|
|
Konu Araçları |
bilgileri, eylül, gama, ilköğretim, manisa, okulu, soma |
13 Eylül Gama İlköğretim Okulu Bilgileri Soma Manisa |
08-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
13 Eylül Gama İlköğretim Okulu Bilgileri Soma Manisa13 Eylül Gama İlköğretim Okulu Hakkında - 13 Eylül Gama İlköğretim Okulu Tanıtım - 13 Eylül Gama İlköğretim Okulu Resimleri - 13 Eylül Gama İlköğretim Okulu İletişim 13 Eylül Gama İlköğretim Okulu Hakkında Bilmek İstedikleriniz : 6487 Metre kare olan okul arsası Belediye’den sembolik olarak 50 Kuruştan alındı1955 Yılında Soma’yı Koruma ve Yükseltme Derneği’nin Soma Halkından topladığı 15000 TL ile alınan arsa üzerine 6 Temmuz 1955 Yılında 1Blok inşaatına başlandıTemel atma törenine 3Cumhur Başkanımız Sayın Celal BAYAR, Ordu Komutanımız; Sayın Cemal GÜRSEL, Manisa Valisi; Sayın Nihat DANIŞMAN, Kaymakam, Sayın Kaşif ÜNAL, Milletvekili, Sayın Şemi ERGİN ve büyük bir kalabalık katıldı Maarif Memuru, Sayın Mustafa ÜN’ün gayretleriyle Milli Eğitim Bakanlığından temin edilen 220000 TL ile 1957 Ekim ayında inşaatı tamamlandı Binanın tamamı 234000 TL karşılığında yapıldıOkul arsası içine 8 derslikli 2 Blok inşaatı 1961 yılı Ağustos ayında başladı 1962 Şubat’ında öğretime açıldı Bina 174000 TL ya mal oldu Soma’nın kurtuluşuna izafeten Okulun adı 13 Eylül oldu Bugün yeni çarşının olduğu yerde olan Altıntaş İlkokulunun devri ile birlikte ilk mevcudu 1017 kişi idi 1997-1998 Eğitim-Öğretim yılında kesintisiz 8 yıllık eğitime geçildiğinden derslikler yeterli gelmeyince Okul Koruma Derneği ve Okul aile Birliği Yönetim Kurulları Bu durumu İlçe Kaymaka’mı Gündüz BEDER’e aktarmışlardır Bunun sonucunda ilçeye her alanda büyük hizmetleri olan Kaymakam Gündüz BEDER’in önderliği ve çabaları ile GAMA AŞ ‘den sağlanan 20000000(Milyar) TL ve Okul Koruma Derneğince toplanan 30000000 (Milyar)TL ile 30 Mayıs 1999 tarihinde keşif bedeli 235 Milyar TL olan 18 derslikli C-Blok’un yapımına başlanmıştır Temel atma törenine Manisa Valisi, Sayın Muzaffer ECEMİŞ, Kaymakam Sayın Gündüz BEDER Milletvekili Sayın; MCihan YAZAR, Belediye Başkanı, Sayın Önder ADAR ve büyük bir kalabalık katıldı Binanın tamamı daha sonra GAMA AŞ’den 15 Milyar TL ve Manisa Valiliğince verilen 10 Milyar TL ile Toplam 75 Milyar TL na 2000 Yılı Ağustos ayında tamamlanarak 2000-2001 Ders yılında eğitim-öğretime açılmıştır 13 Eylül Gama İlköğretim Okulu Bilgileri ve iletişim Adresleri : Okulun Bağlı Bulunduğu İlçe: Soma Okulun Telefonu: (236) 6132047 Okulun Faksı: (236) 6122303 Okulun Adresi: Okulun Web Adresi: http://13eylulgamamebk12tr/ Okulun E-Posta Adresi: eylül13gama@hotmailcom Okulun Ulaşım Bilgileri: Ulaşım Durumu : Karayolu Lojman Durumu: Yok Bölgedeki Kiralık Konut Durumu : Sıkıntı Yok 13 Eylül Gama İlköğretim Okulu Resimleri : Kaynak : webrehberibiz - okulwebmebgovtr - mebgovtr Okul Hakkında Daha Fazla Bilgi İçin Tıklayınız |
|