Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ankara, elmadağ, ilköğretim, okulu, yenımahalle

Yenımahalle İlköğretim Okulu Elmadağ Ankara

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yenımahalle İlköğretim Okulu Elmadağ Ankara

Yenımahalle İlköğretim Okulu Hakkında - Yenımahalle İlköğretim Okulu Tanıtım - Yenımahalle İlköğretim Okulu Resimleri - Yenımahalle İlköğretim Okulu İletişim

Okulumuz 1930–1931 Eğitim Öğretim yılında açılmış olup, okulumuza ilk öğrenci kaydı 08121930 tarihinde yapılmıştır
*

İlçemiz Elmadağ’da Barut Fabrikasının kurulmasıyla okulumuzun açılması birbirleriyle ilişkilidir Fabrika çalışmaya başladıktan sonra, işçilerin önemli bir kısmının oturduğu Yenimahalle’de ( o zamanki adıyla Yenişeyh Köyü ) bir okul açılmasına gerek duyulmuştur O tarihlerde Barut Fabrikası Müdürü olan bir subayın girişimleriyle okul binası yapılmadan, kiralanan bir evde eğitim öğretime başlamıştır
*

Mahallemizde okul binası, şimdiki okul arazisi üzerinde, 1938 yılında yapılmış, yeterli olmadığından 1955 yılında yanına yapılan bir dershane ile genişletilmiştir Yapılan okul binası ihtiyaca cevap vermediğinden dolayı 1962 yılında şimdiki binanın yapımına başlanmış ve 1967–1968 öğretim yılı başından itibaren şimdiki okul binası hizmete girmiş olup diğer bina yıkılmıştır
*

Okulumuzun açılışından günümüze kadar, çok sayıda öğrenci mezun olup, bunların arasından her meslek ve her kademede hizmet veren kişiler vardır
*

Okulumuzun öğrenci sayısı, geçmiş yıllarda 200 üzerine çıkmış olmasına rağmen günümüzde bu sayı düşmüştür Bunun sebebi olarak, sürekli dışarıya göç vermesinden kaynaklanmıştır
*

Okulumuz 1997–1998 yılından itibaren 8 yıllık temel eğitime geçmiş olup, İlköğretim olarak ilk mezununu 2000–2001 öğretim yılında vermiştir
*

2003–2004 öğretim yılında öğrenci mevcudumuz 90 olup, 1 sınıfta kayıtlı 11 öğrenci öğrenim görmektedir Öğrenci sayımız her geçen yıl düşmektedir
*

2006-2007 öğretim yılında öğrenci mevcudu 57 olup, 13 öğrencimiz mezun omuştur

İLETİŞİM

Yenimahalle Gürpınar Sokak Elmadağ TEL : 8632735

http://yenimahalleelmadagmebk12tr/

kaynak:yenimahalleelmadagmeb k12

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com