Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ankara, çubuk, ilköğretim, okulu, sabiha, şaşmaz

Sabiha Şaşmaz İlköğretim Okulu Çubuk Ankara

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sabiha Şaşmaz İlköğretim Okulu Çubuk Ankara

Sabiha Şaşmaz İlköğretim Okulu Hakkında - Sabiha Şaşmaz İlköğretim Okulu Tanıtım - Sabiha Şaşmaz İlköğretim Okulu Resimleri - Sabiha Şaşmaz İlköğretim Okulu İletişim

Okulumuz Hakkında

Okul inşaatı 1998 yılı Mayıs ayında 8 derslikli olarak başlamıştır Eğitim-Öğretime 1998-1999 öğretim yılında başlamıştır Sonradan kat ilavesi olmamıştır Okul binası 10000 metrekare arsa üzerinde bulunmakta olup, iki kattan oluşmaktadır Bina 460 metrekarelik oturma alanına sahiptir Okulumuzda 11 derslik bulunmaktadır 3 idare odası, 1 öğretmenler odası mevcuttur Laboratuar, spor salonu, iş-teknik atölyesi ve çok amaçlı salonu yoktur

2008-2009 Eğitim-Öğretim yılında okulumuzda 1 ,2 ,3 ,4 ,5 ve 7 sınıflardan 1'er şube,
6 ve 8 sınıflardan 2'şer bulunmaktadır Sınıf mevcutlarımız 30 öğrenciyi geçmemektedir

Okulumuz ilçe merkezine 13 km, il merkezine ise 30 km uzaklıktadır

Sabiha Şaşmaz Kimdir?

1908 yılında Ankara'da dünyaya gelmiştir Babası Rıfat SUSUZLU, annesi Kamile SUSUZLU'dur 1927 yılında kendi ailesi gibi yine Ankara eşrafından Halim ŞAŞMAZ ile izdivaç yaparak , beş çocuk sahibi olmuştur

Vatanını ve milletini çok seven bir birey olarak, bir milletin kalkınmasında ve başarılara ulaşmasında en büyük etkenin Eğitim ve Öğretim olduğu bilinciyle yaşamıştır

1971 yılında kaybettiği eşinin yaptırdığı Halim ŞAŞMAZ İlköğretim Okulu gibi kendiside bir okul yaptırmayı hayatı boyunca çok arzu etmiştir Ancak bu arzusunu gerçekleştirebilmek için, bütün imkanlarını kullanarak, gerekli hazırlıkları tamamlamış olmasına rağmen ömrü vefa etmemiş ve 5 Nisan 1995 tarihinde vefat etmiştir

Vasiyeti gereği, bu arzusunun yerine getirilmesi amacıyla, Ankara ili Çubuk İlçesi Esenboğa Beldesinde kendi adını taşıyan bu okul çocukları tarafından yaptırılarak Milli Eğitim Bakanlığı'na armağan edilmiştir

Ruhu şad olsun

İLETİŞİM

Telefon: (312) 8271168

Faks: (0312) 8272038

E-Mail: 808293@mebgovtr

Adres: Sabiha Şaşmaz İlköğretim Okulu/Esenboğa Beldesi

http://okulwebmebgovtr/06/07/808293/indexhtm

Kaynak:okulwebmebgovtr

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com