İlginç soyadları Tamamen Gerçek(+18) |
|
|
#1 |
|
puslu
|
İlginç soyadları Tamamen Gerçek(+18)Bayram tatili için çoluk çocuk Antalya'ya gidiyorsunuz ![]() Kesenize uygun bir otel buldunuz![]() Rezervasyon yaptırmak üzere telefonu açtınız![]() Karşı taraftan neşeli bir genç kız sesi, gereken bilgileri vermeden önce soruyor: "İsminizi alabilir miyim?" "Tabii hanımefendi ![]() İbrahim Ziker![]() " "Anlamadım!!" "Ziker ![]() Ziker![]() " "Terbiyesiz adam!" Çat! (Buradaki çat sözcüğü suratınıza kapanan telefonun efekti oluyor ![]() ) İsminizin İbrahim Ziker olması şart değil ![]() Sorulduğunda Abdullah Oyar da diyebilirdiniz Adem Kayar da![]() Şartları zorluyor, diye düşüneceğinizi bilmesem "Subay Sokar![]() " ismini de örnek vereceğim![]() Hepsinin telefon rehberlerinde yeri var![]() Sokar soyadı ile yaşamak zor ![]() Eşiniz doğum yaptı diyelim ve gürbüz bir oğlan getirdi dünyaya![]() Bebeğe "Güçlü![]() " adını vermek istiyorsunuz, veremezsiniz![]() Önce nüfus memuru karşı çıkar![]() Tartışma büyürse o soyadına uygun bir eylem yapmaya kalkar![]() Telefon numaralarını veremeyeceğim ama Bursa telefon rehberinden adı tespit edilen Mümin Abaza ile Manisa'dan Yunus Gay'in bir otobüs yolculuğu sırasında yan yana koltuklara düştüğünü varsayalım![]() Yol uzun![]() Sohbet kaçınılmaz![]() Doğal olarak tanışıyorlar: "Efendim ben Yunus Gay ![]() " "Memnun oldum ben de Mümin Abaza ![]() " "Yaaa! Öyle mi?" Bizde yalan yok! Şu kısacık diyalogdan mânâ çıkar bakalım ![]() Bunun tersi de olabilir![]() Kendini önce Bay Abaza tanıtır![]() Öbürü de adını soyadını söyler![]() Artık o yolculuğun selameti için muavini bu ikilinin arasına oturtmaktan başka çare kalmaz![]() Hele bir de Muğla'dan Alkin Azgın isimli bey arka koltukta oturuyorsa seyreyleyin gümbürtüyü![]() Bu isimleri kafadan sallamıyorum![]() Meraklısı telefon rehberlerini tarayıp garip isim ve soyadlarını biriktiriyor![]() Üstelik listeliyor![]() Edirne'den Zehra Eşekcambazı, İstanbul'dan Yusuf Ziya *****oğlu ve İzzet Angut, İçel'den Duran Tekerlek, Maraş'tan Döndü Yuvarlak, Bursa'dan Coşkun ***** bu listenin seçmeleri![]() Üstelik bazı durumlarda tehlike yaratan isimler ile panzehirleri yan yana![]() Yani listeyi yapan kimse çareyi de yanına kaydetmiş![]() Tekirdağ'dan Gülsen Motor ile Urfa'dan Hacı Benzin![]() Gülsen Hanım rehberleri biraz karıştırırsa Kurşunsuzbenzin ile Motorin soyadlısını bile bulur![]() Konya'dan Abdurrahman Kıllı'nın panzehiri Afyon'dan Nurettin Tüysüz![]() Bir de asla isimleri yan yana getirilemeyecek olanlar var![]() Temsil Kocaeli'den Fahrettin Kalkmaz ile Bartın'dan Mehmet Kaldırır![]() Konya'dan Cafer Yalar ile Ankara'dan Kurban Yalama![]() "Olur![]() O zaman size Mersin'den Ahmet Ali Emici'yi takdim edeyim![]() " Tövbeler olsun kendim uydurmuyorum ![]() Hepsinin şehir telefon rehberlerinde ve de internette yeri var![]() Kimi de yeryüzünde sözcük kalmamış gibi organları soyadı diye almış![]() Münevver Göbek, Münire Meme, Şükriye Memeli, Havva Kalça gibi![]() Bununla yetinmeyip seçtiği organ üzerine ayrıntı verenleri de görebilirsiniz![]() İzmir'den Aytekin Kıllıbacak ile Makbule Kıllıbaldır gibi![]() Kimi de uygun bir aile ismi bulamayınca öyle ciğer, dalak, böbrek gibi rastgele organ seçmemiş![]() Söylemesi ayıptır doğrudan doğruya edep yerlerinden isim derlemiş![]() Osmaniye'den Mehmet Taşak, Kilis'ten Ali Anüs gibi![]() Bir de İstanbul'dan Sultan Kıç var zabıtlara giren![]() Yine İstanbul'dan Fevzi Zik beyefendiyi saygıyla anıyoruz![]() Ancak nüfus memuru kaydını düşerken (z) harfini tercih ettiğinden son anda kurtulmuş![]() Lakin Antalya'dan Bahriye Kuku ile Diyarbakır'dan Mahmut Pipi onun kadar şanslı olamamışlar![]() Sıra üçlemelerde ![]() Kaderin telefon rehberlerinde buluşturduğu muhteşem ikililer yetmiyor, bir de üçlemeler görüyorum ![]() İzmir'den Naime Gösterir, İstanbul'dan Nadir Verir ile Antalya'dan H İbrahim Gömer![]() Üçü başlı başına bir ekip![]() Allah aralarına düşürmesin![]() Rehberden isim tararken Urfa'dan Cemal Delik ile Ardahan'dan Ramazan Deşik isimlerine bakıyorum da halime bin kere şükrediyorum ![]() Türkiye "Soyadı Kanunu" çıkarıldıktan sonra kendine özgü bir serüven geçirdi![]() İzansız veya bezgin nüfus memurlarının azizlikleri şimdi kütüklerde![]() Ayyaş takımından, hergele meşrepli, fırlama dediğimiz insanların da eline kalem verilip isim yazdırıldı![]() Osmanlı'dan yüzde 96'sı okur yazar olmayan bir teba devralan cumhuriyet için bu kusur kaçınılmazdı ![]() Öyle miskinler çıkmış ki bu isim yazıcılar içinden, şöyle iki münasip kelime arama zahmetine bile girmemişler![]() İstanbul'dan Menemine Cart ile Cafer Cırt, Kayseri'den Burhanettin Curt, Kocaeli'den Döndü Cort, Konya'dan Mesto Kart, Sakarya'dan Fedakâr Pat, Isparta'dan Şaban Küt![]() (Arasam bir Zart soyadı mutlaka bulurdum![]() ) Yukarıdakilerin cümlesi okur yazar olmamanın patırtısına kurban gitmişler ![]() Hükümet adamları şimdi oturup bu halleri düşünmeli ve aykırı soyadı taşıyanlar için bir af kanunu çıkarmalı![]() Çıkarmalı ki bu durumdakiler toplum içinde saygı görebilecekleri bir soyadı seçebilsinler![]() Böyle bir teklifi imzaya açan olursa altına ilk parmağı ben basarım![]() Maraş'tan Ökkeş Ford basar![]() Bursa'dan Ali Kalktı da Kilis'ten Nurcan Geliyor da basar![]() Hem de seve seve![]() Görüyorsunuz işte![]() Teklifi bile heyecanlandırıyor insanı![]() ![]() |
|
|
|
#2 |
|
angelesdream
|
:) oldukça kötü bir durum,komikte ![]() şu af kanunu işinde acele edilse iyi olur![]()
|
|
|
|