretim Okulu İletişim Bilgileri

O K U L U N T A R İ H Ç E S İ

Parası kimin tarafından verildiği belli olmayan eski okul 40(kırk) altına bir Rum tarafından 1904-1905 yılında iki katlı olarak yaptırılmıştır 40 altın ismi açıklanmayan bir hayırsever tarafından verilmiştir Okul temel kazılmadan yapılmıştır İki katlı olan eski okulun alt katında iki dükkan ve üst katında iki dershane halinde yapılmıştır Evvela tek dershaneli olan okul, sonradan iki dershaneliye çevrilince alt kattaki iki dükkanın yol tarafındaki kapıları örülerek iki oda haline getirilmiştir 1947 yılının sonuna kadar iki sınıflı ve tek öğretmenli olarak açılan eski okul yıkılma tehlikesi gösterdiği için 1947 yılı kasım ayında okul tahliye edildi
1 sınıfı Zafer(Hayate) ve Barbaros İlkokullarına taksim edilerek 2 sınıfı da Zafer İlkokulu’na nakledildi
1949 yılı başında yeni bir okul yapılması için teşekkül eden cemiyetin başına Dr Ali Nazım Köseoğlu seçilerek,
1949 Nisanında eski okulu yıktırdı ve aynı ay içinde bugünkü okulun temelini attırdı İnşaatı kısmen biten binaya 21 Kasım 1949’da üç sınıf ve üç öğretmenli olarak eğitim-öğretime başladı Binada tadilat yapılarak 1950-1951 ders yılı başında 4 sınıf ve 4 öğretmenli hale geldi Yapılan keşfe göre okul 21000 TL’sına yapılmıştır Bu paranın 2000 TL Milli Eğitim Müdürlüğü, geri kalan 9000 TL tutarında malzemeyi Okul Güzelleştirme Cemiyeti verdi Geri kalan 10000 liranın büyük kısmı Dr Ali Nazım Köseoğlu tarafından karşılandı Yapılan yardımların miktarını ayırmaya kesin olarak olanak yoktur Çünkü okulun inşasına ilk başlandığı sırada bir cemiyet halinde faaliyete geçmişse de sonradan her iş Dr ANazım Köseoğlu’nun üzerine kalmıştır Başladığı işi tamamlamak için elinden gelen olanakları kullanan doktorun gayret ve fedakarlığı hürmetle anılır
1951-1952 yılından itibaren Hacet Okulu 5 sınıflı bir okul olarak ilk defa mezun vermiş ve 1958-1959 yılından başlamak üzere 1964-1965 yılının 6 Aralık tarihine kadar (7 yıl) çift öğretim yapmıştır
Eski okulun öğrenci artışına cevap veremeyişinden dolayı; okul müdürü ve öğretmenler elele vererek, Büyükhasbahçe, Küçükhasbahçe, Kellerpınarı ve Hacet mahalleleri halkı ile çok sıkı işbirliği yapılarak yeniden bir okul yapılması için teşebbüse geçmişler, özellikle Necati Hacıkadiroğlu çok ilgi göstererek(Vali Nuri Teoman Paşa)yı bizzat davet ederek, kaymakamımız Nihat Oğuz Bor’la okulun yaptırılması konusunda söz almışlardır Yeni okulun yapılabilmesi için İlkokulu Yaptırma Derneği hesabından 13000 TL ilave edilerek, halktan “Para Toplama Komiteleri” 10000 TL toplamış, böylece 23000 TL’ye(Hüseyin Top’tan 13000 TL’ye bir dönüm ve Mevlüt Baygül’den 5200 TL verilerek 500 m2’lik arsa alınarak) 1500 metrekarelik sahaya; 280000 TL’ye tek katlı, altı dershaneli bir okulun yapılması kararlaştırılmıştır
Yeni okulun yapımına 14 Mayıs 1965 tarihinde başlamış, 6 Aralık 1965 Tarihinde bitirilerek eğitim-öğretime geçerek ikili öğretime son verilmiştir Okulun yapımına arsa içinde bulunan Ali Tosbacı’ya ait binanın yıkılarak yeniden 5000 TL’ye(bahçesine) yaptırılmıştır
Okulun arsasının alınmasında ve para toplanmasında çok emeği geçen, Ahmet Ağaoğlu, Mustafa Şenli, Okul Müdürü Ali İhsan Kıymaz, Öğretmen Mehmet Güzel ve bu öğretim yılı okulumuzda görev yapan tüm öğretmenler ile Mehmet Develi ve yine Hacıkadiroğullarına büyük emekleri geçtiğinden sonsuz teşekkürlerimizi ifade ederiz
İl Makamının 2 Haziran 1965 Tarih ve 461 Sayılı yazılarıyla Hacet Okulu adı (Atatürk İlkokulu) olarak değiştirilmiştir
1975-1976 Öğretim Yılında okul binasının üçüncü katı inşaatı yapılarak 7 dershane ve çeşitli hizmetler için odalar eklenmiştir Yine aynı yıllarda okul bahçesine 3 katlı bir bina inşa edilerek 8 dershaneli Merkez Ortaokulu hizmete açılmıştır
1983 yılında MEG ve Spor Bakanlığı’nın Temel Eğitim Uygulaması için şartlar uygun görüldüğünden Atatürk İlköğretim Okulu olarak ismi değiştirilerek tek bir idare altında faaliyetlerine devam etmektedir
Okulun ismi ve veriliş sebebi:
Türk-İslam adetleri olarak eskiden yağmur yağmadığı zamanlar belli yerlere giderek “Yağmur duası” yaparlardı Okulun bulunduğu yerde halkın Allah’tan istekle(Hacet) bulunması sebebiyle bu semte Hacet ismi verilmiş; mahallenin adı aynı zamanda okulun da adı olmuştur Daha sonra, yukarıda belirtildiği gibi isim değişiklikleri olmuştur

Okulumuzda görev yapmış bilinen okul müdürleri

Ali ihsan KIYMAZ :1957-1981

İsmet SEZEN :1981-1983

Ali AKAR :1983-1985

İbrahim KÖSEOĞLU :1985-1987

Mevlüt BAYGÜL :1987-1988

Mehmet KURUL :1988-1989

Ali Rıza GÖNÜLLÜ :1989-2006

Vedat ARI : 2006-

Ahmet CAN : 2007-

Hatice ÖZEN : 2008-

Atatürk İlköğretim Okulu Antalya Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; Atatürk İlköğretim Okulu öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, Atatürk İlköğretim Okulu resimleri (fotoğrafları), okuldaki öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, Atatürk İlköğretim Okulu öğrencilerinin futbol, basketbol, voleybol vs spor dallarındaki başarıları, Atatürk İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından yapılan tiyatro, müzik ve resim gibi kültürel faaliyetler ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz

Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı

Adı: ATATÜRK İLKÖĞRETİM OKULU

Adresi: Hacet MahTosbacı SokNo1 Alanya-Antalya

Telefon Numarası: 2425131622

Faks Numarası: 2425132458

E-mail Adresi :Bilgi Yok

Web Adresi :Bilgi Yok

biz - wwwmebgovtr

Okulunuz Hakkında Bilgi Ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com