![]() |
Vali Mehmet Ali Türker Anaokulu Bolu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Vali Mehmet Ali Türker Anaokulu BoluVali Mehmet Ali Türker Anaokulu Hakkında - Vali Mehmet Ali Türker Anaokulu Tanıtım - Vali Mehmet Ali Türker Anaokulu Resimleri - Vali Mehmet Ali Türker Anaokulu İletişim Bilgileri ![]() Vali Mehmet Ali Türker Anaokulu Bolu Merkez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur ![]() ![]() ![]() Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı Bulunduğu Yer: BOLU / MERKEZ Adı: VALİ MEHMET ALİ TÜRKER ANAOKULU Adresi: SÜMER MAHALLESI CUMHURIYET CADDESI MILLI EĞİTİMMÜDÜRLÜĞÜYANI Telefon Numarası: 3742133199 Web Adresi: Vali Mehmet Ali Türker Anaokulu Vizyonumuz Ülkemizde Okul Öncesi Eğitimde; çocukların çağdaş uygarlığın yapıcı, yaratıcı, seçkin bireyleri olarak yetişmelerinde, anne-babaların kendi eğitimlerini sürekli kılmak ve çocuklarının eğitiminde vazgeçilmez olmak ![]() Misyonumuz Anaokulumuz ve biz çağdaş eğitim ortamı yaratacak, sürekli gelişmeyi sağlayacak eğitimcileri ile çocuklarımızı ilköğretime ve hayata hazırlamak; Okul Öncesi Eğitimin öneminin kavratılması, yaygınlaştırılması ve çocuk gelişiminde ailelere rehberlikte etkin olarak kaliteyi artırmak için varız ![]() İlkelerimiz Okulumuzda; 1- Çocuklarımızın bedensel, zihinsel, duygusal, sosyal, kültürel, dil ve hareket gelişimlerini sağlayacak eğitim ortamlarında; - Geniş dünya görüsüne sahip, - Kendine güvenen, sorumluluklarını yerine getiren, - Sevgi-saygı ve işbirliğine inanan, - Özbakım becerilerini yerine getirebilen, - Özdisiplini kazanmış, - Atatürk, ulus, yurt, bayrak, aile, doğa ve insan sevgisini benimsemiş, - Yapıcı-yaratıcı-üretken, - Türkçe'yi doğru ve güzel konuşan, kendini ifade edebilen, çevresiyle iletişim kurabilen, - Yeteneklerinin farkında olan ve geliştiren, - Problem çözebilen, öğrenmeyi ve araştırmayı bilen, - Kendi mutluluğu ile toplum mutluluğuna katkıda bulunacak bireyler olarak yetişmelerini sağlayacak demokratik eğitim ortamları hazırlamak temel ilkemizdir ![]() 2- Okulumuzdaki eğitim etkinliklerinde, çocukların yaş ve gelişim özelliklerine, ilgi ve ihtiyaçlarına, okul ve çevre imkanlarının kullanımına önem veririz ![]() 3- Anaokulumuzda çocukların bireysel farlılıkları dikkate alınarak hepsine eşit davranılır, baskı ve kısıtlamalara yer verilmez ![]() 4- Eğitimin kalıcılığı için aile ile işbirliği ve eğitime katılımı sağlanır ![]() 5- Planlı ve programlı yapılan eğitim etkinliklerinin değerlendirilmesi yapılarak daha iyi eğitim verilmesi sağlanır ![]() Amaçlarımız Türk Milli Eğitiminin Genel Amaçlarına uygun olarak Anaokulumuzun amaçları; 1-Çocuklarımızı Atatürk İlke ve İnkılapları doğrultusunda insan haklarına, demokrasiye kendi kültürü ve farklı kültürlere duyarlı, saygılı bireyler olarak yetiştirmek ![]() 2-Çocuklarımıza beden,zihin,duygu,sosyal ve dil gelişimlerini sağlayacak demokratik eğitim ortamları hazırlamak ![]() 3-Çocuklarımızın ilgi-istek ve yeteneklerini geliştirerek yeterli bilgi beceri ve davranışlarla donanımlı olarak ilköğretime hazırlamak ![]() 4-Kişisel farklılıkları olan, farklı çevrelerden gelen, elverişsiz çevre koşulları nedeniyle eğitimden yoksun kalan çocuklar için eşit eğitim imkanları sunarak, yaratıcılığını geliştiren, öğrenmeyi bilen ve grup içine katılma, sağlıklı iletişim kurma günlük yaşantı içinde gerekli kuralları yerine getirme gibi temel alışkanlıkları kazandırarak hayata hazırlamaktır ![]() 5- Türkçe'yi doğru ve güzel konuşmalarını sağlayacak eğitim ortamları hazırlamak ![]() Eğitim Felsefemiz İnsan saf-temiz ve iyi olarak dünyaya gelir ![]() ![]() Çocuğun, ailenin ve toplumun ihtiyaç ve imkanlarını, ileri ki yıllarda katılacağı eğitim ortamları da göz önünde bulundurularak, çocuğa saygılı, yaş özelliklerine uygun çocuk merkezli yaparak yasayarak yaratıcılığını geliştiren, öğrenmeyi öğreten iyi tecrübeler kazanacak eğitim ortamlarında onları hayata hazırlamaktır ![]() Tarihçemiz Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2000 yılında inşaatı başlanıp 28 Ağustos 2001 de Eğitim Öğretime açılmıştır ![]() Tek katlı okul binamız 482 metrekare, bahçesi 1760 metrekaredir ![]() ![]() Okul bahçemizin çevresi duvar ve parmaklıkla çevrili temiz ve güvenlidir ![]() ![]() ![]() Anaokulumuzda beş etkinlik odası, bir oyun salonu, iki idari oda, bir mutfak, bir yemekhane, bir tuvalet, iki depo, bir antre bölümleri vardır ![]() Öğrenci kapasitesi 100 çocuktur ![]() ![]() Etkinlik odalarımız çocuklarımızın rahat hareket edebilecekleri büyüklükte, güvenli, iyi düzenlenmiş fiziksel ortam ve donanımla; onlara aynı anda bireysel ve grup etkinlikleri yapabilecekleri ve çeşitli köşelerde oynama imkanı sağlar ![]() Vali Mehmet Ali Türker Anaokulu Resimleri ![]() ![]() Kaynak : webrehberi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|