|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
besmelei, dilinden, efendimiz, ekrem, fazileti, muhammed, mustafasav, resulü, şerifenin |
![]() |
Resulü Ekrem, Muhammed Mustafa(S.A.V) Efendimiz Dilinden Besmele-İ Şerifenin Fazileti |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Resulü Ekrem, Muhammed Mustafa(S.A.V) Efendimiz Dilinden Besmele-İ Şerifenin FaziletiOsman bin Affan (R ![]() ![]() ![]() ![]() ''O, İsm-i Azam'dır, İsm-i Azam'la O'nun arasındaki yakınlık gözün beyazı ile siyahı arasındaki yakınlık gibidir ![]() ![]() BİR MELEK VAZİFELENDİRİR Enes(r ![]() ![]() ![]() ŞEYTANIN BELİ KIRILIR Yine bir hadis-i şerifde: ''Mü'min Euzü Besmele'yi çektiğinde, şeytan der ki; belimi kırdın, sana bir şey yapmaya takatim kalmadı ![]() ![]() TEHLİKE İLE KARŞILAŞINCA Hz ![]() ![]() ![]() İbn-i Abbas (r ![]() ![]() ![]() ŞEYTANLA ARASINA ÜÇYÜZ PERDE Hasan (r ![]() ![]() ![]() HER HARFİ İÇİN DÖRTBİN SEVAP İbn-i Mes'ud (r ![]() ![]() YEDİYÜZ SENELİK NAFİLE İBADET SEVABI Diğer rivayette: ''Kim Besmele'yi çekerse, Allah Teala o kimse için yedi yüz senelik nafile ibadet sevabı yazar ![]() İKİ MİLYON SENEDE YAZILMAZ Enes bin Malik (r ![]() ![]() BESMELEYİ OKUYANIN MAHŞERE GELDİĞİ VAKİT Peygamberimiz buyururlar ki: ''Dünyada Besmele-i Şerif'i çeken bi kavim mahşere kadar gelir, onların sevapları günahlarından ağır gelir, bunları gören diğer ümmetler, (bunların sevabı ne kadar ağırdır) derler, onlara denir ki, (bunlar her sözlerinde Allah Teala'nın ism-i Alisi olan besmeleyi çekerlerdi), eğer terazinin bir kefesine semalar, yerler ve bunların içinde bulunanlar konsaydı, Besmele-i Şerife ağır gelirdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() DAĞLAR TAŞLAR TESBİH EDER Diğer rivayette: ''Her kim Besmele-i Şerif'i itikadı sahiha ile okursa, onunla birlikte dağlar tesbih ederler ![]() ![]() Diğer rivayette: ''Bir kul, besmele çektiğinde cenet: Lebbeyk Allahümme sa'deyk ey Rabbim senin falanca kulun <<Bismilahirrahmanirrahim>> dedi, sen o kulunu cehenneminden uzaklaştırıp cennetine idhal eyle, der ![]() ![]() CEHENNEMİNDEN AZAD OLMAK Cenab-ı Ecelli Ala, İsa (a ![]() ''Ey Meryem'in oğlu, sana (Eminlik) ayeti olarak hangi ayeti indirdim, biliyor musun? İsa (a ![]() ![]() ![]() KİM BESMELE-İ ŞERİFEYİ YAZARSA İmam-ı Zendüsti'nin razvasında şu hadis nakl olunmuştur: ''Kim besmeleyi yazarsa, mağrifet olunur ![]() Yine bir hadis-i şerifde: ''İndirilen kitapların içindekilerin tamamı Kur'an'ın içindekilerin tamamı fatihanın içindedir ![]() ![]() ![]() DAĞLAR HAREKETE GELEREK SALLANDI ''Besmele-i Şerife indirildiği vakit, azamet ve esrarından dolayı büyük dağlar harekete geçip sallandılar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() DUA REDDOLUNMAZ Yine bir hadis-i şerifde Resulü Ekrem (s ![]() ![]() ''Evvelinde besmele çekilen dua reddolunmaz, kabule şayandır ![]() ![]() DENİZE GİRSE BATMAZ Vehb İbn-i Münebbih (r ![]() ''Muhakkak Allah Teala, bu kelimelerle verdiği kuveti başkalarına vermemiştir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O BENİ ZİKREDERKEN BEN ONA AZAB ETMEYE HAYA EDERİM İsa(a ![]() ![]() ![]() ![]() ''Ya İsa, o kabrin sahibi abid bir asi olup, kabir azabı çekmekteydi, kendisi öldükten sonra sabi bir evladı doğdu, büyüdü ve mektebe gitti, hocası ona besmeleyi öğretti,o anda, ben, o kulumdan kabir azabını kaldırdım ![]() ![]() ![]() ANSIZIN BELA GETİRMEZ Peygamberimiz: ''Her kim sabahleyin (Bismillahillezilayadurru maasmihişey'ün fil ardı ve lafissemai ve hüvessemul alim) derse, akşama kadar ansızın bela gelmez, akşamleyin derse, sabaha kadar birden bela gelmez ![]() ![]() KİM YATARKEN OKURSA Kim Besmeleyi yatacağı vakit <<21>> defa okursa, o gece şeytanın şerrinden, hırsızın şerrinden, ansızın ölmekten muhafaza olunur ![]() AĞRIYA KARŞI Ağrı üzerine üç gün arka arkaya yüzer defa okunursa, Allah'ın izni ile ağrı zail olur ![]() MAHPUS OLAN Mahpus olan üç gün, üç gece ve gündüzleri (1000)er defa okursa, bağlı olsa bile Allah'ın izni ile kurtulur ![]() SİLAH TESİR ETMEZ Bir kimse (ERRAHİM) esmasını <<190>> defa yazar da üzerinde gezdirirse, harp meydanında silah kar etmez ![]() MAHSULÜN ÇOK OLMASI İÇİN Bir kağıda <<101>> defa yazılır da, ziraat olan yere gömülürse mahsülü bol, bütün afatlardan mahfuz bereket hasıl olur ![]() CENNET IRMAKLARININ BESMELEDEN ÇIKTIĞINA DAİR Resulü Ekrem buyurdu: "Miraca çıkarıldığım gece bütün cennetler bana arz olunduben orada dört tane ırmak gördümrengi,kokusu hiçbir vasfı bozulmayan sudan ırmaklar,tadına halel gelmeyen sütten ırmaklarCebrail:"bu ırmaklar nereden çıkar ve nereye akar"dedimCebrail"Bu rmaklar havz-ı kevsere akar,nereden çıktğını bilmiyorumrabbine dua et,asıl kaynağı sana göstersin"dedi bunun üzerine Resulü Ekrem ,rabbine niyazda bulundu ![]() ![]() Bende gözlerimi kapattım ![]() "Gözlerini aç" dedi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Niçin kubbenin içine girmiyorsun?" dedi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() içeriye girdim, bu ırmakların kubbenin dört köşesinden çıktığını gördüm ![]() Oradan dışarıya çıktığımda melek bana:"Ey Muhammed gördün mü?'' dedi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Ey Muhammed,ümmütinden kim beni bu isimler ile zikreder ve samimi bir kalp ile Bismillahirrahmanirrahıym derse, ona bu ırmaklardan içireceğim" ![]() ![]() ''Arif PAMUK-Resulullah'ın Dilinden SURELER'in ve DUALAR'ın esrarı,hikmeti,fazileti'' kitabından alıntıdır ![]() |
![]() |
![]() |
|