Batı Çim İlköğretim Okulu Bornova İzmir |
08-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Batı Çim İlköğretim Okulu Bornova İzmirBatı Çim İlköğretim Okulu Hakkında - Batı Çim İlköğretim Okulu Tanıtım - Batı Çim İlköğretim Okulu Resimleri - Batı Çim İlköğretim Okulu İletişim Batı Çim İlköğretim Okulu Hakkında Bilmek İstedikleriniz : Okulumuz Bornova Doğanlar Mahallesinde olup, Batı Anadolu Çimento Fabrikası ile İzmir Valiliği (Milli Eğitim Müdürlüğü) arasında yapılan protokol çerçevesinde 3788 metrekare Hazine Arazisi üzerine 12021994 tarihinde temeli atılmıştır Temel atma töreni devrin Milli Eğitim Bakanı Sn Nevzat AYAZ ve İzmir Valisi Sn Kutlu AKTAŞ tarafından gerçekleştirilmiştir Batıçim İlköğretim Okulu 19 ay gibi kısa bir sürede tamamlanarak 29 09 1995 tarihinde devrin Cumhurbaşkanı Sn Süleyman DEMİREL tarafından hizmete açılmıştır # Batıçim İlköğretim Okulunun kurucu müdürü Hikmet ÖZAY`dır # Okul hizmete açıldıktan sonra, büyük bir performans ve ekip çalışmasıyla eğitim-öğretim ile ilgili çağdaş eğitime yönelik teknolojik donanım sağlanmıştır # Ayrıca okul bahçesinde okul müdürü Hikmet ÖZAY´ın özverili çalışmalarıyla 18 derslikli ek bina inşaatı 6 ay gibi kısa bir sürede inşa edilmiş olup , 2005-2006 Eğitim -Öğretim yılında donanımlı olarak hizmete açılmıştırYeni binamız hizmete girdikten sonra 60 öğrenci ile eğitim yapılan sınıflarımız 30 kişiye kadar düşmüştürEğitim ve öğretimin kalitesi böylece artmıştır Misyonumuz •Okulumuz özellikle, çevre faktörlerini de dikkate alarak; sosyo-ekonomik ve sosyo-kültürel yönü ile etkili ve verimli bir şekilde, eğitim – öğretim faaliyetlerini uygulayan,( göç alan bölge olması nedeniyle) •Öğrencilerin yeteneklerine ve ihtiyaçlarına yönelik eğitim hizmetini sunan, ( mesleki eğitim ağırlıklı ) •Geleceğe yönelik, öğrencilerin sosyal, kültürel ve ekonomik gereksinimlerini karşılayan eğitim-öğretim modelini uygulayan, •Okuldaki öğrenmenin kalitesini artıran,düşünen, araştıran, bilgiye ulaşma yollarını öğrenen,hedef belirleyerek bilgiyi günlük yaşamda kullanan bireyler yetiştirmek, • Atatürk ilke ve İnkılâpları doğrultusunda iyi bir vatandaş yetişmeleri noktasında aileleriyle işbirlikçi şekilde okul-veli diyalogunun sağlanması Vizyonumuz TÜRKİYE’Yİ ÇAĞDAŞ UYGARLIK DÜZEYİNİN ÜZERİNE ÇIKARACAK EĞİTİM-ÖĞRETİM ETKİNLİĞİNİN BİR PARÇASI OLARAK HİZMETİN YÜRÜTÜLDÜĞÜ ÇEVREDE; EĞİTİM, BİLİM, SANAT,SPOR VE İLETİŞİM ALANLARINDA İLİMİZ VE BÖLGEMİZİN EN BAŞARILI OKULLARINDAN BİRİ OLMALIYIZ COĞRAFİ KONUM: Batıçim İlköğretim Okulu; İzmir Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde Bornova ilçesi’nin Doğanlar Mahallesinde yer almaktadırEskiden köy olan Doğanlar, şimdi mahallesi durumundadır Okulumuz,Mevlana Mahallesine yakın olması nedeniyle öğrencilerimizin bir kısmı buradan gelmektedir OKULUN ADI: Okulumuz Batıçim Çimento Fabrikası tarafından yaptırıldığı için “BATIÇİM” İlköğretim Okulu adı verilmiştir OKULUN ÖZELLİKLERİ: Okulumuz gündüzlü ve ikili öğretim olarak eğitim-öğretim faaliyeti yürütülmektedir BİNA DURUMU: A- İDARİ (ESKİ) BİNA: Bu bina dört katlı 21 derslik, 1 müdür odası,1 Beden Eğitimi odası,2 Spor odası 1 Memur odası, 1 öğretmen Odası,3 Müdür Yardımcısı odası,1 Fotokopi odası 2 mutfak,1 Resim İş odası,2 Rehberlik odası,1 Okul Aile Bir Odası,1 TKY odası bulunmaktadır B- YENİ BİNA: Yeni bina,19 derslik, 1 müdür yardımcısı odası,1 Öğretmen odası,1 Çalışanlar odası,1 TYK odası ve bir girişten oluşmaktadır C- BİLGİSAYAR TEKNOLOJİ SINIFI: Okulumuzda 2006-2007 öğretim yılı 1 yarıyılda bilgi teknoloji sınıfı kullanıma açılmıştır35 adet öğrenci 5 adet idari bilgisayar olmak üzere toplam 40 adet bilgisayar kullanılmaktadır İnternet kullanımı açılarak bilgiye kolay ulaşma yolu öğrencilerimize sunulmuştur D- KANTİN Okulun bahçesinde tek katlı ve çatılı bir yapıdır E- KALORİFER DAİRESİ: Okulun kuruluşunun ilk yıllarından itibaren kömürle ile ısınan kalorifer sistemine sahip olmuştur F- ÖĞRETMENLER ODASI; Okulumuzun eski ve yeni binalar da öğretmenler odası mevcuttur Batı Çim İlköğretim Okulu Bilgileri ve iletişim Adresleri : İlçesi : Bornova Okulun Adı : Batı Çim İlköğretim Okulu Okul Adresi : Doganlar Mh 1521 sk No:21 Bornova İzmir Telefon Numaraları : 0 (232) 478 10 39 Faks Numaraları : 0 (232) 478 05 85 E-mail Adresi : 355417@mebk12tr Okulun Web Adresi: http://wwwbaticimk12tr Okulun İlçe ve İl merkezine uzaklığı : Merkez Metropol İçi / Dışı : İçi Ulaşım Durumu : Karayolu Ulaşım Bilgileri: Lojman Durumu : Yok Bölgedeki Kiralık Konut Durumu : Sıkıntı Yok Batı Çim İlköğretim Okulu Resimleri : biz - okulwebmebgovtr - wwwmebgovtr Okul Hakkında Daha Fazla Bilgi İçin Tıklayınız |
|