Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
akyar, antalya, ilköğretim, korkuteli, okulu

Akyar İlköğretim Okulu Korkuteli Antalya

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Akyar İlköğretim Okulu Korkuteli Antalya

Antalyadaki İlköğretim Okulları Tanıtımı - Akyar İlköğretim Okulu Hakkında - Akyar İlköğretim Okulu Tanıtım - Akyar İlköğretim Okulu Resimleri - Akyar İlköğretim Okulu İletişim Bilgileri - Antalya Korkuteli'deki İlköğretim Okulları Erişim Bilgileri

ÖĞRETMENLERİMİZ tıklayınız

YETİŞTİRDİKLERİMİZ tıklayınız

TOPRAK OKULLAR-BİNALAR: (1924-1932)

( Bu binalar 1924’ten önce , Osmanlı Devleti zamanından kalma)

Okulun ilk kuruluş yeri;eski okul ile yeni muhtarlık binasının yapıldığı yerdirOkulun bulunduğu yerde cumhuriyetten önce Osmanlı Devleti zamanında da okul varmışHalk bu okullara ‘’medrese veya sıbyan mektebi’’ diyormuşO zaman Turgut Aksoy,Abdurrahman Yavuz ve Ali Rıza Kayagil'in evinlerinin yatağı da okula aitmişBurada üzeri toprak çatı kerpiç okul binası ve hocaların oturacağı evler varmışO zaman da hoca hem imamlık hem de öğretmenlik yapıyormuş Bizim köyümüzde eğitime hiç ara verilmemişEğitmenlik yapan Süleyman SERT’in bildirdiğine göre cumhuriyetin ilânından hemen sonra 1340 yani l924 yılında eğitim öğretime başlamışİlk öğretmen 1924 yılında Süleklerli Çil Osman’dır1932 yılında toprak binalar yıkılmışYerine şimdiki eski okul binası yapılmış

ESKİ-OKUL (1932-2006)

SINIRLARI: Kuzeyi Korkuteli yolu, güneyi Kadeller Mahallesi yolu,Batısı Ramazan ÇINAR ve Hüseyin KOÇ evi, doğusu Abdurahman Hocanın evi ve arsası (Abdurrahman YAVUZ-Dursun KAYA) ile çevrili olup 1425 m2 arsası olup köy tüzel kişiliğine aittir

Binanın Plânı L biçiminde 1 derslik ve lojman şeklinde yapılmış Bizim KÜÇÜK OKUL dediğimiz bina esasında tuvalet olarak yapılmış Öğrenci sayısı artınca zamanla nüfus artmışLojman kısmı 2 derslik,L şeklindeki boşluk l sınıf olmak üzere 4 derslik yapılmışKüçük okulda derslik yapılarak 5 derslik tamamlanmış(l960 lı yıllar)Ramazan ÇINAR’ın evin güney batısına yeni tuvaletler yapılmışBahçenin,güneydoğu köşesine lojman yapıldı(1950-1980) Okul bahçesinin ortasında bir kuyu vardı Bu kuyu 1960’lı yıllarda dolduruldu Okul binasının doğu tarafı uygulama bahçesi olarak kullanıldı 1967 yıllarında Muhtar Mustafa YILDIRIM ve Okul Müdürü Rıza ÖZTÜRK işbirliği ile şadırvan yapıldı Öğrenci sayısı azalınca öğretmen sayısı beşten dörde düşünce 1991 yılında bu bina da eğitim öğretim sona erdi

1995 yılında Osman MANİS’in muhtarlığında bahçeye köy konağı yapıldıEski okul binasının yıkımı için muhtarlarımız Yusuf GÜNDEN,Abdullah UĞURLU,Osman MANİS,Abdullah ŞEVİK uğraştı Bayındırlık Müdürlüğü sağlam raporu verince yıkılamadıMuhtar Durmuş Zeki URLU 2006 yılında çürük raporunu aldı Bina yıkıldı Bahçesiyle birlikte park haline dönüştürül- dü Şu anda bina olarak sadece köy konağı var

Okul bahçesinde dut,armut,elma,selvi ve çam ağaçları vardı Şimdi dut ve armut ağacı kaldıDiğerleri yok olduBahçe sırası ile,yığma taş duvar,çamur taş duvar,tel ile çevrildi Şimdi beton duvar ile çevrilidir

YUKARI OKUL( 1977-…

SINIRLARI: Kuzeyi Mustafa YÖRÜK ve Cennet GÜNAL bahçesi,güneyi Mehmet UYSAL,Ve Mevlüt ÇİLOĞLU bahçesi, batısı yol,doğusu Mustafa UYSAL, Hüseyin GEDİKOĞLU,Remzi DEMİR bahçeleri ile çevrilidir Okulumuz 4500 m2 ‘lik bir alana sahiptir

BİNALAR:

a- Okul Binası (24m * 8m = 192 m2):1977-1978 öğretim yılında yapılmış Abdullah ŞEVİK’in Muhtarlığında pencerelere demir parmaklık yapıldı

b-Tuvaletler (4m* 5,60 m= 22,40 m2): 1977-1978 öğretim yılında yapılmış Osman MANİS’İn Muhtarlığında kapılar demir oldu

c-Odunluk ve depolar (4,50 m* 14,50 m2 = 65,25 m2 ):1986’daodunluk ve depo olarak iki odalı yapılmış(Ahmet SARI Md-Muhtar Yusuf GÜNDEN) 1991’de öğretmen sayısı beşten dörde düşünce bir oda daha yapılmış (Ahmet SAR Md-Muhtar Abdullah UĞURLU)

OKUL BAHÇESİ:1985 yılına kadar batı cephesinde alçak bir duvar varGiriş kapısı yapılmış1986’da Karşı’dan taş getirilip taş duvar yapıldı(Muhtar Yusuf GÜNDEN)1990 yılında ön cephe duvarı yükseltildiDuvarın üstüne şapka döküldü ve sahne yapıldı(Muhtar Abdullah UĞURLU) Mustafa YÖRÜK kendisi ile sınır olan kısmı yaptırdı(2000)Cennet GÜNAL ile olan kısmı 2007 yapıldıOkulun bahçe duvarları ve odunluk sıvandı( Muhtar Abdullah ŞEVİK) Barfiks,voleybol,basketbol ve futbol sahaları1992 ‘de,2000’de çiçeklik,2002 ‘de çeşmeden merdivenlere kadar beton ve çeşme mermer yapıldı

Ağaçlar: Bahçemizde çam (29),andız (16),sedir (38),kara sevli (3),diş budak (9),Aksaya ( 7),sevli (12) söğüt(2),kavak (2),Kokarca (2),leylak(10),gül (7),ıhlamur (2),badem (67),vişne,10,ceviz (6), dut(4) erik, (3),armut (3),elma(3),eren (2),asma (2)şeftali (1)ayva (1),kiraz (1) olmak üzere 246 ağaç bulunmaktadır

EĞİTİM ÖĞRETİM (1924- ……)

Bizim köyümüzde eğitime hiç ara verilmemişEğitmenlik yapan Süleyman SERT’in bildirdiğine göre cumhuriyetin ilânından hemen sonra 1340 yani l924 yılında eğitim öğretime başlamış1932’ye toprak binalar da eğitim öğretim yapılmış İlk öğretmen 1924 yılında Süleklerli Çil Osman’dır

Köyümüzden İlk erkek memur l929 yılında mezun olan Bankacı Hüseyin AKŞİT,İlk bayan memur1955 yılında mezun olan ebe Tayibe GÜNAL’dır İlk kız Öğrenci de1934 yılında mezun olan Hörü SARI ‘dır(DALKIRAN)

1932’de toprak binaların yerine şimdiki eski okul yapılmış 1938 yılına kadar 3 yıllık ilkokuldan 64 kişi mezun olmuşl938-1939 öğretim yılında ilk öğretim üç yıldan beş yıla geçmiş1941 yılına kadar Gümüşlü köyünün öğrencileri Akyar da eğitim görmüş

Zamanla nüfus artmışLojman kısmı 2 derslik,L şeklindeki boşluk l sınıf olmak üzere 4 derslik yapılmışKüçük okulda derslik yapılarak 5 derslik tamamlanmış(l960 lı yıllar) zamanla beş derslikte yetmez olmuş

1977 yılında üç derslikli bu bina yapılmış 1977-1978 Eğitim –öğretim yılında bu bina da eğitim öğretime açılmış1991 yılına kadar en az beş öğretmenle eğitim öğretim yapılmış

Öğrenci sayısı azalınca öğretmen sayısı 4 e düşmüşOdunluk sınıf yapılmış,yeni odunluk yapılmışBöylece eski okulda eğitim öğretim yukarı okula taşınmış1997-1998 Öğretim yılında 8 yıllık eğitime geçildi6-8 sınıflar taşımalı sistemle ilçe merkezine taşındı2003-2004 öğretim yılında 4-5 sınıflarda taşıma kapsamına alındıŞu anda 12 ve3 sınıflarla okulumuzda eğitim ve öğretime devam edilmektedir

Okulumuza 1284 öğrenci kayıt olmuş 129 öğrenci çeşitli nedenlerle okuldan ayrılmış 64 öğrenci üç yıllık İlkokul mezunu, 976 öğrenci 5 yıllık ilkokul mezunu, 51 öğrenci ise ilköğretim okulu mezunu olmak üzere toplam 1091 mezun vermişBunlardan bazıları eğitim öğretime devam etmiştirBuna göre: 5 kişi Köy Enstitüsü, 44 kişi ortaokul, 181 kişi lise ve dengi okul,34 kişi Ön lisans (iki yıllık),452 kişi lisans (4 yıllık fakülte) öğrenimini tamamlamıştır

Öğrenim görenlerin mesleklere dağılımı şöyledir: Öğretmen(43),Kaymakam(1) Belediye Başkanı (1) ( Korkuteli 1999-2009), İl Genel Meclisi üyesi (1) (2004-2009), Avukat (2),Doktor (1),Hazine ve Dış Ticaret(1),Tekstil Mühendisi(2),Orman Mühendisi(1),Ziraat Mühendisi(2)İnşaat Mühendisi(3),Eczacı(1),Gıda Mühendisi(1),Muhasebeci(7),Pol is(4),

Astsubay(2),Bankacı(4),Ebe(2), Hemşire(1),Antrenör(1),İmam_Ha tip(19), İlahiyat (2),Belediye(3),Maliye(4),Orma ncı(1), PTT(3), Diğerler(14)

Ahmet SARI

Okul Müdürü

Akyar İlköğretim Okulu Antalya Korkuteli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; Akyar İlköğretim Okulu öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, Akyar İlköğretim Okulu resimleri (fotoğrafları), okuldaki öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, Akyar İlköğretim Okulu öğrencilerinin futbol, basketbol, voleybol vs spor dallarındaki başarıları, Akyar İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından yapılan tiyatro, müzik ve resim gibi kültürel faaliyetler ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz

Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı

Adı: AKYAR İLKÖĞRETİM OKULU

Adresi: Akyar Köyü

Telefon Numarası: 2426596001

Telefon Numarası: Bilgi Yok

Faks Numarası: Bilgi Yok

E-mail Adresi: Bilgi Yok

Web Adresi: Akyar İlköğretim Okulu

Kaynak : webrehberibiz - wwwmebgovtr
Okulunuz Hakkında Bilgi Ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com