Tekeli İlköğretim Okulu Mersin Bozyazı |
08-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tekeli İlköğretim Okulu Mersin BozyazıBozyazı Tekeli İlköğretim Okulu Hakkında - Tekeli İlköğretim Okulu Tanıtım - Tekeli İlköğretim Okulu Resimleri - Tekeli İlköğretim Okulu İletişim TEKELİ İLKÖĞRETİM OKULUNUN TARİHÇESİ Köy halkından Mehmet KAYHAN’IN Milli Eğitime bağışlamış olduğu 3000 metre karelik arsa üzerine 1968 yılında Gözsüzce İlkokulu olarak bir ilkokul yapılmış ve aynı yıl eğitim-öğretime başlamıştırİlkokulun bahçesine Gözce ve Gözsüzce köyü halkı tarafından 1984 yılında ortaokul inşaatı başlatılmıştırDevlet vatandaş işbirliği ile tek katlı ve beş derslikli bina tamamlanarak 1985 yılında Gözsüzce Ortaokulu adı altında eğitim ve öğretime başlamıştır Ancak ilk günden itibaren okulun adı konusunda Gözce ve Gözsüzce köylüleri arasında anlaşmazlık çıkmış ve bu durum okulun açılışına gelen zamanın İçel Valisi Sebahattin ÇAKMAKOĞLU’na iletilmiştir Henüz bölgede bir ortaokulun olmaması Tekeli ve Tekmen Belediyelerinin kurulmaması,Gözce,Gözsüzce,Tek eli,Tekmen’in bir bütün olarak Tekeli olarak bilinmesi Sebebiyle okulun isminin “TEKELİ ORTAOKULU” olması yönünde karara varıldı Milli Eğitim Bakanlığına teklif yapılır,bir yıl sonra Bakanlık oluru ile Tekeli Ortaokulu olur Daha sonra Gözsüzce İlkokulu ile Tekeli Ortaokulu aynı bahçe içinde olması sebebiyle okullar 1990-1991 eğitim-öğretim yılında “TEKELİ İLKÖĞRETİM OKULU”olur 2002-2003 öğretim yılında ek bina yapımına başlandı2kademe öğrencileri 1 yıl geçici olarak Örtülü 100Yıl İlköğretim okulunda eğitim görmüştür 2003-2004 eğitim-öğretim yılında 8 derslik,1 laboratuar,1 bilgisayar odası (Bilgisayar odası faaliyete geçmemiştir) ,1 öğretmenler odası,1 müdür odası,1 müdür yardımcısı odası olarak ek bina eğitim-öğretime açılmıştır Okulumuzun tuvalet sorunu olduğundan 2002-2003 öğretim yılında ek bina yapılırken 1968 yılı yapımı olan bina restore edilerek bir sınıfına 4 kabinli erkek tuvaleti,4 kabinli kızlar tuvaleti ,salonuna bir erkek, bir bayan öğretmenler tuvaleti, diğer sınıfına da bir ana sınıfı yapılmıştır OKULUN ÖZELLİKLERİ:Merkez köyde olduğundan 5 muhtarlığa ait yerleşim birimi öğrencileri Eğitim-Öğretim görüyorTaşıma merkezidir TEKELİ İLKÖĞRETİM OKULUNA TAŞIMALI ÖĞRENCİSİ GELEN OKULLAR GÖZCE BİRLEŞTİRİLMİŞ SINIF İLKÖĞRETİM OKULU Köy halkında Ali ORHAN’ın Milli eğitime bağışlamış olduğu 5000 metre karelik arsa üzerine vatandaşlar tarafından 1946 yılında inşaatı başlayan 1948 yılında yılında 2 derslik 1 lojman olmak üzere Gözce ilkokulu olarak eğitime açılmıştır Okulun öğrencileri 1996-1997 eğitim-öğretim yılında taşıma merkezi olan Tekeli ilköğretim okuluna devam etmektedir KARADERE BİRLEŞTİRİLMİŞ SINIF İLKÖĞRETİM OKULU Okul köyün dışında orman arazisine 1964 yılında köy sakinleri tarafından yaptırılmış olup eğitime açılmıştır Okulun öğrencileri l996-1997 eğitim-öğretim yılında taşıma merkezi olan Tekeli İlköğretim okuluna devam etmektedir İletişim ilgilerimiz Adresi: TEKELİ İLKOĞRETİM OKULU GÖZCE KÖYÜ Telefon Numarası: 3248650087 Faks Numarası: 3248650089 Web Adresi: http://okulwebmebgovtr/33/04/238402/tr/indexhtml biz - wwwmebgovtr |
|