Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bozyazı, ilköğretim, mersin, okulu, tekeli

Tekeli İlköğretim Okulu Mersin Bozyazı

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Tekeli İlköğretim Okulu Mersin Bozyazı

Bozyazı Tekeli İlköğretim Okulu Hakkında - Tekeli İlköğretim Okulu Tanıtım - Tekeli İlköğretim Okulu Resimleri - Tekeli İlköğretim Okulu İletişim

TEKELİ İLKÖĞRETİM OKULUNUN TARİHÇESİ

Köy halkından Mehmet KAYHAN’IN Milli Eğitime bağışlamış olduğu 3000 metre karelik arsa üzerine 1968 yılında Gözsüzce İlkokulu olarak bir ilkokul yapılmış ve aynı yıl eğitim-öğretime başlamıştırİlkokulun bahçesine Gözce ve Gözsüzce köyü halkı tarafından 1984 yılında ortaokul inşaatı başlatılmıştırDevlet vatandaş işbirliği ile tek katlı ve beş derslikli bina tamamlanarak 1985 yılında Gözsüzce Ortaokulu adı altında eğitim ve öğretime başlamıştır

Ancak ilk günden itibaren okulun adı konusunda Gözce ve Gözsüzce köylüleri arasında anlaşmazlık çıkmış ve bu durum okulun açılışına gelen zamanın İçel Valisi Sebahattin ÇAKMAKOĞLU’na iletilmiştir

Henüz bölgede bir ortaokulun olmaması Tekeli ve Tekmen Belediyelerinin kurulmaması,Gözce,Gözsüzce,Tek eli,Tekmen’in bir bütün olarak Tekeli olarak bilinmesi Sebebiyle okulun isminin “TEKELİ ORTAOKULU” olması yönünde karara varıldı Milli Eğitim Bakanlığına teklif yapılır,bir yıl sonra Bakanlık oluru ile Tekeli Ortaokulu olur

Daha sonra Gözsüzce İlkokulu ile Tekeli Ortaokulu aynı bahçe içinde olması sebebiyle okullar 1990-1991 eğitim-öğretim yılında “TEKELİ İLKÖĞRETİM OKULU”olur
2002-2003 öğretim yılında ek bina yapımına başlandı2kademe öğrencileri 1 yıl geçici olarak Örtülü 100Yıl İlköğretim okulunda eğitim görmüştür

2003-2004 eğitim-öğretim yılında 8 derslik,1 laboratuar,1 bilgisayar odası (Bilgisayar odası faaliyete geçmemiştir) ,1 öğretmenler odası,1 müdür odası,1 müdür yardımcısı odası olarak ek bina eğitim-öğretime açılmıştır

Okulumuzun tuvalet sorunu olduğundan 2002-2003 öğretim yılında ek bina yapılırken 1968 yılı yapımı olan bina restore edilerek bir sınıfına 4 kabinli erkek tuvaleti,4 kabinli kızlar tuvaleti ,salonuna bir erkek, bir bayan öğretmenler tuvaleti, diğer sınıfına da bir ana sınıfı yapılmıştır

OKULUN ÖZELLİKLERİ:Merkez köyde olduğundan 5 muhtarlığa ait yerleşim birimi öğrencileri Eğitim-Öğretim görüyorTaşıma merkezidir

TEKELİ İLKÖĞRETİM OKULUNA TAŞIMALI ÖĞRENCİSİ GELEN OKULLAR
GÖZCE BİRLEŞTİRİLMİŞ SINIF İLKÖĞRETİM OKULU

Köy halkında Ali ORHAN’ın Milli eğitime bağışlamış olduğu 5000 metre karelik arsa üzerine vatandaşlar tarafından 1946 yılında inşaatı başlayan 1948 yılında yılında 2 derslik 1 lojman olmak üzere Gözce ilkokulu olarak eğitime açılmıştır
Okulun öğrencileri 1996-1997 eğitim-öğretim yılında taşıma merkezi olan Tekeli ilköğretim okuluna devam etmektedir

KARADERE BİRLEŞTİRİLMİŞ SINIF İLKÖĞRETİM OKULU

Okul köyün dışında orman arazisine 1964 yılında köy sakinleri tarafından yaptırılmış olup eğitime açılmıştır
Okulun öğrencileri l996-1997 eğitim-öğretim yılında taşıma merkezi olan Tekeli İlköğretim okuluna devam etmektedir

İletişim ilgilerimiz

Adresi: TEKELİ İLKOĞRETİM OKULU GÖZCE KÖYÜ
Telefon Numarası: 3248650087
Faks Numarası: 3248650089
Web Adresi: http://okulwebmebgovtr/33/04/238402/tr/indexhtml

biz - wwwmebgovtr

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com