08-20-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Cumhuriyet İlöğretim Okulu Avanos Nevşehir
Cumhuriyet İlköğretim Okulu Nevşehir Hakkında - Cumhuriyet İlöğretim Okulu Tanıtım - Cumhuriyet İlköğretim okulu Tarihçesi - Cumhuriyet İlköğretim Okulu Resimleri - Cumhuriyet İlköğretim Okulu İletişim
AVANOS CUMHURİYET İLKÖĞRETİM OKULUNUN TARİHÇESİ
Okulumuz Karaseki Kooperatif evlerinin yapılması nedeniyle, ihtiyaca binaen 1996 yılında yapılmaya başlanmış ve 1997 yılının şubat ayında eğitim-öğretime açılmıştır Okulumuz ilk öğrencilerini Mehmet Akif Ersoy İlköğretim okulundan nakil yoluyla alarak 75 öğrenci ve 5 öğretmen ile 24 02 1997 tarihinde eğitim-öğretime başlamıştır 1997-1998 Eğitim- öğretim yılında ise 2 kademeye de öğrenci kaydedilerek eğitim-öğretim faaliyeti sürdürülmektedir Okulumuz adını devletimizin yönetim şeklinden almıştır Cumhuriyet İlköğretim Okulu 75 öğrenciyle başladığı eğitim-öğretim faaliyetine şu anda 245 öğrenci ile devam etmektedir Bu da okulumuzun hızla geliştiğinin göstergesidir
Okulumuzda bir anasınıfı, altı sınıf öğretmeni ve dört branş öğretmeni görev yapmaktadır Okulumuzun başarısı her geçen gün artmaktadır Bu da okulumuzu ilçemizde istenilen bir kurum yapmıştır 2004-2007 yılları arasında OKS’de gösterdiği başarıdan dolayı okulumuz bir çekim alanı haline gelmiştir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün düzenlediği İlköğretim Okulları Bilgi Yarışmalarında 2 defa birincilik elde etmiştir Bunun akabinde 2007 yılında ilçe temsilcisi olarak gittiğimiz ildeki ilköğretim okulları arasındaki bilgi yarışmasında 5 olarak büyük bir başarıya imza atmıştır Yine ilköğretim okulları arasında aktif olarak faaliyet gösteren Halk Oyunları Ekibine sahibiz Sosyal faaliyetler arasında yer alan satrançta okulumuz öğrencileri düzenlenen turnuvalarda başarılı olarak birçok ödülü kazanmışlardır Okulumuzun ilçe merkezine uzaklığı 2 km olup, yine okulumuza ve ilçe merkezine şehir içi dolmuşlarla ulaşım çok kalaydır Okulumuzun fiziki olarak hemen hemen hiçbir eksiği yoktur Bahçe düzeni ve ağaçlandırması yeterlidir Basketbol ve voleybol sahası mevcuttur Zemin kattaki konferans salonumuzda yılsonu etkinliklerimiz masa tenisi ve folklor çalışmalarımız sürdürülmektedir Bilgi teknoloji sınıfımızda 20 adet güncel özelliklere sahip bilgisayar bulunmaktadır Fen ve teknoloji labaratuarı, okul kütüphanemiz ve kantinimiz mevcuttur Kadrolu bir hizmetli okulumuzda görev yapmaktadır Okulumuzun çevresi ile ilişkileri gayet olumlu olup, velilerimiz eğitim-öğretime duyarlıdır
VİZYONUMUZ:
Okulumuzda öğrenme temel ihtiyaç kabul edilsin Okulumuzda her veli,öğrencisine öğrenme için her türlü fırsatın verildiğini bilsin Okulumuzda,herkes her gün daha iyiye ulaşmak için çalışsın Okulumuzda hem öğretenler hem de öğrenenler birbirlerinin öğrenmesine ve birbirlerinin gelişimine yardımcı olmanın önemine inansın
MİSYONUMUZ:
Biz, Cumhuriyet İlköğretim Okulu olarak;Bütün öğrencilerin öğrenmeyi öğrenmelerini sağlamak, onların bilgili, becerili, kişilikli ve kendine güvenen bireyler olarak yetiştirilmelerine fırsat tanımak ve onlara 21 Yüzyılın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazandırmak için varız
* Bahçelievler Mah Saruhan Cad 5 Sokak No:12
* Tel :3845115590
Cumhuriyet İlöğretim Okulu Nevşehir
kaynak webrehberiz biz
|
|
|