08-20-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ulamış İlköğretim Okulu Bilgileri Seferihisar İzmir
Ulamış İlköğretim Okulu Hakkında - Ulamış İlköğretim Okulu Tanıtım - Ulamış İlköğretim Okulu Resimleri - Ulamış İlköğretim Okulu İletişim

Ulamış İlköğretim Okulu Hakkında Bilmek İstedikleriniz :
Ülkemizin üçüncü büyük şehirlerinden olan İzmir�in güzide ilçelerinden biri Seferihisar�dır Seferihisar ekonomisinde tarım - truzim ağırlıdır İlçe toprakları, zeytinlikler ve narenciye bahçeleriyle kaplıdır Son yıllarda seracılık ve bağcılık gelişme göstermektedir Seferihisar yöresi, Antikçağ�da önemli bir yerleşim yeri olmuştur Yöredeki en önemli ören yeri Teos�tur Urla Yarımadasının güneyinde yer alan ilçe toprakları genelde düzdür
Ekonomisi tarım ve turizme dayalıdır Başlıca tarım ürünleri zeytin , üzüm ve mandalina olup, ayrıca az miktarda buğday, arpa, mısır, üzüm ve pamuk yetiştirilir Seralarda turfanda sebzecilik yapılır Kıyılarında birçok turistik tesis vardır Karakoç kaplıcaları son dönemde önem kazanan yerlerindendir
Okulumuzun ismini aldığı Ulamış mahallesi Seferihisar�a 10 km uzaklıktadır Mahallemiz geçimini, zeytin, mandalina yetiştiriciliği, enginar dikimi ve arıcılıkla sağlar Tarihi çok eskilere dayanır tarihi bir hamama sahiptir, fakat gereken restorasyonlar yapılmamıştır Köyün şu anki yerleşimi 300 yıl öncesine dayanmaktadır,taş evleri görülmeye değerdir Fakat 2003 depremi kötü izler bırakmıştır Mahallemizin denize olan mesafesi 5 km'dir Bu denize(azmak denizi) yakın olmanın getirmiş olduğu Avantaj sayesinde amatör serbest dalış ve zıpkıncılık rağbet gören ilgi alanı olmuştur Ilıman iki adet çok Şirin göleti vardır Mahallenin üstü zeytin tepeleri ile çevrilmiş ve manzarası harikadır Mahallenin ön cephesinde ise geniş bir ova uzanmakta ve tarım faaliyetleri tüm verimliliği ile sürdürülmektedir İnsanları gayet sevecen ve misafirperverdir
Ulamış ilköğretim okulu 1928 yılında İzmir Valisi Kazım Dirik ve Seferihisar Kaymakamı Reşat Bey zamanında özel idarenin katkılarıyla yapılmıştır Kuruluşunda 5 yıllık olarak hesaplanmıştır Civar köylerde 3 yıllığı bitiren öğrenciler okulumuzda 2 yıl daha eğitim aldıktan sonra ilkokul diploması almaya hak kazanırlardı Okulumuz 1997 yılında 8 yıllık temel eğitime geçmiş olup halen okulumuz temel eğitime dayalı taşımalı eğitim faaliyetlerini sürdürmektedir Turgut ,Düzce, İhsaniye, Gödence, Çamtepe Köyleri ,Azmak ve Ağaçeşmesi Mevkiileri okulumuzun taşıma yolu ile Eğitim Öğretim hizmeti vermiş olduğu köylerimizdir
Okul köyün 1 km batısında �Tepe Kahve �diye bilinen yerde inşa edilmiştir 1958 ,1965,1973,1976 ve en son olarakta 1981 ylında ihtiyaca yönelik bir takım onarım ve tadilatlar yapılmıştır
8 yılık eğitime geçilmesiyle beraber ve çoğalan öğrenci sayımıza yeterli gelmeyen okulumuza yılında 1999 yılında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından B-Blok ta 6 derslik, 2002 yılında EBSO tarafından 6 derslikli ek bina yapılmıştır anca şu anki durumda dahi yerli gelmeyen okulumuza ek bina yapılması talebinde bulunulmuştur
Şu anada okulumuz 2 eğitim binası,1 yemekhane, 1 lojman,2 anasınıfından oluşmaktadır
Ulamış İlköğretim Okulu Bilgileri ve iletişim Adresleri :
Okulun Bağlı Bulunduğu İlçe: Seferihisar
Okulun Telefonu: (232) 746 80 47
Okulun Faksı: (232) 746 80 47
Okulun Adresi: Ulamış Mahallesi Okul Caddesi
Okulun Web Adresi: İZMİR-SEFERİHİSAR (Ulamıs İlköğretim Okulu)
Okulun E-Posta Adresi: ulamisioo@gmail com
Okulun Müdürü:
Okulun Ulaşım Bilgileri:
Metropol İçi / Dışı :
Ulaşım Durumu : Karayolu
Lojman Durumu: Yok
Bölgedeki Kiralık Konut Durumu : Sıkıntı Yok
Ulamış İlköğretim Okulu Resimleri :

Kaynak : webrehberi biz - okulweb meb gov tr - www meb gov tr
Okul Hakkında Daha Fazla Bilgi İçin Tıklayınız
|
|