Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
barbaros, bulancak, giresun, ilköğretim, okulu

Barbaros İlköğretim Okulu Bulancak Giresun

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Barbaros İlköğretim Okulu Bulancak Giresun

Barbaros İlköğretim Okulu Hakkında - Barbaros İlköğretim Okulu Tanıtımı - Barbaros İlköğretim Okulu Erişim Bilgileri - Barbaros İlköğretim Okulu Resimleri

Barbaros İlköğretim Okulu Giresun Bulancak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur

Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; Barbaros İlköğretim Okulu öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, Barbaros İlköğretim Okulu resimleri (fotoğrafları), okuldaki öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, Barbaros İlköğretim Okulu öğrencilerinin futbol, basketbol, voleybol vs spor dallarındaki başarıları, Barbaros İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından yapılan tiyatro, müzik ve resim gibi kültürel faaliyetler ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz

Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı
Adı: BARBAROS İLKÖĞRETİM OKULU
Adresi: Barbaros llköğretim Okulu Bulancak/Giresun
Telefon Numarası: 4543182043
Faks Numarası: 45431820434

Tarihçe:

Bulancak Barbaros İlköğeretim Okulu 1850 'li yıllarda eski tarihi taş binada Osmanlıca Eğitim-Öğretime başlamış,1884 yılında MEDRESE olmuş Medrese eğitimi kısa süren okul 1900 yılları başında RÜŞTİYE'ye dönüşmüş, bu şekilde 1924 yılına gelinmiş

1924 yılı ilk aylarında Bulancak Merkez İlkokulu olarak mevcut binası Maarif Vekaleti tarafından satın alınarak öğretime devam etmiş1939-40 yılında 81 kız-341 erkek toplam 432 mevcutlu bir okul olan okulumuz,1949 yılında şehrin Kuzey bölümünde yapılan şimdiki Gazi İlköğretim Okuluna bölünerek ilk ayrımı gerçekleştirmişBu bölünmeden sonra okul BARBAROS İLKOKULU adını almış1989 yılında Yunus Emre İlköğretim Okulu, 1993 yılında Sabiha Raşit Özdemir İlköğretim Okulu, okulumuzdan ayrılan öğrencilerle eğitim - öğretime açılmıştır

Okulumuzun Cumhuriyet dönemi Müdürleri İbrahim ERENEL (1936-1950); Sadık TURAN (1950-1971);Cemalettin DAĞDEVİREN ( 1971-1977 ); MAydın KALAMANOĞLU ( 1977-1978 ) ; Tevfik KARAHÜSEYİN ( 1978-1980 ) ; İsmet BEKTAŞ ( 1982-1991 )

Eylül 1991 de Milli Eğitim Bakanlığı tarafında İlköğretim Okuluna dönüştürülen okul Kurucu İlköğretim Okulu Müdürü Mustafa KASAP ile 1385 öğrenci 63 idareci ve öğretmen ile ikili eğitim yapmakta iken, daha sonra 1977 yılında yapılan okulun yerine 24 derslikli yeni binasında 880 öğrenci 40 öğretim elemanı ile normal eğitime devam etmektedir 4 ' ü ana sınıfı olmak üzere 32 sınıfı mevcut olup, 30 öğrencili tekli sırada eğitim sürdürülmektedir

1 faz 24 bilgisayarlı BİLİŞİM sınıfı, 2 adet tam donanımlı Fen ve Teknoloji laboratuvarı, 2 adet Teknoloji atölyesi,yaklaşık 11000 adetin üzerine kitabı bulunan kütüphanesi mevcut olan okulda 2001 yılından bu yana DERSLİK sistemi başarıyle uygulanmaktadır Okulumuzda , ortalama ortaöğretime devam %98 oranında , OKS ile geçiş başarı ortalaması % 57 civarındadır

mebgovtr/

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com