Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
antalya, doğanca, gazipaşa, ilköğretim, okulu

Doğanca İlköğretim Okulu Gazipaşa Antalya

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Doğanca İlköğretim Okulu Gazipaşa Antalya

Antalyadaki İlköğretim Okulları Tanıtımı - Doğanca İlköğretim Okulu Hakkında - Doğanca İlköğretim Okulu Tanıtım - Doğanca İlköğretim Okulu Resimleri - Antalya Gazipaşadaki İlköğretim Okulları Erişim Bilgileri

DOĞANCA İLKÖĞRETİM OKULU

1323 tarihinde köyün Kara Aslan mevkiinde Molla Ahmet tarafından yaptırılan mescidde, Anamurlu Dalaklı Oğlu Osman Efendi adı ilebilinen bir muallim dört yıl boyunca eski yazı üzerine ders vermiştirOsman Efendi�nin köyden ayrılması üzerine Ali Bey isminde bir telgraf müdürü gelmiş ve O da birkaç yıl ders vermiştirAli Beyden sonra yerine İbrahim Bey adında bir muallim daha gelmiştirEpeyce ihtiyar olan İbrahim Bey birkaç yıl çocuk okuttuktan sonra köyden ayrılmıştır İbrahim Beyin köyden ayrılması ile okul bir süre kapalı kalmıştır

Aynı köyden Ahmet Oğlu Yakup SÖNMEZ 1942 senesinde eğitmen olarak köye geldi

Önce mescid olarak yapılan binada üç sene boyunca yeni yazılarla öğretim yaptıDaha sonra 1945 senesinde ilk defa olarak millet eli ve hükümet emri ile bir ilkokul binası yapıldıBu yeni okulun ilk öğretmeni Gazipaşa Şefik Güney Köyünden Abdurahman Oğlu Hasan TÜLÜCEdir

Bu tarihten sonra zamanla öğretmen sayısı ve derslik sayısı periyodik olarak artmış, 1982 yılında ortaokul açılmıştır 1993 yılında İlköğretim okulu yeni bina yapımına başlanmıştır 1994 yılında tamamlanmıştır 1994 1995 Öğretim yılında İlköğretim Okulu olarak hizmete açılmıştırHalen 10 öğretmen ve 113 öğrenciyle eğitim-öğretime devam edimektedir

VİZYONUMUZ:

Öğrenmeyi temel ihtiyaç kabul eden,

öğrencilerinin kabiliyet ve

ihtiyaçlarına uygun bir eğitim hizmetini sunan,

çevresinin eğitim- bilim ve kültür merkezi olan,

eğitim öğretim alanında çağdaş

ve lider bir okul olmak

Doğanca İlköğretim Okulu Antalya Gazipaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; Doğanca İlköğretim Okulu öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, Doğanca İlköğretim Okulu resimleri (fotoğrafları), okuldaki öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, Doğanca İlköğretim Okulu öğrencilerinin futbol, basketbol, voleybol vs spor dallarındaki başarıları, Doğanca İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından yapılan tiyatro, müzik ve resim gibi kültürel faaliyetler ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz

Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı

Adı: DOĞANCA İLKÖĞRETİM OKULU

Adresi: Doğanca Köyü Gazipaşa/Antalya

Telefon Numarası: 2425851113

Faks Numarası: Bilgi Yok

E-mail Adresi: Bilgi Yok

Web Adresi:http://wwwdogancamebk12tr/

Kaynak : webrehberibiz - wwwmebgovtr
Okulunuz Hakkında Bilgi Ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com