Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular > Dualar

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çok, dua, rasûlullahın, öğrettiği, özel

Rasûlullah'ın Öğrettiği Çok Özel Dua

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Rasûlullah'ın Öğrettiği Çok Özel Dua

Okunuşu:

Allâhumme eğınniy alâ zikrike ve şükrike ve hüsni ibâdetik

Anlamı:

Allahım seni zikretmemi, sana şükretmemi ve güzel bir şekilde kulluk etmemi arttır, kolaylaştır

Bilgi:

Bize göre çok değerli olan bu duâyı bütün zikir formüllerimizin ilk sırasında yerleştiririz Bu duâyı bize Rasûlullah sallallâhu aleyhi ve sellem Muâz bin Cebel vasıtasıyla öğretiyor

Muâz bin Cebel radıyallâhu anh Resûl-i Ekrem'in yakın ashâbından ve çok sevdiği zâtlardan biri, şöyle anlatıyor olayı:

-Rasûlullah sallallâhu aleyhi ve sellem bir gün elimi tutup bana şöyle dedi:

- Yâ Muâz Vallâhi seni çok seviyorum! Sana bir şeyler tavsiye edeyim; onları her namazın sonunda (selâm vermeden) oku Kesinlikle terketme! Şöyle dersin:

- Allahım, seni zikretmek, sana şükretmek ve sana güzel bir şekilde kulluk etmek için bana yardım et!

[alıntıdır]

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com