Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular > Dualar

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
etkili, herşey, için, salavat

Tüm Herşey İçin Etkili Salavat

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Tüm Herşey İçin Etkili Salavat

Hûsulü

Bir kimse öz canının, aile ferdlerinin,malının, her zaman ve her yerde dünya felaketlerinden ve ahiret azabından emin ve güvencede olması, kazancının bereketli,rızkının geniş olması, maddi ve manevi yükselişte ve refah içinde olması ve Allah'ın rahmetine yakın bulunması,son nefesinde ruhunun kolayca kabzolunup imanla ahirete göç etmesi için her gün 100 defa devam etmelidir

Bu selamlama biçimi ,mübarek mirac gecesinde Allah Teala'nın Habibi'ni huzuruna kabulü sırasında bizzat kendisi tarafından Habibi'ne yönelttiği selam biçimidir!Rivayete göre Allah Teala (cc),Mi'rac mülakatında Habib-i Ekrem'ine şöyle buyurur:

Ey Habibim! Benim sana verdiğim bu selamı ümmetine ulaştırOselam ile onlar sana selam verip tahiyyede bulunsunlar Ben de her türlü felaketlere karşıonları koruyayımDünya rızıklarına bereket vereyimKabir azabından,mahşer sıkıntısından ve cehennem azabından koruyayımGünahlarını af ve mağfiret edeyim Haziretü'l Kuds denilen Celal evimde onları iskan edip yerleştireyim

İmam-ı Sünuni(ks) hazretleri diyorki; Ben bu selamı günde 100 kere okuyan ve bunu vird haline getiren kimselerden bazılarını bizzat gördüm Onlar sonunda secdede vefat edip dünyadan göçtüler

Okunuşu

Esselamü aleyke eyyühen nebiyyü ve rahmetullahi ve berakatüh

Anlamı

Ey Allah'ın has peygamberi! Selam sana Allah Teala'nın rahmet ve bereketi de yine senin üzerine olsun

alıntıdır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com