Ekmel İlköğretim Okulu Gazipaşa Antalya |
08-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ekmel İlköğretim Okulu Gazipaşa AntalyaAntalyadaki İlköğretim Okulları Tanıtımı - Ekmel İlköğretim Okulu Hakkında - Ekmel İlköğretim Okulu Tanıtım - Ekmel İlköğretim Okulu Resimleri - Antalya Gazipaşadaki İlköğretim Okulları Erişim Bilgileri Tarihi Durumu: Kuruluşa ait kayda değer bir hikaye ve söylenti yokÇevredeki tarihi eserlere bakılırsa mahallenin kuruluşu eskiye dayanmaktadırYapılan incelemelerde mahallenin üst tarafındaki tarihi eser kalıntılarının Romalılardan kalma olduğu saptanmıştır Coğrafi Durumu: Mahalle ilçemizin güney-doğu yönünde 2 km uzağında Antalya-Mersin karayolu üzerinde ve Karaöz tepesinin eteğinde kurulmuşturBatısında Koru Mahallesi,doğusunda Macar Köyü bulunmaktadırMahallenin içinden geçen önemli bir akarsuyu yokturEngebeli bir arazi üzerine kurulmuşturMahalle iki ayrı yerde kurulmuşturBiri Ekmel diğeri Ebice adı ile anılırİkisi birlikte Ekmel Mahallesini oluşturur Ekonomik Durumu: Mahallemiz halkının başlıca geçim kaynağı seracılıktırHer aile kendini geçindirecek kadar tarım ürünleri üretirYine küçükbaş hayvancılıkta yerini almaktadırSon zamanlarda çilek üretimide önemli bir yere sahip olmuşturMahalle içinde açık tarım yapılan arazi azdırTarım arazileri genelde başka mahallelerin sınırları içine girmektedirAçık tarım alanlarında yerfıstığı,buğday ve kısmi olarak ta meyvecilik yapılmaktadırHer evin kendi hayvan ürünlerini karşılayacak hayvanları vardırMahallede sanayi ve sanayi ürünleri yoktur Sosyal ve Kültürel Durum: Mahallemizde okul 1969 yılında köy okulu olarak açılmış1970 yılında Ekmel Köyü Ekmel Mahallesi olmuşBundan sonra okulumuz Merkez Ekmel İlkokulu olarak adlandırılmış2007 yılı Eylül ayında 12 derslikli büyük ve modern bir okul yapımına başlanarak artık iyiden köhnemiş olan binaların yenilenmesi çalışmaları başlamıştır2008 Ocak ayı sonuna tamamlanacak olan yeni bina ile eski binalar yıkılacak ve tarih olacakMahallemiz merkeze yakın olmasına rağmen yaşantısı bir köy yaşantısını andırırMahallede öteden beri devam eden bir rekabet vardırEkmel-Ebice çekişmesiBunun için mahallede birlik temin edilememektedirBu durum aynı zamanda okula da yansımaktadırMahallenin iki bölümünde de cami vardırMahallede şebeke suyuasfalt vardırMahalledeki yüksek okul bitiren sayısı küçümsenmeyecek orandadırMahallede önceleri evlenmeler görücü usulü ile oluyormuşSon zamanlarda anlaşarak evlenmeler çoğunluğu oluşturmuşturMahallede misafir ağırlama Türk misafirperverliğine uygundurEvlenenler genelde ayrı evde oturmaktadırMahallenin kendine özgü folkloru yokturHalkın giyim kuşamı çağımıza ayak uydurmuşturMahallemizin adı ile ilgili olarak yapılan araştırmalara rağmen kayda değer bilgiler edinilememiştir Mahallede yaklaşık 200 hane bulunmaktaNüfusu ise yine yaklaşık 800-900 arasındadır Ekmel İlköğretim Okulu Antalya Gazipaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; Ekmel İlköğretim Okulu öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, Ekmel İlköğretim Okulu resimleri (fotoğrafları), okuldaki öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, Ekmel İlköğretim Okulu öğrencilerinin futbol, basketbol, voleybol vs spor dallarındaki başarıları, Ekmel İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından yapılan tiyatro, müzik ve resim gibi kültürel faaliyetler ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı Bulunduğu Yer: ANTALYA / GAZİPAŞA Adı: EKMEL İLKÖĞRETİM OKULU Adresi: Ekmel Mah Gazipaşa/Antalya Telefon Numarası: 2425723771 Faks Numarası: Bilgi Yok E-mail Adresi: Bilgi Yok Web Adresi:http://gazipasaekmelmebk12tr/ biz - wwwmebgovtr Okulunuz Hakkında Bilgi Ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
|