Altındağ İlköğretim Okulu Bornova İzmir |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Altındağ İlköğretim Okulu Bornova İzmirAltındağ İlköğretim Okulu Hakkında - Altındağ İlköğretim Okulu Tanıtım - Altındağ İlköğretim Okulu Resimleri - Altındağ İlköğretim Okulu İletişim ![]() Altındağ İlköğretim Okulu Hakkında Bilmek İstedikleriniz : 1920- 1922 Altındağ çevresinin eski adı Kokluca idi Bu yörede tek bir okul vardı Okulun binası iki katlı ahşap bir yapıya sahip, yüksekliği 10 m idi Bu binada Yunanlılar zamanında kalmışlar ve kışla olarak kullanmışlardır Alt katta üç dershane, bir salon, üst katta üç dershane bir salon bulunmakta dershaneler 6 m genişlikte 7 m uzunlukta olup, uzun salonlar vardı![]() Binayı Kokluca’da oturan Rumlar yapmışlardır Yapımına 1914 yılında başlanılmış 1920 yılında bitirilmiştir![]() ılları arasında Rumlar tarafından okul olarak kullanılmaya başlanılmıştır İzmir’in şanlı ordumuz tarafından kurtarılmasından sonra bina Türk ordusu tarafından 6 ay kadar kullanılmıştır 1924 tarihinden sonra Türk İlkokulu olarak faaliyete geçmiş 1927 yılına kadar 3 yıllık eğitim yapılmıştır![]() 1927 yılından sonra 5 yıllık eğitime geçmiş 1934 yılında Türk Milli Eğitimine devredilmiştir Kokluca köyünün adının ALTINDAĞ olarak değiştirilmesinden sonra okulun adı Altındağ İlkokulu olarak değiştirilmiştir 1998 yılında 8 yıllık eğitime geçişle birlikte okul ALTINDAĞ İLKÖĞRETİM OKULU adını almıştır![]() Şu anda halen kullanılmakta olan eski bina 1974 yılında yapılmaya başlanılmış ve 1975- 1976 öğretim yılında eğitim öğretime açılmıştır Yeni bina ise 1999 yılında yapılmaya başlanmış 2000- 2001 öğretim yılında eğitim öğretime açılmıştır![]() Okulumuz bünyesinde 18 derslik,28 şube,1 müdür odası,2 müdür yardımcısı odası,1 araç gereç odası,1 öğretmen odası,1 anasınıfı,1 işlik,1 çok amaçlı salon, kütüphane,Fen ve Teknoloji laboratuvarı, Bilgisayar Teknolojisi sınıfı ve tuvaletler mevcuttur ![]() Bina kaloriferli olup yakıt olarak fuel-oil kullanılmaktadır Başarılarımız 2007- 2008 Eğitim- Öğretim Yılı OKS Sınavı Sonuçları 1 Mert YÜKSEL- İzmir Kız Lisesi2 Sema ÇAKICI- İzmir Kız Lisesi3 Hatice AKPOLAT- Vali Vecdi Gönül Anadolu Lisesi4 Zeynep ÇELİK- Bornova Hatice Güzelcan Anadolu Lisesi5 Hülya ÖZMEN- Altay Tic Mes , And Tic Mes ve Adalet Mes Lisesi6 Yasin KURT- Altay Tic Mes , And Tic Mes ve Adalet Mes Lisesi7 Önder İPEK- Altay Tic Mes , And Tic Mes ve Adalet Mes Lisesi8 Sevgi GÖKALP- Altay Tic Mes , And Tic Mes ve Adalet Mes Lisesi9 Esra KARAKUŞ- Altay Tic Mes , And Tic Mes ve Adalet Mes Lisesi10 Firdevs AKSOY- Subaşı Mustafa Topalan Anad Tic Mes Lisesi11 Muhammet YAKUT- İmam Hatip Lisesi ve Anadolu İ H L12 Elif SABUNCU- İmam Hatip Lisesi ve Anadolu İ H L13 Yücel OKSAŞ- İmam Hatip Lisesi ve Anadolu İ H L14 Sait KAYA- Seyit Şanlı ATL, Ana Mes Lİs , Tek Lİs ve EML15 Fidan TUNÇ- Cumhuriyet Ticaret Meslek ve Anad Tic Mes Lisesi16 Umut GÜNGÖR- Kemalpaşa Mopak ATL,Ana Mes Lİs ,Tek Lis ve EML17 Şerife GÖKTEPE- Bornova AKTL, Kız Teknik, And Meslek ve Mes LisesiAltındağ İlköğretim Okulu Bilgileri ve iletişim Adresleri : İlçesi : Bornova Okulun Adı : Altındağ İlköğretim Okulu Okul Adresi : Merkez Mah 551 sok No:6 Bornova İzmir Telefon Numaraları : 0 (232) 433 42 20 Faks Numaraları : 0 (232) 459 65 51 E-mail Adresi : 636611@meb k12 trOkulun Web Adresi: http://bornovaaltindag meb k12 trOkulun İlçe ve İl merkezine uzaklığı : Merkez Metropol İçi / Dışı : İçi Ulaşım Durumu : Karayolu Ulaşım Bilgileri: Lojman Durumu : Yok Bölgedeki Kiralık Konut Durumu : Sıkıntı Yok Altındağ İlköğretim Okulu Resimleri : biz - okulweb meb gov tr - www meb gov trOkul Hakkında Daha Fazla Bilgi İçin Tıklayınız |
|
|
|