Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
alaçam, bilgileri, demircideresi, ilköğretim, okulu, samsun

Demircideresi İlköğretim Okulu Bilgileri Alaçam Samsun

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Demircideresi İlköğretim Okulu Bilgileri Alaçam Samsun

Demircideresi İlköğretim Okulu Hakkında - Demircideresi İlköğretim Okulu Tanıtımı - Demircideresi İlköğretim Okulu Erişim Bilgileri - Demircideresi İlköğretim Okulu Resimleri

Demircideresi İlköğretim Okulu Samsun Alaçam İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur

Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; Demircideresi İlköğretim Okulu öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, Demircideresi İlköğretim Okulu resimleri (fotoğrafları), okuldaki öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, Demircideresi İlköğretim Okulu öğrencilerinin futbol, basketbol, voleybol vs spor dallarındaki başarıları, Demircideresi İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından yapılan tiyatro, müzik ve resim gibi kültürel faaliyetler ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz

Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı
Adı: DEMİRCİDERESİ İLKÖĞRETİM OKULU
Adresi: Demircideresi Köyü Alaçam-Samsun
Telefon Numarası: 3626220718

MİSYONUMUZ

Türk Milletinin Bütün Fertlerini :

1- Atatürk İnkılap ve İlkelerine ve Anayasada ifadesini bulan Atatürk Milliyetçiliğine bağlı,Türk Milletinin milli, ahlaki, insani,manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve değiştiren;ailesini, vatanını milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan; insan haklarına ve Anayasanın başlangıcındaki temel ilkelere dayanan demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getirmiş yurttaşlar olarak yetiştirmek
2- Beden, zihin, ahlak, ruh ve duygu bakımlarından dengeli ve sağlıklı şekilde gelişmiş bir kişiliğe ve karaktere, sahip, insan haklarına saygılı, kişilik ve teşebbüse değer veren, topluma karşı sorumluluk duyan; yapıcı, yaratıcı ve verimli kişiler olarak yetiştirmek
3- İlgi, istidat ve kabiliyetlerini geliştirerek gerekli bilgi, beceri davranışlar ve birlikte iş görme alışkanlığı kazandırmak suretiyle hayata hazırlamak ve onların, kendilerini mutlu kılacak ve toplumun mutluluğuna katkıda bulunacak bir meslek sahibi olmalarını sağlamak
4- Böylece bir yandan Türk vatandaşlarının ve Türk toplumunun refah ve mutluluğunu artırmak; öte yandan milli birlik ve bütünlük için iktisadi, sosyal ve kültürel kalkınmayı desteklemek ve hızlandırmak ve nihayet Türk Milletini çağdaş uygarlığın yapıcı, yaratıcı, seçkin bir ortağı yapmak
5- Bütün öğrencilere ortaöğretim seviyesinde asgari ortak bir genel kültür vermek suretiyle onlara kişi ve toplumun sorunlarını tanımak,çözüm yolları aramak ve yurdun iktisadi sosyal ve kültürel kalkınmasına katkıda bulunmak bilincini ve gücünü kazandırmak
6- Öğrencileri, çeşitli program ve okullarla ilgili,istidat ve kabiliyetleri ölçüsünde ve doğrultusunda yüksek öğretime, mesleğe, hayata ve iş alanlarına hazırlamaktır Bu görevler yerine getirilirken öğrencilerin istekleri ve kabiliyetleri ile toplum ihtiyaçları arasında denge sağlanmasına dikkat etmek

VİZYONUMUZ

istiyoruz ki… Öğrenci derslere aktif olarak katılsın, dersleri yönlendirilsin öğrenci merkezli eğitimin önemine inanılsın,
istiyoruz ki… Öncelikle aile eğitilmeli,
istiyoruz ki… Öğrenci merkezli eğitim öncelikli olsun,
istiyoruz ki… Demokratik ortamda eğitim başarıyı artırsın Toplum içinde yaşayabilme ve görev alabilme kalitesi yükselsin
istiyoruz ki… Öğrenilen bilgilerin davranışa dönüştürülmesi ve pekiştirilmesi önceliklerimizden biridir
istiyoruz ki…çocuklarımız hakketmedikleri notları almadan sınıf geçerlerse ileride kirli toplumu oluşturacak bireyler haline gelebilirler
istiyoruz ki…öğrencilerini kendi çocukları gibi görüp onları seven ve değer veren öğretmen tablosu öğretim ve eğitim ortamını çok olumlu yönde etkiler
istiyoruz ki…öğretimde öğrencilerin fiziksel ve ruhsal farklılıkları göz önünde bulundurulmalıdır
Rehberlik faaliyetlerine ağırlık verilmelidir
Sosyal faaliyetlere ağırlık verilerek öğrencilerin genç enerjileri olumlu yöne aktarılmalı
istiyoruz ki…Seviye sınıflarının oluşturulması başarı oranını ve eğitim kalitesini artırır
istiyoruz ki…Kendini yenileyip sorumluluklarını yerine getiren öğrenci yetiştirmeye çalışılmalı
istiyoruz ki…okullarda papağan ve hindi yerine düşünen ve düşündüğünü rahatça ve cesurca ifade edebilen öğrenci yetiştirilmesi önceliklerimizden olmalı
istiyoruz ki…öğrenci- veli-öğretmen işbirliği geliştirilmeli
istiyoruz ki…Öğretmenler notları silah olarak kullanmamalı
istiyoruz ki…disiplin kuralları uygulanabilir hale getirilmeli
istiyoruz ki…Öğretmen her alanda fikir sahibi olabilmeli

webrehneribiz

Detaylı Bilgi için Tıklayınız

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com