Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
aliağa, ilköğretim, izmir, mehmet, okulu, saka

Mehmet Saka İlköğretim Okulu Aliağa İzmir

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Mehmet Saka İlköğretim Okulu Aliağa İzmir

Mehmet Saka İlköğretim Okulu Hakkında - Mehmet Saka İlköğretim Okulu Tanıtım - Mehmet Saka İlköğretim Okulu Resimleri - Mehmet Saka İlköğretim Okulu İletişim

Mehmet Saka İlköğretim Okulu Hakkında Bilmek İstedikleriniz :

Okulumuzun arsasının dörtte üçlük bir bölümü ilçemizin önde gelen esnaflarından olan rahmetli "MEHMET SAKA" tarafından bağışlanmış dörtte birlik bir bölümü ise kamulaştırılarak okulun yapımına başlanmış ve yapım masraflarının çok büyük bir bölümü yine "MEHMET SAKA" tarafından karşılanmıştır
Okulun yapımında Devlet-Vatandaş işbirliğinin katkısı vardır

1985 yılında bitirilen okulun bir bölümü yine aynı yılın Cumhurbaşkanı "KENAN EVREN" tarafından "MEHMET SAKA İLKOKULU" adı altında öğrenime açılmıştırOkulun ikinci bölümü de 1987 yılında "PİRİ REİS ORTA OKULU" adı altında öğrenime başlamış ve her iki okul 1990 yılında ilk mezunlarını vermiştir 1990-1991 öğretim yılında ilköğretime dönüştürülen okulumuz "MEHMET SAKA İLKÖĞRETİM OKULU" adını almıştırŞu anda bu adla eğitim ve öğretimini sürdürmektedir

VİZYONUMUZ
Eğitimde feda edilecek öğrenci yoktur

MİSYONUMUZ
Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı çağdaş, araştırıcı, sorgulayıcı, üretici, kendine güvenen ve öz değerlerine saygılı bireyler yetiştirmek için varız

MEHMET SAKA KİMDİR?
1894 yılında Trabzon'nun Sürmene İlçesi'nde doğduİş sahasının yetersiz olması sebebiyle gurbete çıkmak zorunda kalmış;denize olan tutkusu yüzünden de Aliağa'yı yerleşim yeri olarak seçmiştir

O zamanlar Aliağa küçük bir balıkçı köyüydüKendisi çok zeki ve çalışkan olduğundan kısa zamanda Aliağa'da hertürlü ticareti başlatmış;hepsinde de başarılı olarak adını duyurmayı başarmıştır

Hiç okulu gitmediği halde kendi gayretiyle okumu yazma öğrendiKendisi sürekli okudu ve bir yüksek okul öğrencisi düzeyinde ticari bilgilere sahip oldu ve de bunları ticari yaşamda uyguladı

Çok yardımsever bir insan olduğundan,ekonomik durumu elverişli hale geldiğinde ilk işi bir okul yaptırmak oldu

1980 yılında bu arzusunu yerine getirdi"MEHMET SAKA İLKÖĞRETİM OKULU" adını taşıyan bu okul onun eseridir

Her zaman bir ülkenin ve toplumun gerçek başarısının eğitimden geçtiğine inananlardandıBütün çocuklara bu amaç doğrultusunda karşılıksız yardımda bulundu

Her ölümlü gibi O ' da 1990 yılında vefat etti

Aliağa İlçesi bu mümtaz insanı kaybetmenin acısını yüreğinde hissetti

Mehmet Saka İlköğretim Okulu Bilgileri ve iletişim Adresleri :

İlçesi : Aliağa
Okulun Adı : Mehmet Saka İlköğretim Okulu
Okul Adresi : KÜLTÜR MH215 SKNO:22 Aliağa /İZMİR
Telefon Numaraları : 2326162713
Faks Numaraları : 2326162580
E-mail Adresi :
Okulun Web Adresi: http://mehmetsakaioomebk12tr/
Metropol İçi / Dışı : İçi
Ulaşım Durumu : Karayolu
Lojman Durumu : Yok
Bölgedeki Kiralık Konut Durumu : Sıkıntı yok

Mehmet Saka İlköğretim Okulu Resimleri :

biz - okulwebmebgovtr - wwwmebgovtr

Okul Hakkında Daha Fazla Bilgi İçin Tıklayınız

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com