Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ali, anaokulu, bolu, mehmet, türker, vali

Vali Mehmet Ali Türker Anaokulu Bolu

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Vali Mehmet Ali Türker Anaokulu Bolu

Vali Mehmet Ali Türker Anaokulu Hakkında - Vali Mehmet Ali Türker Anaokulu Tanıtım - Vali Mehmet Ali Türker Anaokulu Resimleri - Vali Mehmet Ali Türker Anaokulu İletişim Bilgileri

Vali Mehmet Ali Türker Anaokulu Bolu Merkez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; Vali Mehmet Ali Türker Anaokulu öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, Vali Mehmet Ali Türker Anaokulu resimleri (fotoğrafları), öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, Vali Mehmet Ali Türker Anaokulu öğrencileri tarafından yapılan tiyatro, müzik ve resim gibi kültürel etkinlikler ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz

Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı

Adı: VALİ MEHMET ALİ TÜRKER ANAOKULU

Adresi: SÜMER MAHALLESI CUMHURIYET CADDESI MILLI
EĞİTİMMÜDÜRLÜĞÜYANI

Telefon Numarası: 3742133199

Web Adresi: Vali Mehmet Ali Türker Anaokulu

Vizyonumuz

Ülkemizde Okul Öncesi Eğitimde; çocukların çağdaş uygarlığın yapıcı, yaratıcı, seçkin bireyleri olarak yetişmelerinde, anne-babaların kendi eğitimlerini sürekli kılmak ve çocuklarının eğitiminde vazgeçilmez olmak

Misyonumuz

Anaokulumuz ve biz çağdaş eğitim ortamı yaratacak, sürekli gelişmeyi sağlayacak eğitimcileri ile çocuklarımızı ilköğretime ve hayata hazırlamak; Okul Öncesi Eğitimin öneminin kavratılması, yaygınlaştırılması ve çocuk gelişiminde ailelere rehberlikte etkin olarak kaliteyi artırmak için varız

İlkelerimiz Okulumuzda;

1- Çocuklarımızın bedensel, zihinsel, duygusal, sosyal, kültürel, dil ve hareket gelişimlerini sağlayacak eğitim ortamlarında;
- Geniş dünya görüsüne sahip,
- Kendine güvenen, sorumluluklarını yerine getiren,
- Sevgi-saygı ve işbirliğine inanan,
- Özbakım becerilerini yerine getirebilen,
- Özdisiplini kazanmış,
- Atatürk, ulus, yurt, bayrak, aile, doğa ve insan sevgisini benimsemiş,
- Yapıcı-yaratıcı-üretken,
- Türkçe'yi doğru ve güzel konuşan, kendini ifade edebilen, çevresiyle iletişim kurabilen,
- Yeteneklerinin farkında olan ve geliştiren,
- Problem çözebilen, öğrenmeyi ve araştırmayı bilen,
- Kendi mutluluğu ile toplum mutluluğuna katkıda bulunacak bireyler olarak yetişmelerini sağlayacak demokratik eğitim ortamları hazırlamak temel ilkemizdir
2- Okulumuzdaki eğitim etkinliklerinde, çocukların yaş ve gelişim özelliklerine, ilgi ve ihtiyaçlarına, okul ve çevre imkanlarının kullanımına önem veririz
3- Anaokulumuzda çocukların bireysel farlılıkları dikkate alınarak hepsine eşit davranılır, baskı ve kısıtlamalara yer verilmez
4- Eğitimin kalıcılığı için aile ile işbirliği ve eğitime katılımı sağlanır
5- Planlı ve programlı yapılan eğitim etkinliklerinin değerlendirilmesi yapılarak daha iyi eğitim verilmesi sağlanır

Amaçlarımız

Türk Milli Eğitiminin Genel Amaçlarına uygun olarak Anaokulumuzun amaçları;
1-Çocuklarımızı Atatürk İlke ve İnkılapları doğrultusunda insan haklarına, demokrasiye kendi kültürü ve farklı kültürlere duyarlı, saygılı bireyler olarak yetiştirmek
2-Çocuklarımıza beden,zihin,duygu,sosyal ve dil gelişimlerini sağlayacak demokratik eğitim ortamları hazırlamak
3-Çocuklarımızın ilgi-istek ve yeteneklerini geliştirerek yeterli bilgi beceri ve davranışlarla donanımlı olarak ilköğretime hazırlamak
4-Kişisel farklılıkları olan, farklı çevrelerden gelen, elverişsiz çevre koşulları nedeniyle eğitimden yoksun kalan çocuklar için eşit eğitim imkanları sunarak, yaratıcılığını geliştiren, öğrenmeyi bilen ve grup içine katılma, sağlıklı iletişim kurma günlük yaşantı içinde gerekli kuralları yerine getirme gibi temel alışkanlıkları kazandırarak hayata hazırlamaktır
5- Türkçe'yi doğru ve güzel konuşmalarını sağlayacak eğitim ortamları hazırlamak

Eğitim Felsefemiz

İnsan saf-temiz ve iyi olarak dünyaya gelir Eğitim anlayışımız doğuştan var olan bu özellikleri geliştirmektir
Çocuğun, ailenin ve toplumun ihtiyaç ve imkanlarını, ileri ki yıllarda katılacağı eğitim ortamları da göz önünde bulundurularak, çocuğa saygılı, yaş özelliklerine uygun çocuk merkezli yaparak yasayarak yaratıcılığını geliştiren, öğrenmeyi öğreten iyi tecrübeler kazanacak eğitim ortamlarında onları hayata hazırlamaktır

Tarihçemiz

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2000 yılında inşaatı başlanıp 28 Ağustos 2001 de Eğitim Öğretime açılmıştır
Tek katlı okul binamız 482 metrekare, bahçesi 1760 metrekaredir şehir merkezine yakın, gürültüden uzak, ulaşımı kolaydır
Okul bahçemizin çevresi duvar ve parmaklıkla çevrili temiz ve güvenlidir İçinde oyun parkı, kum havuzu, dikim alanı, çim alanı, trafik pisti, futbol ve basket alanlarıyla çocuklarımızın gelişimleri ve hoşça vakit geçirmeleri sağlanırBahçemizde jimnastik alanı ve ağaçlandırma çalışmaları devam etmektedir
Anaokulumuzda beş etkinlik odası, bir oyun salonu, iki idari oda, bir mutfak, bir yemekhane, bir tuvalet, iki depo, bir antre bölümleri vardır
Öğrenci kapasitesi 100 çocuktur Ancak başvurunun çok olması ve bir grubun ikili eğitim yapmasından dolayı okulumuza 150 öğrenci devam etmektedir
Etkinlik odalarımız çocuklarımızın rahat hareket edebilecekleri büyüklükte, güvenli, iyi düzenlenmiş fiziksel ortam ve donanımla; onlara aynı anda bireysel ve grup etkinlikleri yapabilecekleri ve çeşitli köşelerde oynama imkanı sağlar

Vali Mehmet Ali Türker Anaokulu Resimleri

Kaynak : webrehberibiz - anaokulumorg - okulwebmebgovtr

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com