|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
altındağ, ankara, cumhuriyet, ilköğretim, okulu |
![]() |
Cumhuriyet İlköğretim Okulu Altındağ Ankara |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cumhuriyet İlköğretim Okulu Altındağ AnkaraCumhuriyet İlköğretim Okulu Hakkında - Cumhuriyet İlköğretim Okulu Tanıtım - Cumhuriyet İlköğretim Okulu Resimleri - Cumhuriyet İlköğretim Okulu İletişim Tarihçesi Okul Ulucanlar semtinde (Samanpazarı) olup 1897 yılında ÜMİD-İ TECEDDÜT MEDRESESİ adı ile dar bir sokak içerisinde iki katlı 6 derslikli ahşap bir bina olarak hizmete başlamıştır ![]() ![]() ![]() 1910 yılında okulumuzun adı NUMİNE MEKTEBİ olarak değiştirildi ![]() Kurtuluş Savaşı sırasında hastane ve yatakhane olarak hizmet veren okulumuz, 23 Nisan 1920' de TBMM' nin açılmasından sonra uzun süre milletvekillerince yatakhane olarak kullanıldı ![]() ![]() ![]() 29 EKİM 1923' de Cumhuriyetin ilanı ile okulumuz Türkiye' de ilk defa CUMHURİYET MEKTEBİ adını aldı ![]() ![]() 1960 yılına kadar iki katlı taş mektep olarak hizmet veren okulumuz, 1960 yılından sonra çevresi sit alanı olmasına rağmen istimlâk edilerek genişletilmiştir ![]() ![]() ![]() ![]() Okulun içinde bulunan Ürgib-i Mescidi 12 ![]() ![]() ![]() 8 derslik olarak yapılan okulumuz daha sonra ihtiyaca cevap veremediğinden salon ve koridorun bölünmesi ile 11 dersliğe çıkarılmıştır ![]() Yukarıda arz etiğimiz bilgilerle ilgili flamalar, fotoğraflar, dokümanlar, öğrenci kütükleri, cumhuriyet dönemi öncesi ve sonrası ders kitap ve müfredatlar müzemizde sergilenmektedir ![]() İLETİŞİM Adres: Sakarya Mah ![]() ![]() ![]() Tel: 0 312 311 49 68 Fax: 0 312 311 49 02 OKUL SİTESİNE GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ kaynak:okulun kendi sitesi |
![]() |
![]() |
|