|
|
Konu Araçları |
aydın, buharkent, ilköğretim, kamilpaşa, okulu |
Kamilpaşa İlköğretim Okulu Buharkent Aydın |
08-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kamilpaşa İlköğretim Okulu Buharkent AydınAydındaki İlköğretim Okulları Hakkında - Kamilpaşa İlköğretim Okulu Tanıtımı - Aydın Buharkent'teki İlköğretim Okulları Erişim Bilgileri - Kamilpaşa İlköğretim Okulu Resimleri - Kamilpaşa İlköğretim Okulu Hakkında KAMİL PAŞA İLKÖĞRETİM OKULUNUN TARİHÇESİ Buharkent'te 1990’lı yıllara gelindiğinde okullarda öğrenci sayıları artmış okulların fiziki yapılarının yetersizliği, ihtiyaca cevap verememesi ve ülkemizde eğitimin 8 yıla çıkarılması çalışmaları yeni bir okul yapma ihtiyacını beraberinde getirmiştir Yeni bir İlköğretim okulu açılması düşüncesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman BAHADIR tarafından önerilmiştir Böylece ilçemizdeki ikili eğitim sona erecek ve daha sağlıklı bir eğitim yapılabilecektir İlçenin ileri gelenlerine bu ihtiyaç anlatılmış ve bu ihtiyacın giderilmesi için yeni bir okul yapma fikri benimsenmiştir Belediye Meclisi okul yapmak için arsa tahsisi yapmış, belediyenin kanunen arsa bağışı yapılamadığından cüzi bir fiyatla arsa satışı yapılmıştır(863000TL Metrekaresi 2000TL) Bu şekilde okulun yeri Buharkent Belediyesi'nden satıl alınmış ve tapu tahsisi yapılmıştır Okul inşaatını yaptırmak ve bunun için yardım toplamak düşüncesi ilçe Kaymakamı Macit DALKILIÇ ile görüşülmüş ve görülerek yardım toplama kanunu gereğince yardım toplama komitesi oluşturulmuş ve Valilik Makamından alınan izinle çalışmalarına başlamıştır 29 Ocak 1990 tarihinde komitenin ilk yaptığı deve güreşi geliri 16481227 TL olmuş ve okul yapımına harcanmıştır Demir, çimento, kiremit ve kereste devletten işçilik ve diğer masraflar mahallinden karşılanmak üzere çalışmalar başlatılmıştır İnşaat bölümler halinde emanet iş yönetmeliğine göre yaptırılmıştır Her yıl yapılan deve güreşi geliri, vatandaşların bağışları, belli bir her ekmekten 10 gram kesilerek karşılığı olan para okul yaptırma komitesi gelir kaydedilmiştir Okulun temeli 23 Ağustos 1990 tarihinde Perşembe günü saat:1700'da Aydın Valisi Sayın Recep YAZICIOĞLU ve kalabalık davetli topluluğunun katılımıyla atılmıştır Yapının inşaatına 04/04/1991 tarihinde başlamıştır Okulun yapımında çalışan Mimar, Mühendis, Müteahhit ve Taşeronlar 1 Mimar Nacmi ÖCAL Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü 2 İnşaat Mühendisi Ahmet BENZET 3 Elektrik Mühendisi Macit ÜNAL 4 İnş Müh (Müteahhit) Ömer SARIKAYA Egemen İnş Ltd Şt 5 Taşeron Enver KOYUNCU 6 Taşeron Alişan KARAÇAY Okulun inşaatı 18/01/1994 tarihinde bitirilmiştir Bitim tarihine göre okul inşaatının maliyet değeri arsa hariç 1040094000TL(Birmilyarkırk milyondoksandörtbinT L)dir Diğer harcamalarla maliyeti yaklaşık 1500000000TL’dir Okulumuz Buharkent'in kuzeyinde Kamil Paşa Mahallesinde olup üç tarafından yol geçmektedir Doğusunda Kaymakamlık lojmanı, Belediye lojman inşaatları, batısında belediyeye ait zeytinlik ve şahıs arsası , kuzeyinde belediye imar planına göre park yeri olarak ayrılmış arsalar, güneyinde Belediye ve şahıslara ait arsalar ile şahıslara ait evler bulunmaktadır Okulumuzun oturduğu alan İl Özel İdaresi adına 59 pafta, 5504 parselde kayıtlı 4319m2 dir Okul binasının oturduğu alan 594m2 merdivenlerle yaklaşık 600m2 dir Bahçe alanı 3719m2 dir Okul binasının yüzölçümü 594*3=1782 m2, yüksekliği 7m eni 17 mboyu 35m dir Okulumuz 12 derslikli olup, fen bilgisi laboratuarı, kütüphane, müdür, müdür yardımcısı, memur, hizmetli odaları, çok amaçlı salonu, kantin, iş atölyesi, ders araç gereçleri odası, depo, kömürlük, kazan dairesi vardır Okul zemin katla birlikte 3 katlıdır 12 Derslikli olarak yapımı tamamlanan okulumuzun; İlköğretim Okulu olarak 1994-1995 eğitim öğretim yılında açılması Valilik Makamının 12/07/1994 tarih ve 703/21413 sayılı olurları ile uygun görülmüştür İl Milli Eğitim Danışma Kurulunun 27/09/1994 gün ve 1994/12 sayılı kararı ve 04/10/1994tarihli Valilik Olurları ile öğretime açılmıştır Okulumuz Buharkent Merkez İlköğretim Okulu olarak 08/09/1994 tarihinde İçişleri Bakanı Nahit MENTEŞE tarafından açılmıştır Açılışta Aydın Valisi Kadir UYSAL, Buharkent Kaymakamı Mustafa GÜNEY ve Buharkent halkı bulunmuştur 1994-1995 öğretim yılında okulumuzun 1 sınıfı ve 6 sınıfına yeni kayıtlar yapılmıştır2,3,4 ve 5 sınıflara ise İstiklal İlkokulundan naklen gelen öğrenciler tarafından sınıflar teşkil edilmiştir 1994-1995 Öğretim yılında ilk öğrenci sayılarımız; 1 Sınıf:31 2 Sınıf:36 3 Sınıf:29 4 Sınıf:33 5 Sınıf:29 6 sınıf:60 (E=32, K=28) Toplam:218 öğrenci (E:78 K:80) OKULUMUZ ADINI NEREDEN VE KİMDEN ALMIŞTIR? Okulumuzun Kamil paşa Mahallesinde bulunmasından dolayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman BAHADIR tarafından okulun adının "KAMİL PAŞA" olarak önerilmiş ve bu öneri benimsenerek 12/09/1994 tarih ve 320/1240 sayılı Buharkent Kaymakamlığının teklifi olarak gerekçe raporu ile birlikte Vilayeti yazılmıştır Kamil Paşa; Kıbrıslı Mehmet adıyla Kıbrısta doğmuş Türk Devlet adamıdır Sadrazam, Vali, Kaymakam olarak çeşitli devlet görevlerinde bulunmuştur 1883-1895 yıllarında İzmir'i de içine alan Aydın Valiliği görevinde bulunmuştur Bugünkü Ortakçı Köyünde meydana gelen büyük deprem sonrası burayı ziyaret eden Kamil Paşa, Buharkent'in bugünkü yerine yeniden kurulması düşüncesini zamanın padişahı 2 Abdülhamit'e iletmiş ve bu konuyu takip ederek Buharkent'in bugünkü yerinde kurulmasına vesile olmuştur Kamil Paşa'nın bu hizmetlerine izafeten ilçemizin bir mahallesine ismi verilmiş ve bu mahallede yapılan okulumuza da Kamil Paşa ismi verilmiştir İl milli Eğitim Danışma Kurulu 10/10/1994 tarihinde toplanmış, 1994/13 ve 1994/17 sayılı kararlarıyla Buharkent ilçesinde 1994-1995 eğitim öğretim yılında hizmete açılan 12 derslikli Merkez İlköğretim Okulu'nun adının Kamil Paşa İlköğretim Okulu olarak değiştirilmesi için Valilik Oluru alınmasına oy birliğiyle karar verilmiş Valilik oluru 02/11/1994 tarihinde alınarak okulumuzun adı "KAMİL PAŞA İLKÖĞRETİM OKULU" olmuştur OKULUMUZA AİT BİLGİLER Okul Tipi : A Okulun Tür Kodu : 36 Okulun Kurum Kodu : 312532 Okulun Telefon No : 3913427 S6301472 b) Okulun Yeri Okulumuz Buharkent ilçe merkezinde Kamil Paşa Mahallesinde bulunur Tam adresi Kamil Paşa Mahallesi Çolak İbrahim Bey Caddesi Hükümet Konağı Karşısı Denizli- Aydın Karayoluna 900 m uzaklıktadır Kamil Paşa, İstiklal ve Kayaburnu Mahalleleriyle Ortakçı Köyünden öğrenci alır Ulaşım sorunu yoktur FİZİKİ DURUM Okulumuzun oturduğu alan İl Özel İdaresi adına 59 pafta, 5504 parselde kayıtlı 4319m2 dir Okul binasının oturduğu alan 594m2 merdivenlerle yaklaşık 600m2 dir Bahçe alanı 3719m2 dir Okul binasının yüzölçümü 594*3=1782 m2, yüksekliği 7m eni 17 mboyu 35m dir Okulumuz 12 derslikli olup, fen bilgisi laboratuarı, kütüphane, müdür, müdür yardımcısı, memur, hizmetli odaları, çok amaçlı salonu, kantin, iş atölyesi, ders araç gereçleri odası, depo, kömürlük, kazan dairesi vardır Okul zemin katla birlikte 3 katlıdır 12 Derslikli olarak yapımı tamamlanan okulumuzun; İlköğretim Okulu olarak 1994-1995 eğitim öğretim yılında açılmıştır Bu dersliklerin yanında, 1 öğretmenler odası, 1 müdür odası, 1 müdür yardımcısı odası, 1 memur odası, 1 kantin, 1 işlik, 1 hizmetli odası, 1 bilgi teknolojileri sınıfı, 1 adet çok amaçlı salon, 1 depo, 1 kazan dairesi, 6 adet erkek WC, 6 adet kız WC Bulunmaktadır Kamilpaşa İlköğretim Okulu Aydın Buharkent İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; Kamilpaşa İlköğretim Okulu öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, Kamilpaşa İlköğretim Okulu resimleri (fotoğrafları), okuldaki öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, Kamilpaşa İlköğretim Okulu öğrencilerinin futbol, basketbol, voleybol vs spor dallarındaki başarıları, Kamilpaşa İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından yapılan tiyatro, müzik ve resim gibi kültürel faaliyetler ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı Bulunduğu Yer: AYDIN / BUHARKENT Adı: KAMİLPAŞA İLKÖĞRETİM OKULU Adresi: Kamil Paşa Mah Buharkent Aydın Telefon Numarası: 2563913427 Faks Numarası: Bilgi Yok E-mail Adresi :312532@mebk12tr Web Adresi:Kamilpaşa İlköğretim okulu Kaynak : webrehberibiz - wwwmebgovtr Okulunuz Hakkında Bilgi Ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
|