Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular > Dualar

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
suresi, yusuf

Yûsuf Sûresi

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yûsuf Sûresi

118-119

Rabbin dileseydi insanları (aynı inanca bağlı) tek bir ümmet yapardı Fakat Rabbinin merhamet ettikleri müstesna, onlar ihtilafa devam edeceklerdir Zaten onları bunun için yarattı Rabbinin, “Andolsun ki cehennemi hem cinlerden, hem insanlardan (suçlularla) dolduracağım” sözü kesinleşti120

(Ey Muhammed!) Peygamberlerin haberlerinden, kendileriyle senin kalbini pekiştirdiğimiz her bir haberi sana aktarıyoruz Bunlarda, sana hak, mü’minlere de bir öğüt ve hatırlatma gelmiştir

121

İman etmeyenlere de ki: “Elinizden geleni yapın, biz de yapacağız

122

“Bekleyin, biz de bekleyeceğiz

123

Göklerin ve yerin gaybını bilmek Allah’a mahsustur Bütün işler ona döndürülür Öyle ise ona kulluk et ve ona tevekkül et Rabbin yaptıklarınızdan habersiz değildir

12 - YÛSUF SÛRESİ

Mekke döneminde inmiştir 111 âyettir Bu sûrede Yûsuf Peygamberin hayatta karşılaştığı sıkıntılar ve bunlara sabrederek nasıl başarıya ulaştığı anlatılmakta ve inananlar için faydalı öğütler, önemli mesajlar verilmektedir Kur’an’da baştan sona kadar bir tek konuyu anlatan tek sûre budur

Bismillahirrahmânirrahîm

1

Elif Lâm RâBunlar, apaçık Kitabın âyetleridir[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz Üye Olmak için TIKLAYIN]

2

Biz onu, akıl erdiresiniz diye Arapça bir Kur’an olarak indirdik

3

Sana bu Kur’an’ı vahyetmekle kıssaların en güzelini anlatıyoruz Halbuki daha önce sen bunlardan habersiz idin

4

Hani Yûsuf babasına, “Babacığım! Gerçekten ben (rüyada) on bir yıldız, güneşi ve ayı gördüm Gördüm ki onlar bana boyun eğiyorlardı” demişti

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com