|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
aliağa, ilköğretim, izmir, mehmet, okulu, saka |
![]() |
Mehmet Saka İlköğretim Okulu Aliağa İzmir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mehmet Saka İlköğretim Okulu Aliağa İzmirMehmet Saka İlköğretim Okulu Hakkında - Mehmet Saka İlköğretim Okulu Tanıtım - Mehmet Saka İlköğretim Okulu Resimleri - Mehmet Saka İlköğretim Okulu İletişim Mehmet Saka İlköğretim Okulu Hakkında Bilmek İstedikleriniz : Okulumuzun arsasının dörtte üçlük bir bölümü ilçemizin önde gelen esnaflarından olan rahmetli "MEHMET SAKA" tarafından bağışlanmış dörtte birlik bir bölümü ise kamulaştırılarak okulun yapımına başlanmış ve yapım masraflarının çok büyük bir bölümü yine "MEHMET SAKA" tarafından karşılanmıştır ![]() Okulun yapımında Devlet-Vatandaş işbirliğinin katkısı vardır ![]() 1985 yılında bitirilen okulun bir bölümü yine aynı yılın Cumhurbaşkanı "KENAN EVREN" tarafından "MEHMET SAKA İLKOKULU" adı altında öğrenime açılmıştır ![]() ![]() ![]() ![]() VİZYONUMUZ Eğitimde feda edilecek öğrenci yoktur ![]() MİSYONUMUZ Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı çağdaş, araştırıcı, sorgulayıcı, üretici, kendine güvenen ve öz değerlerine saygılı bireyler yetiştirmek için varız ![]() MEHMET SAKA KİMDİR? 1894 yılında Trabzon'nun Sürmene İlçesi'nde doğdu ![]() ![]() O zamanlar Aliağa küçük bir balıkçı köyüydü ![]() ![]() Hiç okulu gitmediği halde kendi gayretiyle okumu yazma öğrendi ![]() ![]() Çok yardımsever bir insan olduğundan,ekonomik durumu elverişli hale geldiğinde ilk işi bir okul yaptırmak oldu ![]() 1980 yılında bu arzusunu yerine getirdi ![]() ![]() Her zaman bir ülkenin ve toplumun gerçek başarısının eğitimden geçtiğine inananlardandı ![]() ![]() Her ölümlü gibi O ' da 1990 yılında vefat etti ![]() Aliağa İlçesi bu mümtaz insanı kaybetmenin acısını yüreğinde hissetti ![]() Mehmet Saka İlköğretim Okulu Bilgileri ve iletişim Adresleri : İlçesi : Aliağa Okulun Adı : Mehmet Saka İlköğretim Okulu Okul Adresi : KÜLTÜR MH ![]() ![]() Telefon Numaraları : 2326162713 Faks Numaraları : 2326162580 E-mail Adresi : Okulun Web Adresi: http://mehmetsakaioo ![]() ![]() ![]() Metropol İçi / Dışı : İçi Ulaşım Durumu : Karayolu Lojman Durumu : Yok Bölgedeki Kiralık Konut Durumu : Sıkıntı yok Mehmet Saka İlköğretim Okulu Resimleri : ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Okul Hakkında Daha Fazla Bilgi İçin Tıklayınız |
![]() |
![]() |
|